Μποζίκας: «Ο Σλούκας έχει έρθει εδώ για να κερδίζει ο Ολυμπιακός»

Ο βοηθός προπονητή του Ολυμπιακού, Γιώργος Μποζίκας μίλησε για το «κλειδί» της νίκης επί της Χίμκι, τονίζοντας τη σημασία της παρουσίας του Κώστα Σλούκα.

Μποζίκας: «Ο Σλούκας έχει έρθει εδώ για να κερδίζει ο Ολυμπιακός»

Ο Γιώργος Μποζίκας, βοηθός προπονητή του Ολυμπιακού, ανέλυσε στη NOVA τον τρόπο με τον οποίο η ελληνική ομάδα επικράτησε με 105-88 στην έδρα της Χίμκι, για την 17η αγωνιστική της Euroleague.

«Για εμάς ήταν πολύ σημαντικό παιχνίδι, ήταν το τελευταίο παιχνίδι της χρόνιας, θέλαμε να κάνουμε καλή Πρωτοχρονιά, θέλαμε να μείνουμε στους στόχους μας για την παρουσία μας στα playoffs. Παίζαμε με μια ομάδα με μπόλικο επιθετικό ταλέντο και πολύ επικίνδυνη, σήμερα επιθετικά κάναμε μόνο 6 λάθη, σουτάραμε και πασάραμε καλά, το κλειδί της νίκης ήταν η άμυνα του Τζένκινς στον Σβεντ στο δεύτερο ημίχρονο».

Ο Γιώργος Μποζίκας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Κώστα Σλούκα: «Είναι πολύ σημαντικό όταν οι point guard μοιράζουν σωστά την μπάλα, κάτι που έγινε από τον Σλούκα, γι’ αυτό πήγαμε τόσο ψηλά στο σκορ. Διάβασε όλες τις άμυνες σωστά, η Χίμκι μπορεί να σε οδηγήσει σε λανθασμένες αποφάσεις, δεν πέσαμε στην παγίδα, ήμασταν προετοιμασμένοι.

Μας προβληματίζει εσχάτως η αμυντική παρουσία μας, έτσι κερδίσαμε απόψε, χάρη στην άμυνά μας στο δεύτερο ημίχρονο, όλοι πρέπει να παίζουμε άμυνα, έτσι θα έχουμε νίκες, είναι μια δύσκολη σεζόν με διακυμάνσεις, πρέπει να είμαστε συμπαγείς και σταθεροί αμυντικά. Το μεγαλύτερο θετικό πρόσημο το είχε ο Τζένκινς, μολονότι είχε μόνο 3 πόντους, αυτό κάτι δείχνει.

Ο Σλούκας είναι πάρα πολύ καλός όταν κερδίζουμε! Ο Κώστας έχει έρθει εδώ για να κερδίζει ο Ολυμπιακός. Είναι πολύ σημαντικός, είμαστε χαρούμενοι όταν νικάμε»