Ολυμπιακός: O Σούπερμαν Mάρτιν κόντρα στον... κρυπτονίτη του!

O Xασάν Μάρτιν είναι ο... νέος Σούπερμαν του Ολυμπιακού μέσα στη ρακέτα, αλλά στο Μόναχο συνάντησε τον... κρυπτονίτη του, με τη Μπάγερν να μην τον αφήσει να δοκιμάσει ούτε σουτ - Ώρα για ρεβάνς.

Ολυμπιακός: O Σούπερμαν Mάρτιν κόντρα στον... κρυπτονίτη του!

Ο Χασάν Μάρτιν μέχρι στιγμής αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ρούκι στη φετινή Ευρωλίγκα, με τον Ολυμπιακό να έχει χτυπήσει... φλέβα χρυσού με την απόκτηση του Αμερικανού αθλητικού σέντερ. Είναι σταθερά καλός, έχει προσαρμοστεί γρήγορα και είναι εντυπωσιακά αποτελεσματικός κοντά στο καλάθι. Έχει μέσον όρο 9.6 πόντους, με 75.6% στα δίποντα (68/90), συν 5.3 ριμπάουντ. Το θέμα, όμως, είναι πως η Μπάγερν είναι η ομάδα που τον ανάγκασε να πραγματοποιήσει τη χειρότερή του εμφάνιση στη φετινή Ευρωλίγκα. Θα λέγαμε πως τον «εξαφάνισε».

Λίγες μέρες μετά την τρομερή του απόδοση απέναντι στη Μακάμπι στο ΣΕΦ (16 πόντοι, 8/9 δίποντα, 8 ριμπάουντ), ο Χασάν Μάρτιν πήγε με αυτοπεποίθηση στην γερμανική πόλη και... έφαγε τα μούτρα του. Βλέπετε, ο Ιταλός τεχνικός είχε διαβάσει τόσο καλά το παιχνίδι του, με αποτέλεσμα να τον περιορίσει.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τού έδωσε 20 λεπτά στο παρκέ και σε αυτό το διάστημα πέτυχε μόλις 2 πόντους και αυτούς με βολές! Είναι χαρακτηριστικό πως δεν έκανε ούτε ένα σουτ (!) στο ματς (έκανε και 3 λάθη), έχοντας εγκλωβιστεί απέναντι στους Τζέιλεν Ρέινολντς και Λίον Ραντόσεβιτς. Η Μπάγερν είναι μέχρι στιγμής ο... κρυπτονίτης του Αμερικανού σέντερ, αλλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν έχει πλέον την πολυτέλεια να τον έχει... εκτός ρυθμού σε μία τόσο κρίσιμη καμπή της Ευρωλίγκας.

Γι’ αυτόν τον λόγο έχει προετοιμάσει ψυχολογικά τον Χασάν Μάρτιν. Παρακολούθησαν το πρώτο ματς μεταξύ Μπάγερν και Ολυμπιακού, διάβασαν την άμυνα που τον έπαιξαν οι Γερμανοί και έχουν ετοιμάσει τα σχέδιά τους ώστε να χτυπήσουν τη ρακέτα του αντιπάλου. Θα στηθούν διαφορετικά πικ εν ρολ, οι «ερυθρόλευκοι» θα τον ψάξουν μέσα στη ρακέτα και εκείνος θα επιδιώξει να... δαγκώνει κάτω από τα καλάθια. Ο Έλληνας τεχνικός τού τόνισε πως θα πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες και η ομάδα, με το παιχνίδι της, θα τον βοηθήσει για να βγάλει εις πέρας τη δουλειά του.