Ολυμπιακός: To προχωράει και για Ουίλιαμς-Γκος

Μετά τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τις επαφές του και με τον πρώην «ερυθρόλευκο» γκαρντ, Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, ο οποίος φέτος τα πηγαίνει περίφημα στη Λοκομοτίβ Κουμπάν

Ολυμπιακός: To προχωράει και για Ουίλιαμς-Γκος

Ο Ολυμπιακός έχει προσεγγίσει τόσο τον Αυστραλό σέντερ Τζοκ Λαντέιλ όσο και τον ομογενή γκαρντ Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος θα αποχωρήσει από τη Μακάμπι. Δεν έχει υπάρξει οριστική συμφωνία με κανέναν, αλλά υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για θετικό τέλος στις υποθέσεις τους. Οι Πειραιώτες, όμως, κοιτάζουν κι άλλους αθλητές, όπως τον Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος. Άλλωστε, ο Γιώργος Μπαρτζώκας θέλει πάση θυσία δύο ακόμη ξένους γκαρντ στο ρόστερ του ενόψει της νέας σεζόν. Και μπασκετμπολίστες που θα διαθέτουν ποιότητα αλλά και πείρα σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Ας μην τον ξεχνάμε αυτό. Οι «ερυθρόλευκοι» λοιπόν έκαναν προσέγγιση στον ατζέντη του πρώην παίκτη τους, ο οποίος γνωρίζει καλά την ομάδα του Ολυμπιακού. Άλλωστε, έπαιξε με τα ερυθρόλευκα τη σεζόν 2018-19, όντας επιλογή του Ντέιβιντ Μπλατ.

Στο τέλος της σεζόν, όμως, οι Τζαζ κάλυψαν τη ρήτρα αποδέσμευσης του παίκτη, τον πήραν μαζί τους στη Γιούτα και του έδωσαν τη δυνατότητα να παίξει στο ΝΒΑ. Αγωνίστηκε σε λίγα ματς και πριν από λίγους μήνες τον αποδέσμευσαν. Δεν άργησε να βρει ομάδα, καθώς συμφώνησε με την Κουμπάν, με την οποία φέτος τα πηγαίνει περίφημα. Είναι χαρακτηριστικό πως στο Γιούροκαπ μέτρησε 17 πόντους (50% στο τρίποντο), 5.2 ασίστ, 2.5 ριμπάουντ και 2.3 ασίστ σε 29 λεπτά συμμετοχής. Είναι καταπληκτικός όμως και στην απαιτητική Βαλτική Λίγκα (18.5 πόντοι, 6.8 ασίστ, 3.5 ριμπάουντ), δείχνοντας πλέον ηγετικά στοιχεία στο παιχνίδι του.

Στον Ολυμπιακό τη σεζόν 2018-19 τα πήγε ικανοποιητικά, έχοντας μέσον όρο 9.2 πόντους, 4.2 ασίστ και 2 ριμπάουντ σε 26 λεπτά συμμετοχής, αγωνιζόμενος σε 30 ματς. Προσαρμόστηκε σχετικά γρήγορα (αν και πρωτάρης τότε στην Ευρωλίγκα), έκανε ορισμένες εξαιρετικές εμφανίσεις, αλλά είχε ως αδυναμία το γεγονός πως στα τελευταία λεπτά... κόλλαγε. Έχανε αρκετά κρίσιμα σουτ και δεν είχε και το πιο καθαρό μυαλό σε στιγμές όπου η μπάλα... έκαιγε. Πλέον, όμως, έχει βελτιωθεί αρκετά και λειτουργεί με αυτοπεποίθηση. Έχει ωριμάσει ο τρόπος που παίζει, έχει εξελίξει το παιχνίδι του και αυτό το έδειξε φέτος ξεκάθαρα με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν.

O Γιώργος Μπαρτζώκας έχει σχηματίσει εξαιρετική άποψη για τον παίκτη. Καλύπτει τα «θέλω» του, καθώς πρόκειται για γκαρντ με έφεση σε σκορ και δημιουργία, διαθέτει πείρα σε επίπεδο Ευρωλίγκας, ενώ φυσικά γνωρίζει καλά και τον Ολυμπιακό. Ο παίκτης είναι ενήμερος για το «ερυθρόλευκο» ενδιαφέρον, αλλά η εξαιρετική σεζόν που κάνει έχει ως αποτέλεσμα να έχουν δείξει ενδιαφέρον για εκείνον κι άλλες ομάδες. Βλέπει, πάντως, με καλό μάτι το ενδεχόμενο επιστροφής του όχι μόνο στην ομάδα του Πειραιά αλλά και σε μία χώρα που λάτρεψε στο διάστημα διαμονής του. Επίσης, έχει εξαιρετικές σχέσεις με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, καθώς οι δρόμοι τους είχαν χωρίσει φιλικά το καλοκαίρι του 2019, σε μία σεζόν, βέβαια, που ήταν αρκετά προβληματική. Όχι μόνο λόγω της αποχώρησης της ομάδας από το πρωτάθλημα αλλά και του αποκλεισμού της από τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας.

Ο Ουίλιαμς-Γκος, λοιπόν, δεν βιάζεται. Και αυτό που ενημέρωσε είναι πως θα επιχειρήσει να εξετάσει λεπτομερώς όλες τις προτάσεις που θα έχει στα χέρια του, όταν και θα ολοκληρωθεί η σεζόν με την Κουμπάν στη Βαλτική Λίγκα. Ο Ολυμπιακός, πάντως, πολύ καλά κάνει και ασχολείται από τώρα με τους παίκτες που τον ενδιαφέρουν. Οι «ερυθρόλευκοι» θα λέγαμε πως έχουν και... σύμμαχο τον εκπρόσωπο του παίκτη, ο οποίος είχε μία επίσης εξαιρετική συνεργασία με την ομάδα του Πειραιά. Είναι δεδομένο πως θα κάνει το... ψηστήρι του για να επαναφέρει τον αθλητή στη χώρα μας. Περισσότερα στην πράξη…