Ολυμπιακός: Άλλο Ζενίτ, άλλο Φενέρ...

Φάνηκε σε ένα ακόμη παιχνίδι με ποιοτική ομάδα της Euroleague ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται ουσιαστική ενίσχυση το καλοκαίρι. Η χαμένη πρόκριση και τα δύο κέρδη από το ματς με τη Φενέρμπαχτσε.

Ολυμπιακός: Άλλο Ζενίτ, άλλο Φενέρ...

Θύμα της φετινής του κακής συνήθειας έπεσε για ένα ακόμη ευρωπαϊκό παιχνίδι ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» πέταξαν στον… κάλαθο των αχρήστων άλλο ένα πρώτο ημίχρονο, υποχρεώνοντας τους εαυτούς τους να κυνηγούν σε όλο το δεύτερο. Με τη διαφορά ότι αντίπαλος ήταν η Φενέρμπαχτσε και όχι η Ζενίτ.

Με έναν αντίπαλο δυναμικότητας Ζενίτ η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πιθανότατα θα είχε πετύχει την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της, για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα φέτος, όμως η ποιότητα και οι εναλλακτικές λύσεις της τουρκικής ομάδας στον πάγκο ύψωσαν ανυπέρβλητο τοίχο σε αυτά τα σχέδια του Ολυμπιακού.

Ίσως γινόμαστε κουραστικοί, όμως είμαστε υποχρεωμένοι να το επαναλαμβάνουμε, αφενός επειδή είναι αλήθεια, αφετέρου μήπως και αλλάξει κάτι την επόμενη χρονιά: η ομάδα του Πειραιά είναι μέγεθος στην Ευρώπη, όμως για να διατηρηθεί σε αυτό το επίπεδο χρειάζεται ενίσχυση.

Και μιλάμε για ενίσχυση ουσιαστική, ενίσχυση «ακριβή». Όπως παραδείγματος χάρη ενισχύθηκε μεσούσης της σεζόν η Φενέρ, παρουσιάζοντας εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στο δεύτερο μισό της φετινής Ευρωλίγκας μετά το τραγικό ξεκίνημά της.

Η πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης χάθηκε μαθηματικά, όμως το ζητούμενο ούτως ή άλλως δεν ήταν αυτό. Η πρόκριση είχε χαθεί ουσιαστικά στις οκτώ συνεχόμενες ήττες των «ερυθρόλευκων» πριν ξεκινήσει το νικηφόρο σερί των τελευταίων αγωνιστικών.

Παρ’ όλα αυτά, υπήρχαν και ορισμένα κέρδη από την αναμέτρηση στο ΣΕΦ. Το πρώτο έχει να κάνει με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη, ο οποίος θα γράψουμε για μία ακόμη φορά ότι είναι ο πλέον αδικημένος παίκτης του Ολυμπιακού από πλευράς χρόνου συμμετοχής. Το παιδί είναι απλά συγκινητικό σε όσα λεπτά τού δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστεί.

Ένα επιπλέον κέρδος και αυτό του Λιβιό Ζαν-Σαρλ. Ο Γάλλος φόργουορντ, ο οποίος πολλοί νόμισαν ότι ήρθε απλώς για να γεμίσει το ρόστερ, απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι ικανός και χρησιμότατος και ότι έχει κάλλιστα θέση στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ.