Κάτας: «Δεν θα ρισκάρουμε με Νέντοβιτς, να κάνουμε δύσκολη τη δουλειά της Αρμάνι»

Ο Όντετ Κάτας αναφέρθηκε με δηλώσεις του στον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Αρμάνι Μιλάνο (1/4, 22:00) αλλά και στο ενδεχόμενο χρησιμοποίησης του Νεμάνια Νέντοβιτς

Κάτας: «Δεν θα ρισκάρουμε με Νέντοβιτς, να κάνουμε δύσκολη τη δουλειά της Αρμάνι»

Έπειτα από την ήττα κόντρα στη Μπασκόνια ο Παναθηναϊκός επικεντρώσει την προσοχή του στο παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο την Παρασκευή (1/4, 22:00) για την 33η αγωνιστική της EuroLeague.

Ο προπονητής των «πράσινων», Όντετ Κάτας αναφέρθηκε στο ματς με τους Ιταλούς αλλά και στην περίπτωση του Νεμάνια Νέντοβιτς, ο οποίος προέρχεται από τραυματισμό.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το παιχνίδι με τη Μπασκόνια: «Ήταν μια σκληρή ήττα. Αρχίσαμε καλά το παιχνίδι. Όμως, όταν άλλαξαν τους γκαρντ τους, με τον τρόπο που έπαιξαν εμφάνισαν τις αδυναμίες μας. Δεν ήταν ποτέ εύκολο. Ωστόσο, πρέπει να δώσουμε και τα εύσημα στους παίκτες μας, για το πώς αγωνίζονται απέναντι σε ομάδες υψηλού επίπεδου. Αν δείτε τα τελευταία 10 ματς της Μπασκόνια θα διαπιστώσετε πως είναι από τις κορυφαίες ομάδες της Euroleague. Όπως και να 'χει, δεν ψάχνω για δικαιολογίες, δεν νιώθω ωραία, θα μπορούσαμε να έχουμε παίξει καλύτερα. Θα μπορούσαμε να έχουμε χρησιμοποιήσει καλύτερα τα κορμιά μας, αλλά και τα φάουλ μας. Ήταν μια σκληρή ήττα. Ελπίζω πως θα έρθει ένα διαφορετικό αποτέλεσμα αύριο».

Για την Αρμάνι Μιλάνο: «Παίζουμε με μία εξαιρετική και ποιοτική ομάδα. Η Αρμάνι χρησιμοποιεί 10-11 παίκτες μέσα στον αγώνα με διαφορετικούς σχηματισμούς. Γι' αυτό και δεν μπορούμε να βγάλουμε μόνο ένα πλάνο. Η τακτική μας βασίζεται και στα πρόσωπα των αντιπάλων. Αν παίζουν για παράδειγμα με τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ είναι διαφορετική ομάδα, σε σύγκριση με τις φορές που χρησιμοποιούν ψηλά σχήματα. Θα είναι ένα δύσκολο ματς. Άλλη μία μεγάλη πρόκληση για εμάς».


Για τη δυναμική των Ιταλών και την αντιμετώπιση του Παναθηναϊκού: «Δεν έχουμε αρκετό χρόνο για να προετοιμαστούμε, αλλά θα προσπαθήσουμε. Ξέρω τον κόουτς Μεσίνα. Είναι μια ομάδα με εξαιρετικό προπονητή, με σωστό spacing, που παίρνει καλά σουτ και δεν κάνει πολλά λάθη. Σίγουρα, το ματσάρισμα θα είναι διαφορετικά. Θέλουμε να τους κάνουμε δύσκολη τη δουλειά».

Για τον Νεμάνια Νέντοβιτς και το αν θα αγωνιστεί: «Δεν είμαι σίγουρος. Το βλέπουμε μέρα με την μέρα. Δεν είμαι σίγουρος, αλλά δεν θα ρισκάρουμε. Θα δούμε πώς θα νιώθει αύριο».