Η απουσία του Παπανικολάου και το θέμα στο «3»

Σημαντική η απουσία του Παπανικολάου, αλλά το πρόβλημα στον Ολυμπιακό μεγαλώνει όταν ο Χάρισον είναι ντεφορμέ και ο Χαραλαμπόπουλος ανέτοιμος, με αποτέλεσμα το ροτέισον να επηρεάζεται.

Η απουσία του Παπανικολάου και το θέμα στο «3»

Έχουμε αναφέρει πολλάκις πως το ρόστερ του Ολυμπιακού είναι σαν παζλ. Η ομάδα λειτουργεί εξαιρετικά όταν είναι γεμάτη και ταυτόχρονα επηρεάζεται εντός παρκέ όταν απουσιάζει ένα ή και παραπάνω κομμάτια της. Βλέπετε τι έχει γίνει από τη στιγμή που απουσιάζει ο Κώστας Παπανικολάου; Πέρα από τη δεδομένη ποιότητα και εμπειρία του, πράγματα τα οποία στερείται η ομάδα (σε άμυνα-επίθεση) εδώ και οκτώ αγωνιστικές, στην πράξη οι Πειραιώτες αριθμούν 4 νίκες και 4 ήττες χωρίς εκείνον. Με τα δύο θετικά αποτελέσματα, μάλιστα, να έχουν έρθει με την... ψυχή στο στόμα, στην παράταση, σε Γαλλία και Τελ Αβίβ.

Η απουσία του «Παπ» έχει δημιουργήσει ένα κενό στη θέση «3», το οποίο ο Ολυμπιακός προσπαθεί να καλύψει εκ των έσω, αλλά ουσιαστικά δεν μπορεί. Και αυτό καθώς ο Άαρον Χάρισον βιώνει ένα αγωνιστικό ντεφορμάρισμα, όντας αρκετά άστοχος, ενώ ο Σακίλ Μακ Κίσικ πλέον λειτουργεί κυρίως στο «2».

Παράλληλα, δυστυχώς για τους Πειραιώτες, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος δεν έχει αρπάξει καμία ευκαιρία. Παρουσιάζεται υποτονικός, ειδικά στην άμυνα, με αποτέλεσμα ο Γιώργος Μπαρτζώκας να μην μπορεί να τον εμπιστευτεί περισσότερο στο παρκέ. Στα τρίποντα έχει 1/14 (7.1%) σουτ, ενώ στο πρόσφατο ματς κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ ξεκίνησε στη βασική πεντάδα και σε 4 λεπτά έχασε όλες τις μάχες στην άμυνα...

Αποτέλεσμα; Να προσπαθεί ο Γιώργος Μπαρτζώκας είτε να χαμηλώνει τον Σάσα Βεζένκοφ στο «3» (θέση στην οποία έχει ανταποκριθεί και τα έχει πάει περίφημα η αλήθεια είναι) είτε να βάζει στο παρκέ σχήμα με τρία γκαρντ, χρησιμοποιώντας σαν έξτρα κοντό τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη.

Πότε θα επιστρέψει ο Κώστας Παπανικολάου στην αγωνιστική δράση; Κατ’ αρχάς θα πρέπει να αρχίσει να προπονείται ξανά με την ομάδα. Μέχρι στιγμής κάνει ατομικό πρόγραμμα. Είναι δεδομένο πως θα χάσει το ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό και μετά υπάρχει διακοπή στην Ευρωλίγκα. Σε αυτό το διάστημα θα προσπαθήσει να δοκιμάσει να προπονηθεί μαζί με τους συμπαίκτες του και αν όλα πάνε καλά έχει πιθανότητες να γυρίσει στις 18 Φλεβάρη κόντρα στην Εφές στην Πόλη. Όπως θυμάστε, υπέστη επιδείνωση το πρόβλημά του στον αυχένα στο ματς της 23ης Δεκεμβρίου κόντρα στη Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία. Θα συμπληρώσει, δηλαδή, τουλάχιστον δύο μήνες εκτός δράσης.