Ολυμπιακός: Ντροπιάζει τον μύθο του!

Ο Ολυμπιακός των τελευταίων 40 ημερών ντροπιάζει τον μύθο του - Η ομάδα της αυταπάρνησης, των ανατροπών, έχει κάνει την ήττα συνήθειο, γράφοντας πλέον ιστορία με 7 σερί ήττες. Γράφει ο Ν. Ψιλόπουλος.

Ολυμπιακός: Ντροπιάζει τον μύθο του!

Η εικόνα του Ολυμπιακού στη Βιτόρια ήταν απαράδεκτη. Για ακόμη μία φορά δύο διαφορετικά πρόσωπα. Εξαιρετικό ξεκίνημα και στη συνέχεια η απόλυτη αγωνιστική καθίζηση. Και το χειρότερο; Η διαφορά να είναι στο -10 στο 30' και στην τελευταία περίοδο, αντί οι Πειραιώτες να παλέψουν και να μοχθήσουν για την ανατροπή, έφτασαν στο σημείο να χάνουν με 30 (!) πόντους διαφορά. H παρέα που κάποτε ξεχείλιζε από αυταπάρνηση, η ομάδα-βρυκόλακας που δεν τα παρατούσε ποτέ, παλεύοντας μέχρι το τέλος, παραδόθηκε στις ορέξεις των Βάσκων. Μία ομάδα χωρίς κίνητρο. Με αρκετούς παίκτες που δεν... νιώθουν. Δίχως ψυχολογία. Η ήττα της έγινε συνήθειο, καθημερινότητα, λες και παίζει κάθε εβδομάδα για να χάνει. Μία σεζόν-μαρτύριο, η οποία έχει ένα μήνα ακόμη και τέλος!

Όλη τη χρονιά η ίδια ιστορία. Έχουμε φτάσει Μάρτη και η ομάδα αδυνατεί να αποκτήσει σταθερότητα. Τα ίδια πριν δύο βδομάδες με την Εφές στην Πόλη, τα ίδια και με την ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ πριν μία βδομάδα. Οι τελευταίες 40 μέρες ντροπιάζουν την περήφανη ιστορία αυτής της σπουδαίας ομάδας. Ο Ολυμπιακός που ήταν ο φόβος και ο τρόμος σε όποιο γήπεδο και αν έπαιζε, που όποιος αντίπαλος τον υποτιμούσε στο τέλος την πλήρωνε, έχει εξελιχθεί σε... σάκο του μποξ. Οι "ερυθρόλευκοι" βιώνουν την χειρότερη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας τους στην Ευρωλίγκα. Έγραψαν αρνητικό ρεκόρ με 7 (!) σερί ήττες, με τον αγωνιστικό κατήφορο να μην έχει τελειωμό. Ο Γιώργος Μπατζώκας και προς τιμήν του δεν κρύφτηκε στη συνέντευξη Τύπου. Ήταν η πρώτη φορά φέτος που δεν έριξε τις ευθύνες μόνο στους παίκτες και στις απουσίες: «Για όποιον ήταν στον πάγκο σήμερα -παίκτη και προπονητή- είναι ντροπή αυτή η βραδιά. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να επιστρέψουμε και να παίζουμε με αυτοπεποίθηση».

Τώρα, δεν μπορεί να αλλάξει κάτι ουσιαστικό ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Μετά τον Απρίλη, όμως, θα πρέπει μαζί με τους προέδρους να κάνουν μία σοβαρή συζήτηση, κάνοντας έναν εξονυχιστικό έλεγχο για το πόσο αποτελεσματικοί είναι μέσα στο τμήμα μπάσκετ της ομάδας οι πάντες! Από τον πρώτο, μέχρι τον τελευταίο. Έχουν γίνει αστοχίες σε επιλογές και έχουν παρθεί ρίσκα, όχι μόνο στους παίκτες, αλλά και σε άλλες θέσεις. Να σκεφτούν και να λειτουργήσουν όχι μόνο με συναίσθημα, αλλά και με λογική, για το τι θα πρέπει να αλλάξουν ώστε ο Ολυμπιακός να γίνει και πάλι ανταγωνιστικός. Η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση όχι μόνο στο ρόστερ της.

Επειδή ορισμένοι μας ρωτάτε, είναι δεδομένο πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα είναι προπονητής στον Ολυμπιακό και τη νέα σεζόν. Η διάθεση που υπάρχει είναι να εξαντλήσει το συμβόλαιο του, καθώς έχει μία ακόμη σεζόν. Θα έχει μία δεύτερη ευκαιρία να δουλέψει και να φτιάξει μία καλύτερη και περισσότερο αποτελεσματική ομάδα. Για να συμβεί αυτό, όμως, θα πρέπει να μάθει από τα λάθη του, να κάνει πιο εύστοχες επιλογές, να αξιολογήσει τα πρόσωπα με τα οποία συνεργάστηκε, όπως φυσικά θα χρειαστεί και η διοίκηση να κάνει μία μεγαλύτερη επένδυση. Είναι ξεκάθαρο πως ο ανταγωνισμός έχει μεγαλώσει, η νέα γενιά Ελλήνων παικτών δεν έχει το ίδιο ταλέντο με τις προηγούμενες, ενώ και οι καλοί ξένοι παίκτες κοστίζουν.