Ολυμπιακός: Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο Μπαρτζώκας

Κανείς στο μεγάλο λιμάνι δεν... κυνηγάει τον Γιώργο Μπαρτζώκα - Έχει τη στήριξη όλων και άπαντες ονειρεύονται να επαναφέρει εκείνος ως προπονητής τον Ολυμπιακό στις επιτυχίες - Γράφει ο Ν. Ψιλόπουλος.

Ολυμπιακός: Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο Μπαρτζώκας

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ενδεχομένως να μην το έχει καταλάβει στο 100%, αλλά άπαντες στον Ολυμπιακό, οι πρόεδροι, η διοίκηση, οι παίκτες (ειδικά αυτοί που διάλεξε), οι φίλαθλοι, η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιογράφων που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ομάδας, θέλουν να πετύχει στο δεύτερο πέρασμά του από την ομάδα. Επιθυμία όλων είναι να κάνει εκείνος ως προπονητής τον Ολυμπιακό ξανά πρωταγωνιστή, επαναφέροντάς τον στις διακρίσεις και στους τίτλους.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή, πέρα από το γεγονός ότι έχει τον σεβασμό όλων τόσο για τις δυνατότητές του ως κόουτς όσο και για τον χαρακτήρα του ως ανθρώπου, άπαντες γνωρίζουν καλά και την παθολογική αγάπη του για τον Ολυμπιακό. Αυτό δεν αμφισβητείται. Γιατί ξέρει καλά το DNA αυτού του κλαμπ, γιατί πονάει τον σύλλογο, γιατί είναι μέρος της ιστορίας του Ολυμπιακού, με αποκορύφωμα το ευρωπαϊκό του 2013 που κατέκτησε με τους «ερυθρόλευκους». Παρουσιάζοντας μία λαμπρή ομάδα, που έπαιξε ολοκληρωτικό μπάσκετ, εξελίσσοντας ακόμη περισσότερο το παιχνίδι της από το ονειρικό 2012. Όλα αυτά, κανείς δεν τα έχει ξεχάσει! Γιατί και ποιος δεν θα ήθελε να έχει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας του έναν προπονητή ο οποίος πέρα από επαγγελματίας είναι και φίλαθλος του συλλόγου.

Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι ότι έχει τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που βρίσκονται γύρω από αυτή την ομάδα στο πλευρό του και όχι απέναντί του. Υπάρχουν στήριξη, σεβασμός και εμπιστοσύνη στο όραμά του. Δεν τον κυνηγάει κανείς. Τα επισημαίνουμε όλα αυτά, γιατί έφτασε στα αυτιά μας η πληροφορία πως ο Έλληνας τεχνικός αισθάνθηκε πως δέχεται... πόλεμο, αλλά και έντονη κριτική. Δε νομίζουμε πως μπορεί να έχει παράπονο...

Ας μη γελιόμαστε. Αν είχε φέρει το τελευταίο διάστημα αυτά τα αρνητικά αποτελέσματα ο Ντέιβιντ Μπλατ (ή οποιοσδήποτε άλλος προπονητής), η κριτική που θα είχε δεχθεί θα ήταν αρκετά σκληρή. Δεν συμβαίνει το ίδιο με εκείνον όμως. Και όταν γίνεται για εκείνον οποιαδήποτε αναφορά, είναι πάντα καλοπροαίρετη, με επιχειρήματα.

Μακάρι να τα καταφέρει και ευχής έργον θα είναι τη νέα σεζόν να παρουσιάσει έναν μεταμορφωμένο προς το καλύτερο Ολυμπιακό. Δυστυχώς, προς το παρόν, τα αποτελέσματα δεν τον δικαιώνουν, σε μία ομάδα που χτίστηκε στο 100% γύρω από τα «θέλω» του. Αυτή είναι η αλήθεια. Στη νέα σεζόν, όμως, θα έχει μία δεύτερη (και δικαίως) ευκαιρία. Και θα πρέπει να εμπεδώσει πως θα έχει τους πάντες στο πλευρό του για να πετύχει τον στόχο του. Αρκεί να μάθει από τα λάθη του.

Η διοίκηση θα σταθεί και πάλι δίπλα του. Η φετινή κακή σεζόν έχει πεισμώσει τους Αγγελόπουλους και είμαστε σίγουροι πως στο ερχόμενο καλοκαίρι θα συνεχίσουν να δίνουν το κάτι παραπάνω, επενδύοντας στην ομάδα του Ολυμπιακού, δείχνοντας εμπιστοσύνη στο όραμα και στις ικανότητες του Έλληνα τεχνικού. Μόνο που τώρα, θα αναμένουν μία ομάδα που θα φέρει αποτελέσματα!