Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Μεγάλη προσοχή στα ριμπάουντ

Ο Ολυμπιακός έχει αδυναμία φέτος στο αμυντικό ριμπάουντ, ο Παναθηναϊκός έφεση στο επιθετικό και η μάχη πάνω από τη στεφάνη θα παίξει σημαντικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης. 

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Μεγάλη προσοχή στα ριμπάουντ

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την προετοιμασία του για το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό και κατά πολλούς η έκβαση της αναμέτρησης θα κριθεί στον έλεγχο των ριμπάουντ.

Οι «πράσινοι» διαθέτουν τη δεύτερη πιο ικανή ομάδα στην Ευρωλίγκα στο να παίρνουν επιθετικά ριμπάουντ, έχοντας μέσον όρο 11.7 ανά παιχνίδι. Το «τριφύλλι» έχει παίκτες με έφεση στον συγκεκριμένο τομέα και αρέσκεται να σκοράρει με δεύτερες και τρίτες προσπάθειες.

Το θέμα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» στην τρέχουσα σεζόν παρουσιάζουν μεγάλη αδυναμία στο αμυντικό ριμπάουντ! Είναι χαρακτηριστικό πως το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα βρίσκεται στη 14η θέση, με 21.8 ανά παιχνίδι. Αντιλαμβάνεστε πως αν το «τριφύλλι» ελέγξει την κατάσταση στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη, τότε θα αποκτήσει αβαντάζ μέσα στο ΣΕΦ.

Βέβαια, η αλήθεια είναι πως στο πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός κέρδισε τη μάχη (36-41) σε αυτόν τον τομέα. Ο Παναθηναϊκός όμως κατάφερε να του πάρει 12 επιθετικά ριμπάουντ. Σε ένα ματς όπου οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει το διπλό (71-78), έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιώργο Πρίντεζη με 17 πόντους (6/7 δίποντα) και βρίσκοντας εξαιρετικό ρυθμό κοντά στο καλάθι.

O Γιώργος Μπαρτζώκας, μιλώντας για την έφεση του Παναθηναϊκού στα επιθετικά ριμπάουντ, σχολίασε: «Όλα τα πλέις περιλαμβάνουν το «4»και το «5» να είναι στη ρακέτα. Μετά τα σκριν στη μπάλα παίζουν με σορτ ρολ και ο άλλος είναι στο λοου ποστ. Αυτό σημαίνει πως έχουν δύο παίκτες στη ρακέτα και παίρνουν επιθετικά ριμπάουντ. Οι ψηλοί τους σκοράρουν 48 % των πόντους τους κι αυτό σημαίνει πως αυτό πρέπει να αντιμετωπίσουμε και περιλαμβάνει ομαδική δουλειά".