Ολυμπιακός: Θέλει να «σκοτώσει» την ΤΣΣΚΑ όπως πέρσι

 Πέρσι έκανε την... υπέρβαση στο ΣΕΦ παίζοντας ουσιαστικά μόλις με 8 παίκτες - Τώρα, ο Ολυμπιακός θέλει να αντιδράσει κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, ψάχνοντας τη νίκη για να δώσει τέλος στο αρνητικό σερί του.

Ολυμπιακός: Θέλει να «σκοτώσει» την ΤΣΣΚΑ όπως πέρσι

Ο Ολυμπιακός διανύει ένα κάκιστο αγωνιστικό φεγγάρι, στο οποίο αριθμεί πέντε σερί ήττες στην Ευρωλίγκα, γεγονός που τον έχει φέρει σε δύσκολη θέση στην κατάταξη. Οι Πειραιώτες έχουν κατρακυλήσει στη 13η θέση της κατάταξης, έχοντας ρεκόρ 11-14. Και τώρα έρχεται ένα δύσκολο τεστ μπροστά τους, καθώς θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την Πέμπτη την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ.

Οι Ρώσοι είναι στη 2η θέση (16-8). Ναι μεν διαθέτουν ένα από τα πιο γεμάτα και ισχυρά ρόστερ της διοργάνωσης, αλλά έχουν απώλειες το τελευταίο διάστημα. Μετρούν τέσσερις ήττες στα τελευταία πέντε παιχνίδια τους, έχοντας χάσει τις πρόσφατες αγωνιστικές από Μπάγερν (66-69) και Βαλένθια (105-103) αντίστοιχα. Υπάρχει εξήγηση, καθώς έχουν αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα με τραυματισμούς.

Ας μην ξεχνάμε πως έχασαν για το υπόλοιπο της σεζόν τον Νίκολα Μιλουτίνοβ (τον αντικατέστησαν βέβαια με τον Αφρικανό σέντερ Μάικλ Έρικ), είχαν εκτός τον «αέρινο» σμολ φόργουορντ Ουίλ Κλάιμπερν, αλλά και τον Τόρνικε Σενγκέλια. Ο Γεωργιανός φόργουορντ, πάντως, ταξίδεψε για την Αθήνα και ετοιμάζεται για το ματς. Η «ρωσική αρκούδα» μοιάζει σαν ένα πληγωμένο θηρίο, το οποίο οι Πειραιώτες έχουν τη δυνατότητα να το πληγώσουν. Το θέμα, όμως, είναι μπορούν να... αρπάξουν την ευκαιρία και να χτυπήσουν την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη στο... ψαχνό;

Ο εφιάλτης στη Μόσχα

Η αλήθεια είναι πως το πρώτο ραντεβού μεταξύ των δύο ομάδων φέτος στην Ευρωλίγκα εξελίχθηκε σε εφιάλτη για τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες ηττήθηκαν 80-61, σημειώνοντας ένα από τα χειρότερα επιθετικά βράδια τους. Κάκιστη εμφάνιση σχεδόν σε όλους τους τομείς, με την ΤΣΣΚΑ να κάνει επίδειξη δύναμης, ανωτερότητας αλλά και διαφοράς κλάσης όσον αφορά το ατομικό επίπεδο των παικτών της. Οι «ερυθρόλευκοι» τα... έσπασαν από την περιφέρεια (6/24 τρίποντα-25%), έχασαν κατά κράτος τη μάχη στα ριμπάουντ (40-30), είχαν αρνητικό πρόσημο στον συσχετισμό ασίστ/λάθη (16/17), με τους Ρώσους να κλέβουν 11 φορές την μπάλα από την ελληνική ομάδα.

Θα ποντάρει στον Σακίλ

Δεν βρέθηκε ποτέ τρόπος να περιοριστεί η δράση του τρομερού Μάικ Τζέιμς (16 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 4 κλεψίματα), ο Κώστας Σλούκας έζησε ένα από τα χειρότερά του βράδια (5 πόντοι με μόλις 2/4 σουτ, 4 ασίστ και 5 λάθη), με τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να έχουν για καλύτερό τους παίκτη τον Σακίλ Μακ Κίσικ. Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ, ο οποίος ανανέωσε το συμβόλαιό του με την ομάδα του Πειραιά, έκανε ό,τι μπορούσε: 7 πόντοι, 3/4 δίποντα, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο. Και η αλήθεια είναι πως ο προπονητής του Ολυμπιακού θα επιχειρήσει να ποντάρει στην αθλητικότητα και στην ταχύτητα του παίκτη του και στη μάχη του ΣΕΦ, καθώς δημιούργησε αρκετά προβλήματα στους Ρώσους στο πρώτο ματς.

Η ομάδα του Πειραιά έδειξε να διορθώνει την προηγούμενη εβδομάδα στην Πόλη την αδυναμία της να ξεκινά άσχημα τα παιχνίδια της. Ήταν ένα σοβαρό πρόβλημα, καθώς κατά κύριο λόγο ερχόταν στη θέση της ομάδας που έπρεπε να ακολουθεί και να κυνηγά στο σκορ. Γεγονός που της έδινε έξτρα πίεση αλλά και άγχος, παρουσιάζοντας μία αδυναμία να ελέγξει τα παιχνίδια της. Κόντρα στην Εφές ο Ολυμπιακός έκανε ονειρικό ξεκίνημα (πέτυχε 26 πόντους σε 11 λεπτά), αλλά στη συνέχεια... κατέρρευσε (μέτρησε 27 πόνους σε 29 λεπτά), γνωρίζοντας μία βαριά ήττα. Και το χειρότερο; Το γεγονός πως στα τελευταία λεπτά παράτησε το παιχνίδι. Εγκατέλειψε την προσπάθεια. Κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, και μάλιστα στο ΣΕΦ, επιβάλλεται να παλέψει μέχρι τέλους.

Το παράδειγμα του περασμένου Φλεβάρη

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, πάντως, έχει νικήσει την ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ μετά την επιστροφή του στον Ολυμπιακό. Και μάλιστα με σπουδαία εμφάνιση, με αυταπάρνηση. Γιατί το λέμε αυτό; Ήταν 6 Φεβρουαρίου πέρσι, όταν οι Πειραιώτες επικράτησαν των Ρώσων με 72-59 στο Φάληρο. Σε μία νίκη-υπέρβαση. Γιατί οι Πειραιώτες πήραν το θετικό αποτέλεσμα έχοντας μόλις 8 παίκτες! Τους Μπάλντγουιν (8 π.), Πολ (11 π.), Κόνιαρη (5 π.), Μιλουτίνοβ (11 π.), Βεζένκοφ (2 π.), Παπανικολάου (19 π.), Ρούμπιτ (13 π.) και Έλις (3 π.). Έπαιξε και για μόλις 2 λεπτά ο νεαρός Νικολαΐδης, ενώ ο Πρίντεζης απλά δηλώθηκε καθώς ήταν τραυματίας.

Στα... χαρτιά οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν χαμένοι από χέρι, αλλά ήταν τέτοια η θέληση, η μαχητικότητα αλλά και η αυτοθυσία τους που ξεπέρασαν τους εαυτούς τους. Θεωρητικά ο φετινός Ολυμπιακός αυτήν τη στιγμή είναι πιο πλήρης και πιο δεμένος σε σχέση με πέρσι, καθώς η ομάδα ήταν σε μία μεταβατική περίοδο. Και κόντρα σε μία πληγωμένη ΤΣΣΚΑ έχει την ευκαιρία να κάνει μία νέα υπέρβαση, «σκοτώνοντας» τη… ρωσική αρκούδα. Στο μεγάλο λιμάνι επισημαίνουν πως υπάρχει μεγάλο κίνητρο ακόμη σε όλους. Να το δούμε όμως στην πράξη, αλλιώς οι Πειραιώτες θα φτάσουν τις έξι σερί ήττες στην Ευρωλίγκα...