Μίροτιτς: «Ο Σάρας μας ζήτησε να γίνουμε πιο... μπάσταρδοι στη Μπαρτσελόνα»

Ο Νίκολα Μίροτιτς παραχώρησε συνέντευξη, μιλώντας για τη Μπαρτσελόνα, τον Νικ Καλάθη, αλλά και για τις αλλαγές που έφερε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Μίροτιτς: «Ο Σάρας μας ζήτησε να γίνουμε πιο... μπάσταρδοι στη Μπαρτσελόνα»

O Nίκολα Μίροτιτς έγραψε ιστορία με τη Ρεάλ Μαδρίτης, πήγε ακολούθως στο ΝΒΑ και όταν επέστρεψε στην Ευρώπη, έκανε αίσθηση η απόφασή του να συνεχίσει την καριέρα του στη Μπαρτσελόνα. Ο Ισπανός (με καταγωγή από το Μαυροβούνιο) φόργουορντ, αναφέρθηκε στην πορεία του στη Βαρκελώνη, στον Νικ Καλάθη, αλλά και στις αλλαγές που έφερε στην ομάδα ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Για τον ερχομό του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: «Είμαστε ομάδα φέτος. Πραγματική ομάδα. Μας ζητά να είμαστε πιο σκληροί, πιο… μπάσταρδοι στη Μπαρτσελόνα. Μας λέει ότι δεν πρέπει να κερδίζουμε με είκοσι πόντους, αν μπορούμε να κερδίσουμε με τριάντα. Έτσι πρέπει να είναι η νοοτροπία μας. Δεν μπορείς να είσαι μαλακός ή τεμπέλης σε αυτό το επίπεδο. Ο Σάρας είναι ακόμα νέος, αλλά είναι εκπληκτικό το πόσο μπάσκετ ξέρει και πόσο καλά μπορεί να μεταδώσει τις σκέψεις του στους παίκτες. Όλοι ήταν χαρούμενοι όταν ήρθε».

Για την παρουσία του Νικ Καλάθη: «Μας δίνει μεγάλη σταθερότητα ο Καλάθης. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που είμαστε συνεπείς και σοβαροί στα παιχνίδι μας».

Για την συνέχεια της καριέρας του στη Μπαρτσελόνα: «Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ. Απολαμβάνω το μπάσκετ. Όλοι οι άνθρωποι του συλλόγου είναι κοντά μου και πραγματικά μου έχουν συμπεριφερθεί απίστευτα. Είναι κρίμα που δεν πήραμε ακόμα έναν τίτλο, αλλά πέρυσι ήταν μία παράξενη χρονιά. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε φέτος. Βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο. Ήμουν από την αρχή σίγουρος για την επιλογή μου. Χρειαζόμουν μία αλλαγή, ένα μέρος να νιώθω ηγέτης. Ήρθα στην Μπαρτσελόνα, μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο».