Κάτας: «Να ξεκινήσουμε το ματς με την Ζαλγκίρις από εκεί που σταματήσαμε»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Όντεντ Κάτας μίλησε για το τελευταίο ματς της φετινής αγωνιστικής περιόδου στην Euroleague με αντίπαλο τη Ζαλγκίρις

Κάτας: «Να ξεκινήσουμε το ματς με την Ζαλγκίρις από εκεί που σταματήσαμε»

Ο Ισραηλινός τεχνικός είπε αρχικά αναφερόμενος και στο προηγούμενο ματς με αντίπαλο την Αρμάνι ότι «ήταν μια σημαντική νίκη για μας, ειδικά με τον τρόπο με τον οποίο ήρθε. Όμως πρέπει να υπάρχει συνέπεια. Να μάθουμε ότι δεν πρέπει να ξεκινάμε τα παιχνίδια με αυτόν τον τρόπο και ειδικά στην άμυνα. Ελπίζω να ξεκινήσουμε το ματς με την Ζαλγκίρις από εκεί που σταματήσαμε».

Για την Ζαλγίρις: «Όλες οι ομάδες της EuroLeague παλεύουν μέχρι το τέλος, ακόμη και όταν δεν κυνηγούν κάτι. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτό το ματς ώστε να βρουν κάποιοι παίκτες ρυθμό, να πάρουν χρόνο συμμετοχής, αλλά από την άλλη σε όλα τα παιχνίδια θέλεις να παίζεις καλά».

Για τους γκαρντ της Ζαλγκίρις και αν θα είναι το κλειδί του αγώνα: «Λεκαβίτσιους, Γκριγκόνις, Ουόκαπ... Είναι όλοι πολύ επιθετικά γκαρντ και στις δύο πλευρές του παρκέ και πρέπει να τους περιορίσουμε. Τρέχουν γρήγορα, αλλά εμείς πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το μέγεθός μας. Είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Κάποιες φορές έχουμε προβλήματα, αλλά και πάλι. Είναι ένα καλό ματς όπου μπορούμε να μάθουμε».

Ο Γιώργος Παπαγιάννης από την πλευρά του είπε: «Συνεχίζουμε με πάρα πολύ καλό momentum και θέλουμε να συνεχίσουμε καλή εικόνα που δείξαμε στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με το Μιλάνο. Στόχος να πάμε στη Λιθουανία και να πάρουμε τη νίκη».

Για το δικό του «ματς απ» με τον Λοβέρν: «Παίζει πάρα πολύ καλά φέτος. Η Ζαλγκίρις παίζει μέσα από αυτόν κιόλας, πολλές μπάλες περνάνε από εκείνον ανεξάρτητα εάν σκοράρει ή όχι. Σίγουρα θα είναι ένα πολύ καλό ματς απ».

Για το κίνητρο που έχουν: «Να παίξουμε σκληρά από την αρχή του αγώνα ανεξαρτήτως αν δεν κυνηγάμε τα playoff. Κάθε φορά που μπαίνει στο παρκέ πρέπει να δίνεις το 100% του εαυτού σου. Και οι δύο ομάδες θα θέλουν να πάρουν τη νίκη».

Για το αν σκέφτονται την ταλαιπωρία ενόψει των τριών εκτός έδρας αγώνων στην EuroLeague: «Δεν μπορούμε να σκεφτούμε ταλαιπωρία. Από τη στιγμή που είμαστε ευλογημένοι, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες εποχές, κάνουμε αυτό που αγαπάμε δεν υπάρχει καμία ταλαιπωρία και θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας