Ντέρμπι στο «Παλάθιο ντε Ντεπόρτες»

Το πρώτο «πιάτο» για την 25η αγωνιστική της Ευρωλίγκα  «σερβίρεται» σήμερα με τέσσερα παιχνίδια, με το σημαντικότερο εξ αυτών να είναι της Ρεάλ Μαδρίτης με τον Παναθηναϊκό.

Ντέρμπι στο «Παλάθιο ντε Ντεπόρτες»
Eurokinissi

Χίμκι- Αρμάνι Μιλάνο (19:00)

Στο πρώτο παιχνίδι της αγωνιστικής, η Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα που βρίσκεται στην έκτη θέση, θα υποδεχτεί στην έδρα της την Αρμάνι Μιλάνο που είναι 14η. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου οι Ρώσοι επικράτησαν με 77-71 στην Ιταλία, με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Αλεξέι Σβεντ που είχε σημειώσει 29 πόντους.

Αναντολού Εφές- Μακάμπι Τελ Αβίβ (19:30)

Η «ουραγός» της βαθμολογίας Εφές Αναντολού, φιλοξενεί στις 19:30, την Μακάμπι Τελ Αβίβ , που «καίγεται» για την νίκη προκειμένου να κρατηθεί σε «τροχιά» “Play Off”. Στο πρώτο παιχνίδι στο Ισραήλ , οι Τούρκοι επικράτησαν με το εμφατικό 72-92, πραγματοποιώντας το καλύτερο τους παιχνίδι μέχρι στιγμής στη φετινή διοργάνωση. Αδιαμφισβήτητος “MVP” του παιχνιδιού ήταν ο Έρικ ΜακΚόλουμ που είχε πετύχει 31 πόντους με 8/11 τρίποντα.

Βαλένθια- Μπασκόνια (21:30)

Σε μία ακόμη ισπανική «ταυρομαχία» για την Ευρωλίγκα αυτή την σεζόν, η Μπασκόνια που βρίσκεται στην ένατη θέση, θα προσπαθήσει να φύγει με το «διπλό» από την έδρα της Βαλένθια που έχει μείνει πολύ πίσω στην βαθμολογία(12η) και δύσκολα θα διεκδικήσει θέση στην πρώτη οχτάδα. Στο πρώτο παιχνίδι η Μπασκόνια κέρδισε με 78-74 με τον Γκρέιντζερ να είναι πρώτος σκόρερ (20 πόντους).

Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός Superfoods (22:00)

Μετά από τις ήττες στις έδρες τους από Ολυμπιακό και Φενερμπαχτσέ την προηγούμενη αγωνιστική, η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Παναθηναϊκός (που ισοβαθμούν μαζί με την Χίμκι με 14 νίκες και 10 ήττες) θα παίξουν ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια τους στην “regular season”. Ο νικητής στο «Παλάθιο ντε Ντεπόρτες" πιθανότατα θα πάρει προβάδισμα για καλύτερο πλασάρισμα στην τελική κατάταξη, αλλά θα έχει και περισσότερες πιθανότητες για είσοδο στην πρώτη τετράδα που θα φέρει το πολυπόθητο πλεονέκτημα έδρας στα “play off”. Στο πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, οι «πράσινοι» είχαν επικρατήσει με 82-80 με τον Ρίβερς να πετυχαίνει 20 πόντους.