Κάνουν... θραύση οι πρώην του Ολυμπιακού

Στην πρώτη οκτάδα της EuroLeague, υπάρχουν οκτώ πρώην παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι διαπρέπουν με τις ομάδες - Εντυπωσιάζουν στην EuroLeague Πάντερ και Μπάλντγουϊν. 

Κάνουν... θραύση οι πρώην του Ολυμπιακού

Μπορεί ο Ολυμπιακός στην κατάταξη να βρίσκεται εκτός οκτάδας, αλλά μέσα στις θέσεις για τα προημιτελικά υπάρχουν οκτώ πρώην παίκτες του, οι οποίοι και διακρίνονται. Είναι εντυπωσιακό, δείγμα της ποιότητας των αθλητών που διέθεταν οι Πειραιώτες τα τελευταία χρόνια. Και προσέξτε. Όχι απλά μετέχουν σε αυτές. Το σημαντικό είναι πως σχεδόν όλοι τους έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο!

Το πιο εντυπωσιακό παράδειγμα είναι ο Κέβιν Πάντερ, με την Αρμάνι Μιλάνο να βρίσκεται στην 3η θέση. Σε μία ομάδα αστέρων, ο Αμερικανός γκαρντ είναι ο πρώτος σκόρερ (!) των Ιταλών, έχοντας μέσον όρο 14.8 πόντους (53.1% δίποντα, 41.8% τρίποντα). Στους «ροσονέρι» βρίσκονται τόσο ο Ζακ Λε Ντέι (10.1 πόντοι, 52.5% τρίποντα, 4.7 ριμπάουντ) όσο βέβαια και ο θρυλικός Κάιλ Χάινς (8.4 πόντοι, 4 ριμπάουντ). Και ας μην ξεχνάμε πως οι Ιταλοί έχουν τεχνικό διευθυντή το πρώην στέλεχος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστο Σταυρόπουλο, ο οποίος αποχώρησε μετά από 19 χρόνια στο μεγάλο λιμάνι.

Πιο κάτω στην κατάταξη θα συναντήσουμε στην 5η Μπάγερν τον τρομερό Ουέιντ Μπάλντγουιν. Ο Αμερικανός γκαρντ αποχώρησε ως προβληματικός χαρακτήρας από τον Πειραιά, αλλά στο Μόναχο κάνει... θραύση. Είναι εκ των βασικών πρωταγωνιστών της ομάδας του έχοντας μέσον όρο 14 πόντους, 3.7 ασίστ, 2.4 ριμπάουντ και 1.4 κλεψίματα. Στην 7η Ζαλγκίρις υπάρχει ο Όγκουστιν Ρούμπιτ, ο οποίος έχει ενεργό ρόλο (8.3 πόντοι, 55.4% δίποντα, 44.4% τρίποντα, 3.7 ριμπάουντ) στο ροτέισον των Λιθουανών.

Και φυσικά δεν ξεχνάμε την τριάδα των πρώην «ερυθρολεύκων» οι οποίοι διακρίνονται με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία βρίσκεται στη δεύτερη θέση της κατάταξης. Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ είναι καταπληκτικός (9.8 πόντοι, 67% δίποντα, 8.6 ριμπάουντ), έχοντας αναδειχθεί κορυφαίος παίκτης της Ευρωλίγκας τον μήνα Δεκέμβρη. Παράλληλα, υπάρχει η σταθερή αξία του Ντάνιελ Χάκετ (9.7 πόντοι, 44.6% τρίποντα, 1.9 ασίστ), ενώ στο ρόστερ βρίσκεται και ο Λετονός γκαρντ Γιάνις Στρέλνιεκς (5.1 πόντοι, 40.9% τρίποντα). Τουλάχιστον, όποιος φεύγει από τον Ολυμπιακό δεν πηγαίνει χαμένος...