Ολυμπιακός: Ψυχρολουσία!

Ο Ολυμπιακός δεν προσέγγισε σωστά τη Βιλερμπάν, είχε έλλειψη μαχητικότητας και το πλήρωσε, δείχνοντας και πάλι έλλειψη σταθερότητας. Γράφει ο Νότης Ψιλόπουλος.

Ολυμπιακός: Ψυχρολουσία!

Είναι εντυπωσιακό αυτό που συμβαίνει με τον Ολυμπιακό φέτος. Εκεί που χτίζει ένα νικηφόρο σερί, εκεί που δείχνει πως έχει βρει ρυθμό, ξαφνικά προσγειώνεται... ανώμαλα. Δεν είναι μόνο πως χάνει, αλλά γνωρίζει ήττες και με απογοητευτικές εμφανίσεις. Οι Πειραιώτες, λοιπόν, ύστερα από την εντυπωσιακή τους εμφάνιση κόντρα στη Χίμκι και τις σημαντικές επικρατήσεις κόντρα σε Μπάγερν και Μακάμπι, δείχνοντας χαρακτήρα, έχασαν στο ΣΕΦ από τη Βιλερμπάν. Πισωγύρισμα. Μία ήττα εκτός προγράμματος, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα τους πληγώνει για το υπόλοιπο της σεζόν. Καμία αντίρρηση πως στη φετινή Ευρωλίγκα η κάθε ομάδα μπορεί να νικήσει την άλλη σε οποιοδήποτε γήπεδο, αλλά όταν χάνεις από έναν αντίπαλο που ουσιαστικά δεν έχει στόχο την οκτάδα, ενδεχομένως και στο τέλος να το... πληρώσεις.

Οι "ερυθρόλευκοι" δεν προσέγγισαν με σωστό τρόπο το ματς με τη Βιλερμπάν. Θα λέγαμε πως είχαν μία υπεροπτική συμπεριφορά κόντρα στους Γάλλους, έχοντας την αίσθηση πως εύκολα ή δύσκολα, θα κέρδιζαν το ματς. Μέγα λάθος! Υπήρχε ξεκάθαρη έλλειψη μαχητικότητας. Χωρίς να κρατάμε στατιστική, έχασαν τις περισσότερες διεκδικούμενες μπάλες, είτε στη μάχη στον αέρα, είτε στο παρκέ. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να έχουν υψηλότερο κίνητρο. Ο Ολυμπιακός έδειχνε υποτονικός, στατικός, δίχως φαντασία και έμπνευση. Υπήρχε έλλειψη συγκέντρωσης, με τους γηπεδούχους στο δεύτερο ημίχρονο να αναλώνονται σε πολλά λάθη και σε αρκετές κακές αποφάσεις, σπαταλώντας τη μία κατοχή μετά την άλλη. Έκαναν με διαφορά το χειρότερο τους παιχνίδι στην επίθεση, αδυνατώντας παράλληλα να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο.

Ναι, είχαν τρεις σημαντικές απουσίες με τους Χασάν Μάρτιν, Κώστα Παπανικολάου και Γιαννούλη Λαρεντζάκη, το ροτέισον λογικό ήταν να μικρύνει, αλλά η γενικότερη εικόνα των παικτών ήταν απογοητευτική. Μία ομάδα κουρασμένη, ξεζουμισμένη, δίχως την επιθυμητή ενέργεια. Ήταν ψυχρολουσία το βράδυ στο ΣΕΦ, καθώς με αυτές τις ήττες, δυστυχώς σπαταλάς ορισμένες μεγάλες που έκανες, όπως το σπουδαίο "διπλό" στη Βαρκελώνη κόντρα στη Μπαρτσελόνα.

Στον Ολυμπιακό είχαν καταστρώσει ολόκληρο σχέδιο για να περιορίσουν τον θηριώδη σέντερ Μουσταφά Φολ, τον έβγαλαν εκτός ρυθμού, αλλά τους έκανε τη... ζημιά ο πάουερ φόργουορντ Γιαμπουσέλ. Έκανε... πάρτι στο "4" με 19 πόντους (3/6 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα. Δεν βρέθηκε ποτέ γιατρειά στο μαρκάρισμα του.

Παράλληλα, οι Γάλλοι πέρασαν χειροπέδες στον Κώστα Σλούκα. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής των Πειραιωτών στις προηγούμενες νίκες τους, πέτυχε το πρώτο του καλάθι στο ματς μόλις στο τελευταίο λεπτό του αγώνα (!) ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση έχοντας 2 πόντους με μόλις 2 σουτ στο ματς. Μοίρασε 5 ασίστ στο πρώτο δεκάλεπτο, στο οποίο τα είχε πάει περίφημα, αλλά μόλις δέχτηκε δεύτερο φάουλ βγήκε εκτός ρυθμού. Πολλά λάθη (4) από τον Οκτάβιους Έλις, ο οποίος ζορίστηκε από τους ψηλούς της Βιλερμπάν.

Ο Ολυμπιακός φέτος δείχνει ορισμένες φορές να επαναπαύεται μετά από νίκες, αλλά και να αφυπνίζεται ύστερα από ήττες. Πλέον, καλείται να αντιδράσει στη Γαλλία την ερχόμενη Τρίτη κόντρα στη Βιλερμπάν. Είναι ένα ματς που «πρέπει» να το κερδίσει.

Μπαρτζώκας: «Έπρεπε να ήμασταν τουλάχιστον μαχητές»

Ολυμπιακός-Βιλερμπάν 63-69: Γαλλικό… «χαστούκι»! (highlights)