Παπανικολάου: «Δεν θα αργήσουμε να επιστρέψουμε» (vid)

Δηλώσεις στο «Crossover» της EuroLeague παραχώρησε ο Κώστας Παπανικολάου που έκανε αναφορά για την πορεία της καριέρας του αλλά και για τη θητεία του στον Ολυμπιακό

Παπανικολάου: «Δεν θα αργήσουμε να επιστρέψουμε» (vid)

Στο «Crossover» της EuroLeague παραχώρησε δηλώσεις ο Κώστας Παπανικολάου. Ο παίκτης του Ολυμπιακού αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην καριέρα του, στη θητεία του στους «ερυθρόλευκους» αλλά και το νέο κεφάλαιο της ζωής του που δεν είναι άλλο από την πατρότητα.

Ολυμπιακός: Έγκυος η σύντροφος του Κώστα Παπανικολάου (pic)

Για την πρώτη του χρονιά στους Πειραιώτες είπε: «Εκείνη την εποχή ένιωσα ότι ο Ολυμπιακός θα μου έδινε την ευκαιρία να παίξω. Ο Παναθηναϊκός το 2009 είχε δυνατή ομάδα, αλλά δεν έπαιζαν νέοι. Ο Ολυμπιακός είχε τον Βασιλόπουλο στα 23 του, τον Μπουρούση που έπαιζε, είχα πολλούς νέους παίκτες. Ο Σλούκας είχε πάει, είχαμε την ίδια ηλικία. Προσπαθούσαν να κάνουν κάτι με τους νέους. Σκέφτηκα ότι αν είχα μια ευκαιρία, θα την είχα με τον Ολυμπιακό και νομίζω ότι έκανα την σωστή επιλογή».

Για την κατάκτηση της EuroLeague το 2012 σχολίασε: «Δεν σκεφτόμουν, απλά έπαιζα. Ήταν η φορά που ήμουν πιο χαλαρός, σε τόσο κρίσιμο παιχνίδι. Δεν καταλάβαινα μάλλον στην ηλικία μου πόσο κρίσιμο ήταν. Σκέφτηκα και να χάναμε δεν θα με κατηγορούσε κανείς. Κάναμε το καλύτερο. Δεν ξέρω. Ίσως... δεν μπορώ να εξηγήσω εκείνο το Σαββατοκύριακο. Ήταν μαγική στιγμή όχι μόνο για εμένα, αλλά και για την ιστορία του συλλόγου».

Για τη φετινή πορεία της ομάδας: «Είμαι χαρούμενος για το που είναι ο Ολυμπιακός τώρα. Είχαμε δύο χρόνια που δεν ήμασταν στα καλύτερα μας. Πολλές αλλαγές έγιναν. Αλλά δεν μπορείς απλά να αλλάξει κάτι και να πας εκεί που ήσουν. Αυτή είναι η πρώτη σεζόν για να επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν. Δεν θα πάρει πολύ».

Για το γεγονός πως θα γίνει πατέρας: «Ανυπομονώ για τον ερχομό του πρώτου μου παιδιού. Δεν ξέρω πως θα νιώθω όταν φτάσουμε κοντά στην ημέρα, για να γεννηθεί. Για τους άντρες παίρνει λίγο χρόνο για να καταλάβουν. Πάνε την μια ημέρα στο νοσοκομείο και την επόμενη επιστρέφουν με ένα μωρό. Ο Θεός έχει φτιάξει για έναν λόγο τις γυναίκες τόσο δυνατές, για να αντέξουν όλη αυτή την διαδικασία. Γεννάει τέλος Μαρτίου, αρχές Απριλίου. Κοντεύουμε. Θα σκεφτώ να κάνω όσα παιδιά έχει ο Σπανούλης, αν έρθουν μαζί με τις επιτυχίες του».