Ολυμπιακός: Φέτος το ΣΕΦ τον «πλήγωσε»

Το ΣΕΦ κάποτε ήταν το «κάστρο» του - Φέτος, όμως, τον «πλήγωσε», καθώς μέτρησε 8 ήττες σε 12 ματς. 

Ολυμπιακός: Φέτος το ΣΕΦ τον «πλήγωσε»

Καμία αντίρρηση πως το μπάσκετ σε καιρούς πανδημίας, με την απουσία φιλάθλων από τις κερκίδες, στέρησε από τους γηπεδούχους, και κυρίως από τις ομάδες που διαθέτουν ένθερμο κοινό, το αβαντάζ της έδρας. Και τα αποτελέσματα της Ευρωλίγκας φέτος έδειξαν πως στην τρέχουσα σεζόν σημειώθηκαν τα περισσότερα διπλά από κάθε άλλη φορά.

Όμως, άλλο να κάνεις κάποιες ήττες στο «σπίτι» σου και άλλο να... περνάει από εκεί νικηφόρα όποιος θέλει. Αυτό που έγινε φέτος με τον Ολυμπιακό δεν έχει προηγούμενο! Η ομάδα έχει δώσει 12 παιχνίδια στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και έχει μετρήσει 8 ήττες!

Φάνηκε με το... καλημέρα από την ήττα στην πρεμιέρα (67-68) από τη Ζαλγκίρις στο τέλος. Έκανε δύο σερί νίκες στο Φάληρο κόντρα σε Αρμάνι-Μακάμπι και ακολούθως σχεδόν... ξέχασε τι σημαίνει να νικάς στο ΣΕΦ. Πέρασε… αέρα-πατέρα η Αναντολού Εφές (79-84), ηττήθηκε από την Μπασκόνια (93-101), σε ένα ματς βέβαια που είχε θέματα με τον κορονοϊό.

Στη συνέχεια δέχτηκε… σφαλιάρα από τη Βαλένθια (85-96), αδυνατώντας να την κοντρολάρει για 40 λεπτά, και μετά λύγισε στην παράταση από τη Ρεάλ (82-86). Και μετά; Ήττα-σοκ από τη Βιλερμπάν (63-69), τέταρτη σερί ήττα στο Φάληρο από ισπανική ομάδα μετά και το πέρασμα της Μπαρτσελόνα (74-76), με τον Παναθηναϊκό να ρίχνει... νέα μαχαιριά (77-88).

Είναι αλήθεια πως ο Ολυμπιακός φέτος πήρε αρκετά και ορισμένα σπουδαία διπλά σε δύσκολες έδρες, αλλά όταν χάνεις τόσα πολλά ματς στο γήπεδό σου, είναι σχεδόν απίθανο να πετύχεις τον στόχο σου. Είναι απίστευτο το πώς η ομάδα αδυνατούσε φέτος να βρει ρυθμό στο γήπεδό της, παίζοντας στα καλάθια της που κάνει προπόνηση σχεδόν κάθε μέρα...