Μπερτομέου: «Δεν αποκλείω στo Final 4 να έχουμε θεατές»

Ο Τζόρντι Μπερτομέου τόνισε σε συνέντευξή του ότι το Final 4 της EuroLeague στην Κολωνία δεν αποκλείεται να διεξαχθεί με την παρουσία κόσμου.

Μπερτομέου: «Δεν αποκλείω στo Final 4 να έχουμε θεατές»

Στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων παραχώρησε συνέντευξη ο Τζόρντι Μπερτομέου. Ο CEO της EuroLeague αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην διακοπή της περσινής σεζόν λόγω της πανδημίας, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο το Final-4 της Κολωνίας να πραγματοποιηθεί παρουσία κόσμου.

Αναλυτικά όσα είπε για:

Το αν η απόφαση να διακοπεί η περσινή σεζόν ήταν η πιο δύσκολη που έχει πάρει: «Χωρίς αμφιβολία, δεν μου είχε συμβεί ποτέ να ακυρώσω ένα τουρνουά και συμμετέχω από το 1983. Έπεσε πάνω σε μια εποχή που η διοργάνωση ήταν όμορφη και τα δεδομένα του κοινού, των δημόσιων και των κοινωνικών δικτύων βρισκόταν στα ύψη».

Το πώς επηρέασε η πανδημία τα συμβόλαια με τους χορηγούς: «Μας έχει επηρεάσει, αλλά δεν έχουμε χάσει ούτε έναν χορηγό, αντίθετα προσθέσαμε έναν και ανανεώσαμε έναν τηλεοπτικό. Έπρεπε να καθίσουμε γιατί δεν μπορούσαμε να τους δώσουμε όσα συμφωνήθηκαν, επειδή η πανδημία δεν το επέτρεπε. Φυσικά είχαμε αντίκτυπο αλλά το έχουμε ελαχιστοποιήσει, για τους συλλόγους ήταν μείωση 14%».

Το τρίτο κύμα της πανδημίας: «Ναι, ανησυχούμε, αλλά έχουμε έναν κανονισμό που θα μας επέτρεπε να ανταποκριθούμε σε αυτό μέχρι ένα σημείο. Αν τα πράγματα πάνε όπως είναι, και θέλω να είμαι αισιόδοξος, όταν περάσει αυτό το κύμα, θα έχουμε περισσότερους ανθρώπους εμβολιασμένους και δεν θα είμαστε όπως πέρυσι».

Το Final Four: «Είναι πολύ νωρίς για να το γνωρίζουμε, θα πρέπει να περιμένουμε. Πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο για γεμάτο γήπεδο, αλλά δεν αποκλείω το να έχουμε ένα κοινό, διότι το γερμανικό κράτος όπου πρόκειται να παίξουμε είναι ένα από αυτά που ήταν καλύτερα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά είναι αδύνατο να κάνουμε μια πρόβλεψη. Πιστεύω ότι στα τέλη Μαΐου θα έχουμε κοινό, αν έχουμε 50% ή 30% είναι αυτό που κανείς δεν γνωρίζει αυτή τη στιγμή. Δεν θα ήταν λογικό να πιστεύουμε ότι θα είναι γεμάτο».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας