Κουρτινάιτις: «Άλλου επιπέδου ομάδα ο Ολυμπιακός»

Ο Ρίμας Κουρτινάιτις και ο Σεργκέι Καράσεφ μίλησαν για τον αγώνα της Χίμκι με τον Ολυμπιακό για την 17η αγωνιστική της Euroleague.

Κουρτινάιτις: «Άλλου επιπέδου ομάδα ο Ολυμπιακός»

Η Χίμκι υποδέχεται την Τρίτη (28/12, 19.00) στη Μόσχα τον Ολυμπιακό για την 17η αγωνιστική της Euroleague.

Ο προπονητής της, Ρίμας Κουρτινάιτις δήλωσε για το παιχνίδι: «Η πρόσφατη νίκη επί της Πάρμα μάς έδωσε αυτοπεποίθηση επειδή ο τελευταίος μήνας ήταν πολύ δύσκολος για εμάς. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα διαφορετικού επιπέδου και το παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο».

Και συνέχισε: «Ο Ολυμπιακός παίζει μόνο στην Ευρωλίγκα, έτσι μερικές φορές τα επιτυχημένα παιχνίδια δίνουν τη θέση τους σε όχι πολύ πετυχημένα. Έχουν τραυματίες και άρρωστους παίκτες, εμείς έχουμε κάποιους μικροτραυματισμούς. Ο Ολυμπιακός είναι μια καλή ομάδα με καλό προπονητή και έχει πολλή εμπειρία στην Ευρωλίγκα, καθώς έχει σταθερή θέση. Το παιχνίδι θα είναι δύσκολο».

Από την πλευρά του ο γκαρντ της Χίμκι, Σεργκέι Καράσεφ αναφέρθηκε στην παρουσία των Βασίλη Σπανούλη και Κώστα Σλούκα στο ρόστερ του Ολυμπιακού.

«Ο Ολυμπιακός συνδέεται κυρίως με τον Σπανούλη, ο οποίος μαζί με τον Σλούκα παίζει πολλά πικ εν ρολ με τους ψηλούς. Πρέπει να παίξουμε καλά στην άμυνα στο πικ εν ρολ, συν να παίξουμε με πολλές αλλαγές στην άμυνα.

»Είναι απαραίτητο να διαβάσουμε το παιχνίδι και να βρούμε ελεύθερο παίκτη. Παίζουμε στην έδρα μας και πρέπει να πάρουμε το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς. Πρέπει να γυρίσουμε τη μπάλα, να παίζουμε ο ένας για τον άλλο και ελπίζω να σκοράρουμε».