Ολυμπιακός: Πρόβλημα στο «3» με Παπανικολάου-Μακ Κίσικ - Στο βάθος Χαραλαμπόπουλος!

Ο Ολυμπιακός έχει θέμα στο «3» ενόψει Μπάγερν - Έχει νοκ-άουτ τον Παπανικολάου, ενώ είναι απίθανο να παίξει ο Μακ Κίσικ - Ήρθε η ώρα του Χαραλαμπόπουλου, αλλά και η βοήθεια από τον Χάρισον. 

Ολυμπιακός: Πρόβλημα στο «3» με Παπανικολάου-Μακ Κίσικ - Στο βάθος Χαραλαμπόπουλος!

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τα έχει βάλει με την... τύχη του εδώ και αρκετές ώρες. Μετά τον τραυματισμό του Κώστα Παπανικολάου, με το πρόβλημα που έχει στον αυχένα (θα χάσει και τα επτά ματς που έχει η ομάδα τον Γενάρη), ήρθε νέα... πληγή στο ρόστερ. Ποια είναι αυτή; Κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης των Πειραιωτών ο Σακίλ Μακ Κίσικ αποχώρησε από την προπόνηση στο ΣΕΦ. Ο 30χρονος Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ αισθάνθηκε έντονες ενοχλήσεις στην ποδοκνημική και υποβλήθηκε σε εξετάσεις.

Η συμμετοχή του στο ματς κόντρα στη Μπάγερν είναι εξαιρετικά αμφίβολη, ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα περιμένει τον Σακίλ Μακ Κίσικ μέχρι την τελευταία στιγμή, αλλά το πιθανότερο σενάριο είναι πως δεν θα τα καταφέρει. Και το πρόβλημα για τους «ερυθρόλευκους» μεγαλώνει. Γιατί ουσιαστικά θα παρουσιαστούν κόντρα στους Γερμανούς χωρίς τους δύο παίκτες τους που αγωνίζονται κατά κύριο λόγο στη θέση «3». Δίχως τους δύο εκ των κορυφαίων αμυντικών τους παικτών.

Παράλληλα, ο Σακίλ Μακ Κίσικ είναι αναμφίβολα ο καλύτερος μπασκετμπολίστας της ομάδας στο κάθετο παιχνίδι, ο πιο αποτελεσματικός στο ανοιχτό γήπεδο σε καταστάσεις αιφνιδιασμού αλλά και ο ικανότερος στο να δημιουργεί ρήγματα στην αντίπαλη ρακέτα, όντας λειτουργικός και στο κομμάτι της δημιουργίας. Μπορεί να έχει αδυναμία στο περιφερειακό σουτ, καμία αντίρρηση πως κάποιες φορές δείχνει σημάδια απειρίας, αλλά στον φετινό Ολυμπιακό αποτελεί πολύτιμη μονάδα και πραγματοποιεί κατά κύριο λόγο εξαιρετικές εμφανίσεις. Σε μέσον όρο 22.2 λεπτά συμμετοχής, έχοντας παίξει και στα 17 ματς της ομάδας στη φετινή Ευρωλίγκα, έχει 9.9 πόντους (55% δίποντα, 25.6% τρίποντα, 72.7% βολές), 2.4 ασίστ, 2.2 ριμπάουντ και 1.5 κλέψιμο. Όλα αυτά, λοιπόν, οι Πειραιώτες θα τα στερηθούν απέναντι στην Μπάγερν.

Θα «ανέβει» ο Χάρισον, η ώρα του Χαραλαμπόπουλου!

Και το θέμα, λοιπόν, είναι το πώς θα καταφέρει ο Ολυμπιακός να γεμίσει τη θέση «3», από τη στιγμή που θα αγωνιστεί χωρίς τους Παπανικολάου-Μακ Κίσικ. Φυσικά με λύσεις εκ των έσω. Είναι δεδομένο πως θα «ανέβει» πόστο σε ρόλο σμολ φόργουορντ ο Άαρον Χάρισον, ο οποίος μπορεί να λειτουργήσει με άνεση και σε αυτήν τη θέση. Έχει εξαιρετικό σουτ, μπορεί να δώσει λύσεις στην επίθεση, αλλά θα πρέπει να σκληρύνει περισσότερο στην άμυνα. Και κυρίως έρχεται μία μεγάλη ευκαιρία για τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, ο οποίος μάλιστα χθες είχε και γενέθλια. Δεν είναι μικρό παιδί πλέον, έγινε 24 ετών και θα του δοθεί η δυνατότητα να κάνει το βήμα μπροστά! Αυτές τις ευκαιρίες οφείλει να τις... αρπάζει από τα μαλλιά και ο ξανθομάλλης φόργουορντ πρέπει να βγάλει στο παρκέ τον καλύτερό του εαυτό.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον πιστεύει, αλλά ορισμένες φορές έχει παράπονα από εκείνον από το θέμα της ετοιμότητάς του στο κομμάτι της άμυνας. Έχει δεχτεί αρκετές παρατηρήσεις για την προσήλωσή του στα μετόπισθεν. Έχει χάσει μάχες και ο Έλληνας τεχνικός θέλει να τον δει να... δαγκώνει σίδερα, όντας 100% συγκεντρωμένος. Τι έχει κάνει μέχρι στιγμής; Έχει παίξει ελάχιστα. Μόλις σε 4 ματς, έχοντας μέσον όρο 7.2 λεπτά με 2.2 πόντους. Είναι άστοχος στα τρίποντα (1/7-14.3%) και αποτελεσματικός στα δίποντα (3/3).

Καμία αντίρρηση πως όταν δεν παίζεις δεν είναι και εύκολο να βρεις ρυθμό, αλλά αυτήν τη φορά θα πάρει λεπτά συμμετοχής και στο χέρι του είναι, με την καλή του απόδοση, να παραμείνει περισσότερη ώρα στο παρκέ. Αν δεν... τραβήξει, θα δούμε και σχήματα με τρία γκαρντ, μπαίνοντας περισσότερο στο ροτέισον ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης.

Στο περασμένο φιλικό κόντρα στη Μέγκα στο ΣΕΦ ο Γιώργος Μπαρτζώκας (λες και το ήξερε) προετοίμασε τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο. Του έδωσε 27 λεπτά συμμετοχής στο παρκέ. Τι έκανε; Μέτρησε 7 πόντους (2/2 δίποντα, 1/4 τρίποντα), 2 κλεψίματα, 1 ριμπάουντ και 1 ασίστ.