Κάτας για Γιαννακόπουλο, ΣΕΦ, μεταγραφές και Χεζόνια

Ο Όντετ Κάτας μίλησε στο Ισραήλ για όλους και για όλα. Τον Παναθηναϊκό, τη νίκη στο ΣΕΦ, τον Χεζόνια αλλά και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Κάτας για Γιαννακόπουλο, ΣΕΦ, μεταγραφές και Χεζόνια

Ο Κάτας παραχώρησε συνέντευξη στην Walla.

«Ήταν πριν από ένα μήνα. Νικήσαμε τον Ολυμπιακό εκτός έδρας και ο ενθουσιασμός ήταν... παντού. Την επόμενη μέρα ξύπνησα με έναν παράξενο θόρυβο κραυγών. Βγήκα στη βεράντα και είδα δέκα οπαδούς να φωνάζουν το όνομά μου και συνθήματα της ομάδας. Δεν ξέρω καν πώς έμαθαν που μένω», είπε για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

«Αυτό το παιχνίδι ήταν σημαντικό για μένα γιατί καταλαβαίνω το νόημά του, αλλά δεν ασχολούμαι ακόμα με αυτό το αποτέλεσμα. Προτιμώ να κρίνω τον τρόπο με τον οποίο δουλεύω και τη διαδικασία που περνάει η ομάδα. Είχαμε μια ώθηση στο κομμάτι της ενέργειας και της εμπιστοσύνης μέχρι που ήρθε το πρόβλημα με τον Covid-19. Οκτώ παίκτες μας μολύνθηκαν, ολόκληρη η ομάδα σταμάτησε να λειτουργεί για δύο εβδομάδες και κάναμε τρία βήματα πίσω».

Σχετικά με το αν αυτή η αναγκαστική διακοπή τον φοβίζει και αν επηρεάζει τους μακροπρόθεσμους στόχους του στον «πράσινο» πάγκο, ανέφερε:

«Ναι, φοβάμαι, αλλά θέλω να πιστέψω ότι όποιος είναι γύρω μου κοιτάζει και βλέπει την δουλειά μας. Βρισκόμαστε στη μέση μιας διαδικασίας, βλέπω μια βελτίωση στον τρόπο που παίζουμε στο γήπεδο. Πρέπει να τελειώσουμε καλά αυτή τη σεζόν. Υπάρχουν δύο τρόπαια για εμάς. Η Euroleague έφυγε λίγο από τα χέρια μας, αλλά πρέπει να σηκωθούμε και να είμαστε όπως πρέπει, ακόμα και όταν χάνουμε».

Για τις μεταγραφές και την προετοιμασία ενόψει της νέας σεζόν: «Ένας καλός οργανισμός πρέπει να κοιτάξει μπροστά, να διατηρήσει τα περιουσιακά του στοιχεία και να δει πώς μπορεί να ενισχυθεί. Γίνεται πολύ πιο δύσκολο όταν το μπάτζετ βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να βρούμε "ευκαιρίες". Πρέπει να προχωρήσουμε σε έξυπνες επιλογές».

Για τον Μάριο Χεζόνια: «Η σύνδεσή του με το κοινό είναι πολύ τρελή. Δεν έπαιξε εδώ, δεν είναι Έλληνας. Δεν έχω δει ξανά κάτι αντίστοιχο. Στόχος μου είναι να τον εκμεταλλευτώ όσο καλύτερα γίνεται αυτή τη σεζόν, δεν ξέρω τι θα γίνει την επόμενη χρονιά».

Για το αν έχει επικοινωνήσει με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο: «Επί του παρόντος, εργαζόμαστε με δεδομένο ότι ο προϋπολογισμός μας θα παραμείνει στο κάτω μέρος της Euroleague. Δεν ξέρω αν αυτό θα αλλάξει. Δεν έχω μιλήσει μαζί του, δεν συμμετέχει σε όσα συμβαίνουν στην ομάδα».