Ολυμπιακός: Κρίνονται οι παίκτες για το υπόλοιπο της σεζόν

Υπάρχουν οι σίγουροι για τη νέα σεζόν, αλλά οι περισσότεροι παίκτες του Ολυμπιακού κρίνονται στο υπόλοιπο της σεζόν - Ώρα να αποδείξουν πως έχουν τις δυνατότητες να παραμείνουν στην ομάδα και στη νέα χρονιά.

Ολυμπιακός: Κρίνονται οι παίκτες για το υπόλοιπο της σεζόν

Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις στην Ελλάδα, στο ενδεχόμενο (το πιθανότερο σενάριο) που αποκλειστεί από τη συνέχει της Ευρωλίγκας, οι αγωνιστικές του υποχρεώσεις θα ολοκληρωθούν στις 9 Απριλίου. Και θα είναι σαν... φιλικό στο ΣΕΦ, αφού θα αντιμετωπίσει την χειρότερη ομάδα της φετινής διοργάνωσης, τη Χίμκι, η οποία εδώ και εβδομάδες έχει αποδεχτεί τη μοίρα της.

Σε αυτά τα 10 παιχνίδια που απομένουν, όμως, να είστε σίγουροι πως οι περισσότεροι βρίσκονται υπό κρίση. Είναι δεδομένο πως στη νέα σεζόν θα βρίσκονται στο ρόστερ οι Κώστας Σλούκας, Κώστας Παπανικολάου, Σάσα Βεζένκοφ, Σακίλ ΜακΚίσικ και Χασάν Μάρτιν, ενώ άγνωστο είναι το τι θα αποφασιστεί με τις ιδιαίτερες περιπτώσεις των Γιώργου Πρίντεζη και Βασίλη Σπανούλη. Το σίγουρο, πάντως, είναι πως οι πέντε πρώτοι παίκτες θα συνεχίσουν στο μεγάλο λιμάνι και στη νέα σεζόν. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να αποδείξουν τόσο στον Γιώργο Μπαρτζώκα, όσο και στην ομάδα (αλλά και στον κόσμο), πως αξίζουν να έχουν μία θέση στον Ολυμπιακό της νέας εποχής.

Θα μιλήσουμε ξεκάθαρα. Οι Πειραιώτες, καλοκαίρι του 2019, θέλησαν να δώσουν... ανάσα καριέρας στον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο. Είχε φτάσει στο σημείο να μη βρίσκει ούτε ομάδα σε επίπεδο Α1. Έχει συμβόλαιο έως και το 2023. Θεωρητικά, είναι σε καλή ηλικία, πρόκειται για έναν παίκτη που πριν μία εξαετία είχε χαρακτηριστεί ως ο «επόμενος μεγάλος Έλληνας μπασκετμπολίστας», αλλά η πορεία του είναι καθοδική. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας φέτος του έδωσε ορισμένες ευκαιρίες, αλλά τις περισσότερες φορές ήταν απογοητευτικός. Μαλθακός στην άμυνα, άστοχος στην επίθεση (έχει 1/14-7.1% τρίποντα), παρουσιάζοντας έλλειψη συγκέντρωσης, αλλά και αυτοπεποίθησης. Η ομάδα, δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα...

Το στοίχημα με τον Άαρον Χάρισον... ξεφούσκωσε. Ξεκίνησε καλά τη σεζόν, έδειξε ορισμένα εξαιρετικά δείγματα γραφής, διαθέτει ικανότητα στο περιφερειακό σουτ, αλλά μόλις τα πράγματα ζόρισαν, τον πήρε... η κάτω βόλτα. Αδυνατεί να κάνει το βήμα μπροστά, δεν μπορεί να δώσει ώθηση, λυγίζει στα δύσκολα και πλέον έχει... σπάσει τα καλάθια. Στις τελευταίες 4 ήττες του Ολυμπιακού έχει μετρήσει μόλις 1/12 (!) τρίποντα, μετρώντας μόλις 5.7 πόντους. Τον τελευταίο μήνα είναι απογοητευτικός, δείχνει πως δεν μπορεί να διαχειριστεί την πίεση και αν δεν "αφυπνιστεί", δεδομένο πως θα... κουνήσει μαντήλι.

Ο Οκτάβιους Έλις είναι καλός σέντερ, αλλά για τρίτος ψηλός. Όχι για δεύτερος ή ακόμη και για πρώτος. Ήταν εξαιρετικός πέρσι, έδειξε καλά δείγματα γραφής στο μικρό διάστημα που έπαιξε, αλλά φέτος σε βάθος χρόνου, έχει παρουσιάσει μεγάλα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του. Κάνει ανόητα λάθη, δέχεται εύκολα φάουλ, στα δύσκολα αγχώνεται, επηρεάζει αν χάσει ένα-δύο σουτ και δείχνει πως δεν μπορεί να σταθεί σε αυτό το επίπεδο. Εξαιρετικός χαρακτήρας, από τα καλύτερα παιδιά στην ομάδα, τον πιστεύουν όλοι, αλλά μέχρι στιγμής δεν τα έχει καταφέρει...

Ο Τσαρλς Τζένκινς είναι ικανοποιητικός για αυτά που κάνει, γιατί για αυτόν τον ρόλο αποκτήθηκε. Να βγάζει κυρίως άμυνες και να δίνει κάποιες λύσεις στην επίθεση. Στην πορεία, όμως, φάνηκε πως ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη από έναν καλό ξένο γκαρντ, με έφεση στην ικανότητα και στο σκορ, ο οποίος θα μπορεί να κουβαλήσει την ομάδα. Μπορεί να το κάνει; Δύσκολο! Ο Λιβιο Ζαν-Σαρλ είναι ικανοποιητικός για τον ρόλο του τρίτου "4αριού" και "5αριού" στο ρόστερ. Δεν αποκτήθηκε για πρωταγωνιστής. Άπαντες, όμως, αναμένουν περισσότερα και από εκείνον. Άλλωστε, βρίσκεται στο υψηλότερο σκαλοπάτι της καριέρας του.

Όσον αφορά τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη, προφανώς και δεν είναι ο νέος... Σπανούλης, ούτε και διαθέτει το ταλέντο του Σλούκα, αλλά όποτε του δόθηκαν ευκαιρίες το πάλεψε σε άμυνα και επίθεση. Μπορεί όμως και καλύτερα. Όλοι πάντως θα κριθούν από εδώ και πέρα. Ο καθένας από τους προαναφερόμενους, ας το αποδείξει στην πράξη, τόσο πως έχει το ταλέντο και τις δυνατότητες, όσο και το τσαγανό, αλλά και τον χαρακτήρα, να σταθεί όχι μόνο σε επίπεδο Ευρωλίγκας, αλλά και να ανταπεξέλθει στο βάρος της φανέλας του Ολυμπιακού.