Ολυμπιακός: Μικρή λίστα, ξεκάθαροι στόχοι

O Μπαρτζώκας είναι πάντα σε επικοινωνία με τους Αγγελόπουλους για τις μεταγραφές - Μικρή λίστα, αλλά ξεκάθαροι οι στόχοι: Τα δεδομένα για τον Ολυμπιακό με τους Λόιντ, Ντόρσεϊ και Λαντέιλ. 

Ολυμπιακός: Μικρή λίστα, ξεκάθαροι στόχοι

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας βρίσκεται αυτές τις μέρες σε επικοινωνία με τη διοίκηση του Ολυμπιακού, αλλά το μεγάλο, επίσημο ραντεβού ανάμεσα σε εκείνον και τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο από κοντά δεν έχει γίνει ακόμη. Δεν θα αργήσει πάντως. Ο μεταγραφικός σχεδιασμός των «ερυθρολεύκων» είναι σε εξέλιξη. Η λίστα με τους υποψηφίους είναι μικρή και οι στόχοι ξεκάθαροι. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε κάτι όμως. Η αγωνιστική σεζόν μπορεί να έχει ολοκληρωθεί για τους «ερυθρόλευκους», αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για τις άλλες ομάδες στην Ευρώπη.

Γιατί το λέμε αυτό; Μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει έρθει σε επαφή με αθλητές και ατζέντηδες, αλλά δεν είναι απλό να ολοκληρωθούν από τώρα οι συμφωνίες. Εύλογα κάποιος θα σχολιάσει «μα, πώς έγινε πέρσι το deal με τον Χασάν Μάρτιν;». Αυτό έτυχε και προχώρησε, τόσο γιατί ο παίκτης ξαφνικά από την Αδριατική θα ερχόταν στην Ευρωλίγκα, οπότε δεν ήθελε να χάνει χρόνο, όσο και επειδή αγωνιζόταν στην Μπουντούτσνοστ. Οι Πειραιώτες, όμως, αυτήν τη στιγμή έχουν ξεχωρίσει ορισμένους παίκτες, οι οποίοι κατά κύριο λόγο αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα, ενώ άλλοι έχουν στο μυαλό τους και το ΝΒΑ. Χρειάζεται, λοιπόν, και χρόνος και υπομονή.

Η περίπτωση Ντόρσεϊ

Όπως είναι γνωστό και σας έχουμε γράψει εδώ και μέρες στο «ΦΩΣ», ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται ζεστά για τον (1,96 μ.) Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ο ομογενής γκαρντ, ο οποίος έχει ελληνικές ρίζες από την πλευρά της μητέρας του, αγωνίζεται στη Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου την τελευταία διετία. Φέτος, μάλιστα, πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις στην Ευρωλίγκα, καθώς μέτρησε 11.2 πόντους (39.4% στα τρίποντα), 2.7 ριμπάουντ και 1.6 ασίστ ανά παιχνίδι σε 21.5 λεπτά.

Αξέχαστη σε όλους η τρομερή του απόδοση απέναντι στη Ρεάλ στο Τελ Αβίβ, όταν και ολοκλήρωσε το ματς έχοντας 30 πόντους (7/9 δίποντα, 4/5 τρίποντα), 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Δείγμα της ποιότητας, του ταλέντου του αλλά και της εκτελεστικής του δεινότητας. Ένας γκαρντ, ο οποίος, πέρα από το γεγονός πως φημίζεται για το αγωνιστικό του θράσος, διαθέτει ελληνικό διαβατήριο, εμπειρία στην Ευρωλίγκα, ενώ βρίσκεται και σε καλή ηλικία. Είναι (18/2/1996) 25 ετών. Ένας ταχύτατος παίκτης που μπορεί να παίξει κυρίως στο «2» αλλά και στον «άσο».

Οι Πειραιώτες τον έχουν προσεγγίσει, του έχουν κάνει πρόταση, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ παρουσιάζεται θετικός στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί με τον Ολυμπιακό, αλλά η υπόθεση δεν είναι απλή. Έχει συμβόλαιο για έναν χρόνο ακόμη με τη Μακάμπι, με τους Ισραηλινούς να έχουν το δικαίωμα για την οψιόν ανανέωσης. Τα ρεπορτάζ από το Τελ Αβίβ αναφέρουν πως οι «κίτρινοι» αναμένεται να τον αφήσουν ελεύθερο, αλλά κατά πόσο αυτό θα γίνει πραγματικότητα θα φανεί στην πράξη.

Ο Λαντέιλ και ο Λόιντ

O Αυστραλός φόργουορντ/σέντερ Τζοκ Λαντέιλ παραμένει ο πρώτος στόχος του Γιώργου Μπαρτζώκα για τη θέση του σέντερ. Ο Έλληνας τεχνικός έχει εξαιρετική άποψη για τον παίκτη. Θέλει έναν διαφορετικού τύπου ψηλό από τον Χασάν Μάρτιν, που να διαθέτει προσωπική φάση στην επίθεση, καλά τελειώματα κοντά στο καλάθι αλλά και ένα μεγάλο κορμί (2,11 μ.). Είναι ντελικάτος ψηλός στο κομμάτι του σκορ, δεν είναι εξπέρ στην άμυνα, αλλά είναι δυνατός. Παίζει τόσο στο «4» όσο και στο «5». Δεν είναι αυστηρά... καθαρός σέντερ.

Ο Ολυμπιακός τού έχει καταθέσει πρόταση, ο παίκτης βλέπει με ενδιαφέρον την προοπτική των Πειραιωτών, θεωρητικά οι δύο πλευρές τα έχουν βρει σχεδόν σε όλα για το ενδεχόμενο της συνεργασίας τους, αλλά... τίποτα δεν έχει τελειώσει. Βλέπετε, ο παίκτης έχει... καψούρα να αγωνιστεί στο ΝΒΑ. Είναι το όνειρό του και έχει ζητήσει χρόνο από τους Πειραιώτες. Οι «ερυθρόλευκοι» θα τον περιμένουν, αλλά όχι για πολύ. Υπάρχει η άποψη, πάντως, πως ο παίκτης δύσκολα θα βρει θέση σε ρόστερ ομάδας στο ΝΒΑ, οπότε το πιθανότερο σενάριο είναι πως θα κατηφορίσει στο μεγάλο λιμάνι.

Όσον αφορά τον Τζόρνταν Λόιντ, αυτόν τον τρομερό γκαρντ της φετινής Ευρωλίγκας, ο οποίος τελείωσε τη σεζόν ως τρίτος σκόρερ (με 17.3 πόντους) της διοργάνωσης με τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα, παραμένει ο διακαής πόθος του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ουσιαστικά οι Πειραιώτες τον βλέπουν ως τον αντικαταστάτη του Άαρον Χάρισον. Έχει μάθει βέβαια να παίρνει πολλές μπάλες πάνω του (111/214 σουτ-51.9% στα δίποντα, 55/177 τρίποντα-31.1%), αλλά είναι παίκτης με ταλέντο, αυτοπεποίθηση, ο οποίος ξέρει να βάζει την μπάλα στο αντίπαλο καλάθι.

Ήταν από τους κορυφαίους σούτινγκ γκαρντ της φετινής διοργάνωσης και έχει αποδείξει πως μπορεί να σταθεί στο υψηλό επίπεδο. Ας μην ξεχνάμε πως είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τον Μπαρτζώκα το να έχουν παίξει στην Ευρωλίγκα οι μεταγραφικοί του στόχοι. Θέλει παίκτες έτοιμους, «παιγμένους» στο κορυφαίο πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός τον έχει προσεγγίσει. Και εκείνος βλέπει με καλό μάτι τους «ερυθρόλευκους». Δεν βιάζεται όμως. Ξέρει πως έκανε σούπερ σεζόν και θέλει να την εξαργυρώσει με ένα καλό συμβόλαιο. Οι Πειραιώτες είναι σε αναμονή.