Κάτας για Παναθηναϊκό: «Ο ιδιοκτήτης δεν επενδύει πλέον στην ομάδα»

Ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού Όντεντ Κάτας μίλησε σε Ισραηλινό ΜΜΕ για την απόφασή του να αναλάβει τους «πράσινους» και τους στόχους του στο νέο προπονητικό του εγχείρημα.

Κάτας για Παναθηναϊκό: «Ο ιδιοκτήτης δεν επενδύει πλέον στην ομάδα»

Ο Όντεντ Κάτας είναι ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού και μιλώντας σε ιστοσελίδα της πατρίδας του αναφέρθηκε στους στόχους που έχει πλέον το «τριφύλλι», αλλά και στην απόφασή του να αναλάβει την ομάδα σε μια τόσο δύσκολη φάση.

Λίγο πριν αφήσει το Ισραήλ για την Ελλάδα, ο 47χρονος τεχνικός παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα Sport5.co.il.

Σε πρώτη φάση μίλησε για τα συναισθήματά του όταν έλαβε το τηλεφώνημα από την διοίκηση του «τριφυλλιού», λέγοντας: «Ένιωσα ενθουσιασμό. Ήταν μία μεγάλη ευκαιρία για μένα. Τους είπα να μιλήσουν με την Χάποελ, δεν ήταν κάτι εύκολο, ειδικά όταν μιλάμε για μία ομάδα με στόχους. Από μικρός, όταν σταμάτησα το μπάσκετ, είπα στον εαυτό μου ότι δεν θα αφήσω καμία μεγάλη ευκαιρία να φύγει.

Ήταν μία μεγάλη πληγή αυτό που συνέβη τότε, αλλά τώρα ήταν διαφορετικά. Πρέπει να καταλάβατε ότι ο κύκλος των προπονητών της Euroleague είναι πολύ περιορισμένος. Αν εγκατέλειπα τώρα την προσπάθεια, ίσως δεν θα είχα άλλη ευκαιρία στο μέλλον. Επέμεινα όταν κατάλαβα ότι η ευκαιρία αυτή ίσως δεν βρεθεί ξανά στον δρόμο μου. Τώρα ξέρω ότι πηγαίνω σε μία δύσκολη κατάσταση. Δεν βασίζομαι στην σύνδεσή μου στον σύλλογο και στους ανθρώπους του, αλλά στις δυνατότητες».

Σε ό,τι αφορά τους στόχους και την κατάσταση των «πράσινων», ανέφερε: «Αν ο Παναθηναϊκός προκριθεί στα πλέι-οφ της Euroleague, θα είναι καταπληκτικό. Όλοι ξέρουν την κατάσταση, πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Ο βασικός μας στόχος είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Την ομάδα "τρέχουν" άνθρωποι όπως ο Αλβέρτης, ο Διαμαντίδης και ο Καλαϊτζής. Ξέρουν την κατάσταση αλλά και τον σύλλογο.

Είμαι σίγουρος ότι ο προηγούμενος κόουτς έκανε το καλύτερο που μπορούσε. Ο ιδιοκτήτης δεν επενδύει πλέον στην ομάδα και είμαστε η πιο νεανική ομάδα στην Euroleague. Ελπίζω να πετύχουμε τους στόχους μας με ορίζοντα και την επόμενη σεζόν».