Μπαρτζώκας για το ματς με Φενέρμπαχτσε: «Ζαν-Σαρλ και Βεζένκοφ στη θέση του Πρίντεζη»

Δηλώσεις κατά την αναχώρηση της αποστολής του Ολυμπιακού για την Κωνσταντινούπολη και το παιχνίδι της Τετάρτης (23/12) με τη Φενέρμπαχτσε έκαναν ο Γιώργος Μπαρτζώκας και ο Κώστας Σλούκας.

Μπαρτζώκας για το ματς με Φενέρμπαχτσε: «Ζαν-Σαρλ και Βεζένκοφ στη θέση του Πρίντεζη»

Η αποστολή του Ολυμπιακού αναχώρησε σήμερα (22/12) για την Κωνσταντινούπολη και το αυριανό (23/12, 19:45) παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε για τη 16η αγωνιστική της Euroleague.

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», λίγο πριν από την πτήση, ο προπονητής των Πειραιωτών, Γιώργος Μπαρτζώκας, αναφέρθηκε στις δύο προηγούμενες ήττες του Ολυμπιακού, αλλά και στην κατάσταση που επικρατεί στην τουρκική ομάδα.

«Δεν σκεφτόμαστε τα προηγούμενα παιχνίδια. Είναι λάθος να το κάνουμε και δεν το κάνουμε. Αυτό που κάνουμε είναι να κοιτάμε τον αντίπαλό μας. Η Φενέρμπαχτσε βαθμολογικά είναι πιο χαμηλά από εκεί που οι προσδοκίες όλων την είχαν. Παρ' όλα αυτά είναι σε μια περίοδο ανακατατάξεων. Φεύγουν παίκτες, έρχονται… Έλειπε ο Ντε Κολό που πλέον έχει γυρίσει, θα παίξει ο Βέσελι, από ό,τι διαβάζω θα παίξει ο Πέρεθ. Για τον Βέστερμαν δεν ξέρω, ακούω πως θα πάει στην Μπαρτσελόνα. Παρ' όλα αυτά είναι μια ομάδα με ρόστερ δεκαπέντε παικτών υψηλού επιπέδου και παραμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, όπως ήταν πάντα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όταν ρωτήθηκε για την απουσία του Γιώργου Πρίντεζη, απάντησε: «Έχει έναν μυϊκό σπασμό στη μέση που δεν του επιτρέπει να είναι μαζί μας στον αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι έτοιμος στο επόμενο ματς. Θα διαχειριστούμε την απουσία του με τον γνωστό, ώριμο τρόπο… Θα παίξουν δύο άλλοι παίκτες στη θέση του, ο Ζαν-Σαρλ και ο Βεζένκοφ».

Ο διεθνής γκαρντ των «ερυθρολεύκων» Κώστας Σλούκας αναφέρθηκε στην πρώτη αναμέτρηση κόντρα στην τέως ομάδα του: «Πάνω από όλα βάζω την ομάδα, όπως πάντα. Πρέπει να κερδίσουμε ένα περίεργο παιχνίδι για εμένα. Είναι περίεργο, γιατί επιστρέφω σε ένα μέρος που για πέντε χρόνια ήταν σπίτι μου. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θέλω να κερδίσω αύριο και ελπίζω να τα καταφέρουμε. Θα είναι βέβαια ιδιαίτερο το παιχνίδι για έναν επιπλέον λόγο και αυτός έχει να κάνει με την απουσία του κόσμου. Η Φενέρμπαχτσε δείχνει στα τελευταία παιχνίδια πως δεν… πατάει καλά και θεωρώ πως αυτό για εμάς αποτελεί ευκαιρία ώστε να κάνουμε μια καλή εκτός έδρας νίκη».

Για την εικόνα της Φενέρ έως τώρα ο 30χρονος άσος είπε: «Θεωρώ πως δουλεύουν αρκετά καλά, απλώς το θέμα είναι πως υπάρχουν αρκετά νέα πρόσωπα και νέος προπονητής. Φυσικά είναι ακόμη πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα. Δείχνουν ωστόσο πως είναι αρκετά χαμηλά με βάση την αξία τους και την ποιότητά τους. Γιατί έχουν πραγματικά ποιότητα και πολύ ταλέντο».

Για την ευκαιρία του Ολυμπιακού μετά τις δύο τελευταίες ήττες στο ΣΕΦ τόνισε: «Κάθε παιχνίδι είναι ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να κερδίζει και να πηγαίνει όσο το δυνατόν καλύτερα. Κάθε ματς κρύβει κινδύνους, είτε παίζουμε με τον τελευταίο είτε με τον πρώτο. Το αποδείξαμε στο πρόσφατο παρελθόν με τη Ρεάλ και τη Βαλένθια. Αν δεν παίξουμε καλά, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Όταν παίζουμε καλά, οι συνθήκες είναι καλύτερες για να φτάσουμε στη νίκη. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε ένα γεμάτο καλό παιχνίδι».

Τέλος, σχολίασε την απουσία του συμπαίκτη του Πρίντεζη: «Ο Γιώργος είναι εκ των ηγετών της ομάδας. Έχει εμπειρία και είναι σίγουρα στα "μείον" μας η απουσία του».