Ολυμπιακός: Ξεχωρίζουν οι Ντόρσεϊ και Λόιντ

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας σκέφτεται ήδη και τη νέα σεζόν στον Ολυμπιακό - Ψηλά στη λίστα παικτών ο Έλληνας διεθνής ομογενής γκαρντ, Τάιλερ Ντόρσεϊ, αλλά και ο δεινός σκόρερ Τζόρνταν Λόιντ. 

Ολυμπιακός: Ξεχωρίζουν οι Ντόρσεϊ και Λόιντ

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του δουλεύουν με την ίδια προσήλωση τα επόμενα παιχνίδια του Ολυμπιακού, παρά το γεγονός πως η ομάδα έχει ουσιαστικά αποκλειστεί από τη συνέχεια της Ευρωλίγκας. Υπάρχουν ακόμη πέντε παιχνίδια (με Άλμπα στο Βερολίνο, με Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ, με Βαλένθια εκτός, με Ρεάλ στη Μαδρίτη και αυλαία στον Πειραιά κόντρα στη Χίμκι) και στόχος των Πειραιωτών είναι να τελειώσουν τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με νίκες, αλλά και με ωραίο μπάσκετ, ώστε να πέσουν τουλάχιστον με το κεφάλι ψηλά.

Για αυτόν τον λόγο κιόλας η επικράτηση κόντρα στη Ζενίτ στο Φάληρο ήταν σημαντική. Γιατί η ομάδα έδειξε χαρακτήρα. Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε στο -17, δεν παράτησε το παιχνίδι και δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια. Αντιθέτως, έκανε αντεπίθεση διαρκείας, φτάνοντας στην εντυπωσιακή ανατροπή. Σε ένα ματς όπου αρκετοί παίκτες έδειξαν τη θέλησή τους (όπως ο Ζαν-Σαρλ, αλλά και ο Λαρεντζάκης) να διατηρήσουν μία θέση στο ρόστερ της νέας σεζόν.

Όπως βέβαια φάνηκε και ποιοι αθλητές (με πιο τρανταχτό παράδειγμα τον Χάρισον) δεν δείχνουν να έχουν την αγωνιστική αλλά και πνευματική δύναμη για να συνεχίσουν στον Ολυμπιακό της νέας χρονιάς. Βέβαια, υπάρχουν και φωνές που σχολιάζουν πως «αν ο Χάρισον πάει σε άλλη ομάδα, το πιθανότερο είναι πως θα δείξει την κλάση του, όπως συνέβη με τους Πάντερ (Μιλάνο) και Μπάλντγουιν (Μπάγερν), που κάνουν... θραύση φέτος». Ενδεχομένως και να μην έχουν άδικο, αλλά μέχρι στιγμής ο Αμερικανός σουτέρ έχει πάρει αρκετές ευκαιρίες και δεν τις έχει αξιοποιήσει.

Από τώρα για του χρόνου όπως με τον Μάρτιν

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας πάντως ναι μεν είναι προσηλωμένος στην προσπάθεια της ομάδας του στην τρέχουσα σεζόν, αλλά παράλληλα έχει το μυαλό του και στη νέα χρονιά. Όχι μόνο έχει βγάλει συμπεράσματα ποιοι παίκτες έχουν θέση στο ρόστερ για του χρόνου (συνεχίζοντας παράλληλα να δοκιμάζει, να τεστάρει και να δίνει ευκαιρίες), αλλά παράλληλα έχει το βλέμμα του και στη νέα χρονιά. Μιλάει με μάνατζερ, τσεκάρει παίκτες και παρακολουθεί τις εξελίξεις στην αγορά. Άλλωστε των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Πρόσφατο άλλωστε είναι το παράδειγμα με την περίπτωση του Χασάν Μάρτιν, τον οποίο έκλεισε η ΚΑΕ Ολυμπιακός τέτοιες μέρες πέρσι τον Μάρτιο.

Η περίπτωση του Ντόρσεϊ

Ο Έλληνας τεχνικός κοιτάζει στην αγορά για την απόκτηση ενός γκαρντ που θα έχει έφεση πρώτα στο σκορ και μετά στη δημιουργία. Είναι αρκετά θελκτική η περίπτωση του Τάιλερ Ντόρσεϊ (1,96 μ. ύψος). Πέρα από το γεγονός πως είναι Έλληνας ομογενής (από την πλευρά της μητέρας του), είναι σε καλή ηλικία (25 ετών), έχει εμπειρία σε επίπεδο Ευρωλίγκας (με τη Μακάμπι παίζει για δεύτερη σεζόν), έχει προσαρμοστεί στο υψηλότερο επίπεδο και τα έχει πάει περίφημα.

Τη φετινή σεζόν έχει κατά μέσο όρο 11,2 πόντους (49% δίποντα, 38,6% τρίποντα, 76,4% βολές), 2,8 ριμπάουντ και 1,6 ασίστ. Κορυφαία εμφάνισή του φέτος οι 30 (!) πόντοι που πέτυχε κόντρα στη Ρεάλ (7/9 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 3 ασίστ), δείχνοντας την κλάση του. Στο συμβόλαιό του υπάρχει οψιόν ανανέωσης από την πλευρά της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου, αλλά οι Ισραηλινοί αναφέρουν πως η ομάδα αναμένεται να τον αφήσει ελεύθερο! Ο Ολυμπιακός περιμένει στη... γωνία για να κινηθεί για την απόκτησή του.

Θέλει τον Λόιντ όπως και πέρσι

Πέρσι ο Ολυμπιακός ενδιαφέρθηκε ζεστά για την περίπτωση του 27χρονου (1,93 μ.) Τζόρνταν Λόιντ. Τελικά όμως η υπόθεση δεν προχώρησε, με τον Αμερικανό σούτινγκ γκαρντ να καταλήγει στον Ερυθρό Αστέρα! Την προηγούμενη σεζόν μάλιστα είχε αγωνιστεί στη Βαλένθια, έχοντας δείξει εξαιρετικά δείγματα γραφής.

Με τους Σέρβους όμως έχει κάνει την κορυφαία σεζόν της καριέρας του! Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι στιγμής είναι ο τρίτος κορυφαίος σκόρερ της Ευρωλίγκας με 17,2 πόντους (50% δίποντα, 31,1% τρίποντα, 91,5% βολές). Σε όλα αυτά προσθέστε 3,5 ριμπάουντ, 3,3 ασίστ και 1,2 κλεψίματα, σε περίπου 28 λεπτά συμμετοχής.

Είναι εξαιρετικός σκόρερ, έχει το ένστικτο να βάζει την μπάλα στο αντίπαλο καλάθι και δεν φοβάται να πάρει πάνω του σουτ. Παράλληλα, είναι αρκετά ενεργός και στο κομμάτι της δημιουργίας. Πρόκειται για πολύ καλή περίπτωση, μένει ελεύθερος το καλοκαίρι, αλλά υπάρχει και ανταγωνισμός. Ο Μπαρτζώκας συνεχίζει να ενδιαφέρεται για εκείνον και αναμφισβήτητα βρίσκεται ψηλά στην «ερυθρόλευκη» λίστα.