Τζένκινς: «Λυπάμαι που δεν επιστρέψαμε στα πλέι-οφ με τον Ολυμπιακό»

Ο Τσαρλς Τζένκινς παραχώρησε συνέντευξη, μιλώντας τόσο για την φετινή παρουσία του στον Ολυμπιακό, όσο και για τα θέματα που αντιμετώπισε η ομάδα με αποτέλεσμα να μη διακριθεί.

Τζένκινς: «Λυπάμαι που δεν επιστρέψαμε στα πλέι-οφ με τον Ολυμπιακό»

O Tσαρλς Τζένκινς αποχώρησε από τον Ολυμπιακό και θα συνεχίσει την καριέρα του στην Τενερίφη. Ο Αμερικανός γκαρντ μίλησε στο Eurohoops για την "ερυθρόλευκη" εμπειρία του στο μεγάλο λιμάνι.

– Θεωρείς ότι αυτή είναι η πιο δύσκολη σεζόν που θα μπορούσε κανείς να αντιμετωπίσει; Και μιλώ καταρχήν για τον κορονοϊό…

«Είναι σίγουρα παράξενη. Είναι η όγδοη σεζόν μου στην Ευρώπη. Αρχικά είχα την ευκαιρία να παίξω για τον Ολυμπιακό. Όταν κανείς σκέφτεται τον Ολυμπιακό σκέφτεται την παράδοση και την Θύρα 7. Οπότε μια ολόκληρη σεζόν χωρίς γεμάτο γήπεδο είναι περίεργη. Το να παίζεις ένα ντέρμπι χωρίς κόσμο και το να πηγαίνεις σε όλα αυτά τα γήπεδα που κανονικά θα γέμιζαν με αντίπαλο τον Ολυμπιακό και να τα βλέπεις άδεια ήταν παράξενο».

-Πιστεύεις ότι δεν είχατε την ευκαιρία να δεθείτε ως ομάδα; Επειδή δεν είχατε την ευκαιρία να βγείτε όλοι μαζί, να πάτε σε ένα εστιατόριο, ή απλά να δείτε την πόλη…

«Δεν το πιστεύω αυτό γιατί μπορεί να μην μπορούσαμε να πάμε σε ένα εστιατόριο, αλλά περνούσαμε πολλές ώρες μαζί στην προπόνηση, καθώς είχαμε μόνο ένα ματς την εβδομάδα. Οπότε δεν πιστεύω ότι αυτό έπαιξε ρόλο. Ακόμα και στις ομάδες που ήμουν πριν, οι παίκτες δεν έβγαιναν πολύ, οπότε δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω σαν δικαιολογία» .

– Τι πιστεύεις ότι πήγε λάθος;

«Δεν ξέρω. Υπάρχουν πολλά που θα μπορούσαν να πάνε καλύτερο στο κομμάτι του μπάσκετ. Ήταν πολλά τα κλειστά ματς που χάσαμε με μικρή διαφορά και στην πορεία μας πλήγωσαν. Η πρώτη ήττα της σεζόν με τη Ζαλγκίρις, η ήττα με τη Βιλερμπάν και η ήττα στο Κάουνας. Αν κερδίζαμε αυτά τα τρία ματς θα ήμασταν σίγουρα στα πλέι οφ. Κρίθηκαν στην κατοχή.

Η ήττα εντός έδρας από τη Ρεάλ είναι από τα παιχνίδια που θεωρώ πως θα μπορούσαμε να κερδίσουμε, το ματς με την ΤΣΣΚΑ. Βρεθήκαμε στο τέλος αυτών των αγώνων στη λάθος πλευρά της ρουλέτας. Ήταν τόσα πολλά τα κλειστά ματς που χάσαμε. Φυσικά, υπάρχουν μερικά πράγματα που όλοι θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα, προκειμένου να αλλάξουμε το αποτέλεσμα.

Σχετικά, όμως, με το μπασκετικό κομμάτι αυτής της μάχης, η διαφορά ήταν ότι παρά την απουσία των οπαδών και το ότι προσπαθούσαμε να προσαρμοστούμε σε μια νέα ομάδα, μπορούσαμε να κερδίσουμε περισσότερα παιχνίδια, αλλά δεν τα καταφέραμε».

– Αισθάνεσαι λυπημένος γιατί δεν είχατε την ευκαιρία να φτιάξετε με τον Ολυμπιακό κάτι πιο ουσιαστικό άμεσα, όπως το να προκριθείτε στα πλέι οφ;

«Σίγουρα! Αυτός ήταν ο βασικός μου στόχος όταν ήρθα. Λυπάμαι που δεν επιστρέψαμε με τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ. Έχω παίξει αντίπαλός όταν ήμουν στον Ερυθρό Αστέρα και ο Μίλαν Τόμιτς μου μιλούσε για τα φάιναλ φορ. Όταν ήρθα εδώ, ήθελα να κάνω το καλύτερο για να βοηθήσω την ομάδα. Ήξερα τον ρόλο μου και ότι θα ήταν αμυντικός ο ρόλος μου. Ήμουν περήφανος για αυτό γιατί κάνοντάς το, οι συμπαίκτες μου θα είχαν την ευκαιρία να έχουν την περισσότερη ελευθερία στην επίθεση και θα μπορούσαμε έτσι να πάρουμε νίκες. Σε κάποιες περιπτώσεις λειτούργησε, αλλά συνολικά δεν τα καταφέραμε».

-Ο Γιώργος Μπαρτζώκας παραμένει ένας από τους αγαπημένους σου προπονητές στην Ευρώπη;

«Εννοείται! Σέβομαι τον κόουτς και μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω για τον Ολυμπιακό. Ήταν από τις ομάδες που πάντα ήθελα να παίξω. Θυμάμαι όταν είχε έρθει ο Γιάνις Τίμα στη Χίμκι του είχα πει πως κάποια μέρα θα παίξω για τον Ολυμπιακό και όταν αυτό συνέβη, ήταν μια απίθανη εμπειρία για εμένα. Ο τρόπος με τον οποίο τελειώσαμε όμως δεν είναι η ιστορία που ήθελα να γράψω και να λέω».