Τζένκινς για την καριέρα του στη EuroLeague: «Την πρώτη χρονιά μου έλειπε η χώρα μου» (vid)

Ο Τσαρλς Τζένκινς αναφέρθηκε στην απόφαση του να αφήσει τις ΗΠΑ για να συνεχίσει την καριέρα του στην Ευρώπη - Η ψυχολογία, αλλά και οι δυσκολίες που αντιμετώπισε.

Τζένκινς για την καριέρα του στη EuroLeague: «Την πρώτη χρονιά μου έλειπε η χώρα μου» (vid)

H Εuroleague προχώρησε στο project Table Talk: Playing Overseas όπου μιλούν παίκτες της διοργάνωσης για το πως είναι να αγωνίζονται και να ζουν μακριά από τη χώρα τους. Σε αυτό το ιδιαίτερο ντοκιμαντέρ μέρος πήρε και ο Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού Τσαρλς Τζένκινς ο οποίος εξιστόρησε το πως έφυγε από το NBA και τις ΗΠΑ για λογαριασμό του Ερυθρού Αστέρα.

Συγκεκριμένα, σχολίασε: “Όταν ήμουν 23 ετών μετακόμισα στο Βελιγράδι, αφού είχα ήδη αγωνιστεί για δύο επαγγελματικά χρόνια στο NBA το οποίο δεν πήγε καλά. Ο ατζέντης μου, μου παρουσίασε την ευκαιρία να αγωνιστεί στην Ευρώπη με τον Ερυθρό Αστέρα και εγώ ήθελα ένα νέο ξεκίνημα με μία ομάδα η οποία με υποδέχθηκε ανοίγοντας την αγκαλιά της για μένα.

Τη πρώτη μου χρονιά θυμάμαι να μου λείπει η χώρα μου και να μην είμαι για πρώτη φορά σπίτι μου στην Ημέρα των Ευχαριστιών ή στα γενέθλια της μητέρας μου. Θυμάμαι να μιλάω με τους φίλους μου σε ένα γκρουπ και να μου λένε ότι ετοιμάζονται να βγουν και εγώ ήμουν στην άλλη άκρη του κόσμου σε εντελώς διαφορετική ώρα χωρίς να μπορώ να είμαι μαζί τους.

Αλλά αν θες να παίξεις επαγγελματικό μπάσκετ, θα πρέπει να είσαι αποφασισμένος πως αυτό είναι το σωστό. Γιατί δεν σταματάει ποτέ, είναι δύσκολες προπονήσεις, μεγάλες σε διάρκεια πτήσεις και η καλύτερη διοργάνωση (Ευρωλίγκα) στο κόσμο. Θα πρέπει να είσαι πνευματικά δυνατός για να βρίσκεσαι τόσο μακριά από την οικογένεια σου. Να κοιτάς το κοινό και να μην βλέπεις κανέναν δικό σου. Πρέπει πραγματικά να είσαι πολύ δυνατός πνευματικά για να βρίσκεσαι εδώ”.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας