Παπαπέτρου: «Ώρα να κοιταχτούμε στον καθρέπτη»

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου δήλωσε μετά την ήττα 74-71 από τον Ερυθρό Αστέρα πως είναι ώρα όλοι στον Παναθηναϊκό να κοιταχτούνε στον καθρέπτη

Παπαπέτρου: «Ώρα να κοιταχτούμε στον καθρέπτη»

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τον Ερυθρό Αστέρα (74-71) στο Βελιγράδι. Αυτό ήταν το τέταρτο αρνητικό αποτέλεσμα για τους "πράσινους" σε πέντε αναμετρήσεις.

Ερυθρός Αστέρας - Παναθηναϊκός 74-71: Τέταρτη ήττα σε πέντε ματς για τους «πράσινους»

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου στις δηλώσεις που έκανε τόνισε πως όλοι στην ομάδα πρέπει να κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη.

Είπε συγκεκριμένα:

Για τον αγώνα:

«Προφανώς δεν μπαίνουμε στο παιχνίδι με την σωστή νοοτροπία και προσέγγιση. Δεν είμαστε όσο επιθετικοί και σκληροί πρέπει. Δεν είμαστε συγκεντρωμένοι και αυτό μας βάζει σε μειονεκτική θέση να κυνηγάμε το σκορ στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ερυθρός είχε πολύ καλά ποσοστά, σουτάρανε πολύ καλά και είναι ακόμα πιο δύσκολο για εμάς. Το πετυχαίνουμε αυτό που θέλουμε στο δεύτερο αλλά αναρωτιόμαστε γιατί δεν το κάνουμε στο πρώτο μέρος».

Για το γύρισμα του διακόπτη στο ματς:

«Δε θέλω να γυρίζει ο διακόπτης. Αν δεν είσαι καλός στο ξεκίνημα προσπαθείς να ηρεμήσεις και να δεις τα πράγματα καθαρά. Που μπορώ να είμαι καλύτερος. Σε κάποια ματς είσαι πιο κουρασμένος, σε άλλα δεν μπαίνουν τα σουτ. Ξεκίνησα με λάθη που δεν είναι αντάξια της ποιότητας και της δουλειάς μου. Στο ημίχρονο προσπάθησα να ηρεμήσω να το δω λογικά και να δω πως μπορώ να γίνω χρήσιμος. Ήμασταν όλοι σωστοί στο δεύτερο ημίχρονο».

Για το τι μπορεί να αλλάξει:

«Πάντα στη ζωή προσπαθώ να δώσω λογική εξήγηση. Δεν είναι στιγμή για πανικό. Δεν είμαστε στη θέση που θέλουμε. Πρέπει να βελτιωθούμε. Ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί. Στην άμυνα ή την επίθεση. Ή την ψυχολογία. Να γίνουμε πιο θετικοί για την ομάδα. Για να μπει στο σύνολο. Δεν είναι ώρα για απολογισμό ή πανικό. Είμαστε πριν τα μέσα της χρονιάς/ Είναι ώρα να κοιτάξουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη. Ήρεμα και λογικά. Με τον Πιτίνο κάναμε ένα φοβερό σερί. Ξέρουμε πως μπορούμε να παίξουμε καλύτερα».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας