Μπασκόνια: Κλέβει, τρέχει και μοιράζει καλά...

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού την Τετάρτη (3/3-20:00) Μπασκόνια είναι πρώτη στην Euroleague σε κλεψίματα και δεύτερη σε ασίστ.

Μπασκόνια: Κλέβει, τρέχει και μοιράζει καλά...

Εκτός 8άδας βρίσκεται η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού, Μπασκόνια, αλλά τον περνάει με… 2 νίκες. Είναι στο 13-13, με τους Πειραιώτες να βρίσκονται στο 11-15. Αν προσθέσουμε, δε, και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είχε χάσει στο ΣΕΦ με το ευρύ 90-76, τότε μιλάμε στην ουσία… για 3 νίκες διαφορά.

Η Μπασκόνια είχε δείξει πως θα μπορούσε να κερδίσει μία θέση στην οκτάδα, αλλά σε 10 παιχνίδια είχε κάνει 7 ήττες (από 13η αγωνιστική μέχρι 22η). Τις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές έχει κάνει ένα σερί νικών που την κρατά «ζωντανή» στη διεκδίκηση των πλέι οφ, έχοντας επικρατήσει των Ζαλγκίρις, Ρεάλ, Χίμκι και Ερυθρού Αστέρα.

Στη Βιτόρια, στην πόλη της, έχει 8-5 ρεκόρ -είπαμε, όλες οι ομάδες είναι ευάλωτες στις έδρες τους από τη στιγμή που απουσιάζει ο κόσμος τους- και έχει δείξει πως διαθέτει αρκετά καλά αγωνιστικά στοιχεία, πέρα από μονάδες που μπορούν να κάνουν τη ζημιά, όπως είναι ο Χένρι, ο Πολονάρα, ο Βιλντόζα και ο Γκεντράιτις.

Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς είναι πρώτη στην Ευρωλίγκα σε κλεψίματα με 8 ανά ματς αλλά και 2η σε ασίστ με σχεδόν 20 (19.9). Θέλει το γρήγορο παιχνίδι, ανοίγει το τέμπο, ενώ παίρνει και δεύτερες ευκαιρίες στην επίθεση με 10.9 επιθετικά ριμπάουντ κατά μ.ό.

Επίδοση που είναι η 3η καλύτερη στη διοργάνωση. Τη βοηθάνε σε αυτό τα ύψη που έχει, καθώς ο Γεκίρι είναι 2,12 μ. και ο Φολ 2,21.