Λόιντ: «Θέλω να επιστρέψω στο ΝΒΑ» (vid)

Την επιθυμία του να επιστρέψει στο ΝΒΑ εξέφρασε μέσω δήλωσης του στην Cosmote TV ο Τζόρνταν Λόιντ. 

Λόιντ: «Θέλω να επιστρέψω στο ΝΒΑ» (vid)

Στην Cosmote TV παραχώρησε συνέντευξη ο Τζόρνταν Λόιντ. Ο παίκτης του Ερυθρού Αστέρα πραγματοποιεί μεστή εμφάνιση και έχει τραβήξει τα βλέμματα αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων όπως του Ολυμπιακού.

Ο ίδιος ωστόσο παραδέχτηκε πως θέλει να επιστρέψει στο ΝΒΑ. Τη φετινή σεζόν είχε 17,3 πόντους, 3,2 ασίστ και 3,6 ριμπάουντ μέσο όρο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το μπλουζάκι του μετά το σουτ πρόκρισης του Λέοναρντ το 2019 κόντρα στους Σίξερς: «Δεν έπρεπε να πάρει θεωρητικά τόσο μεγάλη διάσταση. Έκανα πλάκα γιατί ένας αναλυτής του ESPN δεν με γνώριζε. Και έτσι είχε τον Καουάι, τον Εμπίντ και έναν τυχαίο τύπο με το κοστούμι. Ήξερα ότι είμαι καλός παίκτης, ότι ήμουν στην καλύτερη πεντάδα της G-League. Ήθελα να δείξω όμως και «ποιος είναι αυτός ο τύπος» το ζήτημα. Έχω εμπιστοσύνη στο παιχνίδι μου και στον εαυτό μου και είχε τη δυνατότητα να κάνω λίγη πλάκα με αυτό. Αυτό το σουτ πιθανότητα να είναι η μεγαλύτερη φάση που έχω δει ζωντανά σε ματς. Ελπίζω απλά στο τέλος να μην είναι όντως η μεγαλύτερη και να υπάρξουν κι άλλες».

Για τη μεγαλύτερη στιγμή του στο ΝΒΑ: «Είναι μια διαφορετική ζωή. Έχει περάσει αρκετός καιρός, όμως το σκέφτομαι συνεχώς. Ορισμένες φορές δεν πιστεύω ότι υπήρξα μέρος όλου αυτό. Είμαι ευλογημένος που ήμουν μέρος αυτής της ομάδας. Έχει περάσει αρκετός καιρός, αλλά κανείς δεν μπορεί να μου το πάρει. Τέτοιες εμπειρίες είναι ανεκτίμητες. Η μεγαλύτερή μου στιγμή ήταν όταν σημείωσα τους πρώτους μου πόντους κόντρα στους Μπουλς, γιατί ουσιαστικά έχω γεννηθεί στο Σικάγο, έχω φίλους εκεί και γνωστούς και κατάλαβα ότι αυτό ήταν κάτι που ονειρευόμουν από μικρό παιδί».

Για την επιστροφή του στο NBA: «Ήξερα ότι είχα πολλά να δείξω σε αυτό το επίπεδο στην Ευρώπη. Ο κόσμος όμως δεν ήξερα τι μπορώ να κάνω. Θα ήθελα να επιστρέψω. Είναι θέμα timing, είναι κάτι που δεν μπορώ να ξέρω εντελώς ακόμη. Πάντα έλεγα ότι είμαι ικανός να παίξω στο NBA. Να βοηθήσω μία ομάδα. Αν λοιπόν βρεθεί ευκαιρία εκεί και είναι καλή, τότε θα το εξετάσω».

Για τον Μάικ Τζέιμς: «Υπάρχουν τόσοι καλοί παίκτες στην EuroLeague, είτε είναι Αμερικανοί είτε είναι Ευρωπαίοι. Πολλοί από τους κορυφαίους μπορούν να παίξουν στο NBA. Ο Μάικ Τζέιμς, από την στιγμή που πήγε εκεί κάνει αυτό που ξέρει και παίζει εξαιρετικά. Νομίζω ανήκει εκεί, έχει φοβερό ταλέντο. Μπορεί και βοηθά όλους τους Αμερικανούς στην Ευρώπη».