Ολυμπιακός: Η τετράδα παικτών που ξεχώρισε

Τέσσερις είναι οι παίκτες που ξεχώρισαν στον φετινό Ολυμπιακό, έχοντας διψήφιο αριθμό στο σύστημα αξιολόγησης - Σλούκας, Βεζένκοφ, Μάρτιν και ΜακΚίσικ. 

Ολυμπιακός: Η τετράδα παικτών που ξεχώρισε

Τέσσερις είναι οι κορυφαίοι παίκτες του Ολυμπιακού στην τρέχουσα σεζόν, οι οποίοι είναι και οι μόνοι με διψήφιο αριθμό στο σύστημα αξιολόγησης της Ευρωλίγκας. Κορυφαίος είναι ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος παίρνει βαθμό «14». Μην έχοντας απουσιάσει από κανένα ματς της ομάδας, έχοντας αγωνιστεί και στα 24, αριθμεί 12.2 πόντους (43.3% τρίποντα, 39.8% δίποντα, 91% βολές), με 6.1 ασίστ, 0.7 κλεψίματα, 1.8 ριμπάουντ και 2.9 λάθη.

Είναι μέχρι στιγμής ο MVP της ομάδας, έχοντας φυσικά και τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής, με 28.1. Yπήρξε ένα διάστημα που πήρε... φωτιά, ανεβάζοντας στο κατακόρυφο την απόδοσή του σε σκορ και δημιουργία, αλλά στα τελευταία παιχνίδια φάνηκε πως του βγήκε η κούραση, με αποτέλεσμα να μην έχει καθαρό μυαλό στα τελευταία λεπτά. Ηγήθηκε πάντως της προσπάθειας, έδειξε την κλάση του και ήταν αρκετά τα παιχνίδια στα οποία πήρε την ομάδα στις πλάτες του.

Δεύτερος είναι ο Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος έχει παίξει σε 21 παιχνίδια. Ο Βούλγαρος φόργουορντ ανέβασε στο κατακόρυφο την απόδοσή του το τελευταίο διάστημα, έχοντας βρει εξαιρετικό ρυθμό στην επίθεση, συνεισφέροντας πάντα ενεργά σε άμυνα και ριμπάουντ. Ήταν σημαντική η απουσία του στα ματς κόντρα σε Μπαρτσελόνα και Παναθηναϊκό. Έχει μέσον όρο 9.1 πόντους (45.5% δίποντα, 41.6% τρίποντα, 85.7% βολές), 4.7 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 0.4 μπλοκ σε 20 λεπτά συμμετοχής. Έκανε το βήμα μπροστά και αρκετές φορές ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον εμπιστεύθηκε στη θέση «4» περισσότερο και από τον Γιώργο Πρίντεζη. Έχει βαθμό «11.8».

Τρίτος είναι ο Χασάν Μάρτιν. Ο αθλητικός σέντερ-λαβράκι του Γιώργου Μπαρτζώκα. Έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα, είχε βρει τρομερό ρυθμό, συνεισφέροντας ενεργά σε σκορ, ριμπάουντ και άμυνα, όντας εξαιρετικά λειτουργικός στο πικ εν ρολ. Η αποτελεσματικότητά του στα δίποντα ήταν και παραμένει εντυπωσιακή. Το τελευταίο διάστημα, βέβαια, η απόδοσή του κάπως έπεσε, αλλά παραμένει από τους πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού. Έχει βαθμό «11.1», μετρώντας 9.2 πόντους (71.5% δίποντα, 71.4% βολές), 4.8 ριμπάουντ και 0.5 μπλοκ, έχοντας αγωνιστεί σε 23 ματς με 23 ακριβώς λεπτά συμμετοχής. Από τους κορυφαίους ρούκι της φετινής Ευρωλίγκας.

Τέταρτος είναι ο Σακίλ Μακ Κίσικ. Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ, ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας στο κάθετο παιχνίδι, ο οποίος με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις επιβραβεύτηκε με νέο συμβόλαιο. Το «άγριο άλογο» του Ολυμπιακού, το οποίο είναι ασταμάτητο σε καταστάσεις αιφνιδιασμού, τρυπώντας τις αντίπαλες άμυνες με τις διεισδύσεις του σε κάθε ευκαιρία. Αριθμεί 10.9 πόντους (51.8% δίποντα, 33.3% τρίποντα, 72.2% βολές), 2.4 ριμπάουντ, 2.3 ασίστ και 1.3 κλεψίματα σε 23.2 λεπτά συμμετοχής. Έχει βαθμολογία «10.4» στο σύστημα αξιολόγησης της Ευρωλίγκας.