Μποζίκας: «Αμυντικά δεν είχαμε σωστή προσέγγιση»

O Γιώργος Μποζίκας επεσήμανε πως το μεγάλο πρόβλημα του Ολυμπιακού κόντρα στη Φενέρμπαχτσε ήταν η κακή αμυντική συμπεριφορά της ομάδας. 

Μποζίκας: «Αμυντικά δεν είχαμε σωστή προσέγγιση»

Ο βοηθός του Γιώργου Μπαρτζώκα, Γιώργος Μποζίκας, μετά το τέλος της αναμέτρησης, προσπάθησε να εξηγήσει όχι μόνο τα αίτια της ήττας, αλλά και τον τρόπο που ο Ολυμπιακός προσέγγισε το ματς: «Εμείς θέλουμε σε κάθε κατοχή να δημιουργούμε καλές προϋποθέσεις για σουτ. Ξεκινήσαμε πολύ καλά στο τρόποντο. Πήραμε γρήγορες αποφάσεις. Πετύχαμε 27 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και τελειώσαμε καλά το ματς. Όμως, τόσο στη δεύτερη και στη τρίτη περίοδο, παρασυρθήκαμε από την άμυνα της Φενέρ. Γίναμε στατικοί.

Η Φενέρ έχει ποιότητα στο ρόστερ, παρά τις ήττες που είχε. Έδειξε την εμπειρία και την κλάση της, ειδικά με τους Ντε Κολό κΑΙ Βέσελι. Αμυντικά δεν είχαμε σωστή προσέγγιση. Δεν παίξαμε δυνατά, δεν παίξαμε σκληρά. Δεν τους απαγορεύσαμε τις πάσες μέσα στη ρακέτα. Αφήσαμε τον αντίπαλο να αισθανθεί άνετα μέσα στη ρακέτα και το πληρώσαμε.

Όταν παίζουμε με μεγάλη ενέργεια έχουμε δυνατότητες, αλλά αν δεν παίξεις άμυνα, δεν μπορείς να κερδίσεις. Πρέπει να επιστρέψουμε σε αυτή την αγωνιστική ταυτότητα. Δεν είχαμε πρόβλημα στο τεχνικό κομμάτι, αλλά περισσότερο στο κομμάτι της ενέργειας. Χάσαμε πολλές μάχες, δεν είχαμε σκληράδα».