Ολυμπιακός: Ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο - Όλη η σεζόν σε ένα ματς!

Ικανός για το καλύτερο, αλλά και για το χειρότερο ο φετινός Ολυμπιακός - Η φετινή εικόνα του όλη σε ένα ματς - Εντυπωσιακό ξεκίνημα και ύστερα η απόλυτη κατάρρευση - Γράφει ο Νότης Ψιλόπουλος. 

Ολυμπιακός: Ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο - Όλη η σεζόν σε ένα ματς!

Έχουν στερέψει τα λόγια για τη φετινή ομάδα του Ολυμπιακού, ειδικά για τον τρόπο που αγωνίζεται τις τελευταίες εβδομάδες. Καμία αντίρρηση πως η φετινή Εφές (όπως και η περσινή) είναι μία ομάδα με τρομερά δυνατό και γεμάτο ρόστερ, έχοντας μία πανίσχυρη περιφερειακή γραμμή με τους Σέιν Λάρκιν και Βασίλισε Μίτσιτς. Μία ήττα στην Πόλη από τους Τούρκους ήταν στις θεωρητικά "εντός προγράμματος".

Η αγωνιστική εικόνα των Πειραιωτών όμως, ήταν το πρόσωπο που παρουσιάζουν σε ολόκληρη τη χρονιά. Ικανοί για το καλύτερο, αλλά και για το χειρότερο. Ξόρκισαν την αδυναμία τους στα πρώτα δεκάλεπτα φέτος, πραγματοποιώντας μία καταπληκτική περίοδο, παίζοντας εντυπωσιακό μπάσκετ, φτάνοντας στο +15 (11-26). Με 7/11 δίποντα, με 4/6 τρίποντα, με 8 ασίστ και μόλις 2 λάθη. Παίζοντας γρήγορο και ομαδικό μπάσκετ. ΄Τέλειωσαν φάσεις στον αιφνιδιασμό, έβγαλαν συνεργασίες στο παρκέ, πήραν τη μάχη στα ριμπάουντ (11-5) και ήταν εξαιρετικοί στην άμυνα.

Και μετά; Στην δεύτερη περίοδο; Η απόλυτη κατάρρευση και παράδοση στα... κέφια του αντιπάλου. Ο Ολυμπιακός ξαφνικά... εξαφανίστηκε από το γήπεδο. Είναι χαρακτηριστικό πως μέτρησε μόλις 17 πόντους σε δεύτερη (είχε 0/4 τρίποντα και 4/10 δίποντα) και τρίτη περίοδο, σημειώνοντας φετινό αρνητικό ρεκόρ στην επίθεσή του έχοντας μόλις 53 πόντους!

Απέναντι, μάλιστα, σε έναν αντίπαλο που δε φημίζεται φέτος για την αμυντική του ικανότητα. Οι Πειραιώτες στη συνέχεια αναλώθηκαν σε βιαστικές αποφάσεις και λάθη, τα οποία έφτασαν τα 22 (!) στο τέλος. Υπήρχε έλλειψη καλής κυκλοφορίας της μπάλας, ενώ εμφανίστηκαν και μεγάλες αδυναμίες στην άμυνα, με τους παίκτες του Εργκίν Αταμάν να κάνουν... πάρτι στο παρκέ.

Το μόνο θετικό στο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, ήταν η εξαιρετική εμφάνιση του Γιαννούλη Λαρεντζάκη, ο οποίος φώναξε "παρών". Τέλειωσε το ματς έχοντας 10 πόντους και 8 ασίστ, ενώ ο Σάσα Βεζένκοφ έδειξε και πάλι πως παραμένει σε εξαιρετική κατάσταση (9 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα). Οι υπόλοιποι ψηλοί, όμως, στάθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Αδυνατούσαν να προσφέρουν σκορ, απέναντι σε μία προβληματική γραμμή φροντ-λάιν. Άξια της μοίρας της η ομάδα του Πειραιά, η οποία είναι καταδικασμένη φέτος. Πέμπτη σειρά ήττα για τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι βιώνουν μία από τις χειρότερες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας τους.

Το χειρότερο για την εικόνα του Ολυμπιακού είναι πως στο δεύτερο ημίχρονο παραδόθηκε. Παράτησε το παιχνίδι, δεν το πάλεψε. Εγκατέλειψε την προσπάθεια, δείχνοντας τη νοοτροπία «άντε να τελειώνουμε». Ο ουσιαστικός στόχος της ομάδας, πλέον, είναι να κάνει ένα ουσιαστικό ξεσκαρτάρισμα ενόψει της νέας σεζόν. Ποιοι αντέχουν, ποιοι μπορούν.