Ολυμπιακός: «Εξαφανισμένος» ο Χάρισον

Ο Άαρον Χάρισον έχει μείνει δίχως σκορ εδώ και τρία ματς, ενώ αριθμεί 1/21 (!) τρίποντα στα τελευταία 9 παιχνίδια του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός: «Εξαφανισμένος» ο Χάρισον

O Άαρον Χάρισον ήρθε στον Ολυμπιακό με καλές κριτικές και με εξαιρετικά δείγματα γραφής στη Γαλατασαράι. Παίκτης σουτέρ, με το ένστικτο του σκόρερ, ο οποίος έκανε και τη διαφορά στα δύσκολα. Στο EuroCup είχε 13,1 πόντους, 3,1 ασίστ, 3,1 ριμπάουντ, 1,1 κλέψιμο και 44,2% από την περιφέρεια!

Άλλο όμως τουρκικό πρωτάθλημα και EuroCup και άλλη η δυναμική, αλλά και η πίεση, της EuroLeague. Η αλήθεια βέβαια, είναι πως στον πρώτο γύρο είχε δείξει θετικά σημάδια στο κομμάτι της επίθεσης, αν και τα ποσοστά του Άαρον Χάρισον δεν εντυπωσίαζαν. Είχε πάντως τις καλές στιγμές του. Το "καυτό" τρίποντο στην εκπνοή κόντρα στην Αρμάνι, η καλή του εμφάνιση απέναντι στη Μακάμπι, ένα αγωνιστικό ξέσπασμα στο Βελιγράδι.

Από τον Γενάρη και μετά, όμως, τον έχει πάρει η... κάτω βόλτα. Η εικόνα του είναι τουλάχιστον απογοητευτική. Είναι χαρακτηριστικό πως στα τελευταία 9 ματς της ομάδας αριθμεί όχι μόνο μονοψήφιο αριθμό πόντων, αλλά και ένα απελπιστικό ποσοστό στα τρίποντα. Έχει μόλις 1/21 (!) σουτ από την περιφέρεια, αδυνατώντας να προσφέρει επιθετική ώθηση στον Ολυμπιακό. Στις 4 πρόσφατες αναμετρήσεις των Πειραιωτών, μάλιστα, έχει μόλις 0.5 (!) πόντους σε περίπου 10 λεπτά συμμετοχής, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να του δίνει ευκαιρίες, αλλά ο παίκτης δείχνει... εξαφανισμένος.

Συνολικά φέτος, έχει μόλις 6.7 πόντους, με χαμηλά ποσοστά ευστοχίας. Έχει 41.5% στα δίποντα και 27.5% στα τρίποντα με 25/91 (!) προσπάθειες. Το χειρότερο όλων, όμως, είναι πως όταν άρχισαν τα ζόρια και τα δύσκολα, ο παίκτης έδειξε να υστερεί από χαρακτήρα και πνευματική ετοιμότητα. Λύγισε από την πίεση και από ένα σημείο και μετά τον πήρε... η κάτω βόλτα. Δεν ήταν τυχαία η ατάκα του Γιώργου Μπαρτζώκα πως «Αν στραβώσει κάτι στη χρονιά, έχουμε παιδιά που είναι δύσκολο να σηκώσουν κεφάλι».