Μπαρτζώκας: «Είχαμε την ευκαιρία να τελειώσουμε το ματς στην κανονική διάρκεια»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στάθηκε στην ευστοχία της Ρεάλ, αλλά και στο γεγονός πως ο Ολυμπιακός σπατάλησε την ευκαιρία να τελειώσει το ματς στην κανονική διάρκεια. 

Μπαρτζώκας: «Είχαμε την ευκαιρία να τελειώσουμε το ματς στην κανονική διάρκεια»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε: «Παίξαμε καλύτερα με τη Ρεάλ σε σχέση με το ματς με τη Βαλένθια. Είχαμε το προβάδισμα με 7 και 8 πόντους, αλλά δυστυχώς δεν πήραμε σωστές αποφάσεις και δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε το προβάδισμα στο σκορ. Δώσαμε το δικαίωμα να επιστρέψει η Ρεάλ, σημειώνοντας βέβαια μεγάλα σουτ. Τόσο στην τέταρτη περίοδο, αλλά και στην παράταση.

Ήταν καθοριστικά τα τρίποντα του Τόμπκινς και του Γιουλ. Έβαλαν όλες τις σημαντικές βολές στο τέλος. Είχαμε την ευκαιρία όμως να τελειώσουμε το ματς στην κανονική περίοδο, πηγαίνοντας για καλάθι στον αιφνιδιασμό με τον ΜακΚίσικ, αφού κλέψαμε τη μπάλα, αλλά πήγαμε για ελεύθερο σουτ με τον Σλούκα και το χάσαμε. Είχαμε την ευκαιρία εκεί να πάρουμε τη νίκη, αλλά χάσαμε την ευκαιρία.

Ήμασταν ανταγωνιστικοί στην παράταση, αλλά δύο κακές αποφάσεις και ένα λάθος, μας έβγαλαν εκτός αγώνα και χάσαμε στον έξτρα χρόνο. Έχουμε πλέον το ματς την Τετάρτη κόντρα στη Φενέρμπαχτσε και εύχομαι να έχουμε μαζί μας τον Πρίντεζη. Λυπάμαι για τον τραυματισμό του Ράντολφ, του πρώην παίκτη μου, εύχομαι να επιστρέψει δυνατός.

Για το ποσοστό της Ρεάλ στα τρίποντα: «Δεν ήταν η τελευταία επίθεση. Ήμασταν καλοί στην άμυνα. Η Ρεάλ προκαλούσε αλλαγή στην άμυνα. Είναι ένα δύσκολο κομμάτι. Ο Γιουλ έχει την ικανότητα να σουτάρει. Οι αποφάσεις κρίνονται με βάση το αποτέλεσμα. Οπότε κρίνεται λάθος αυτή η απόφαση».

Για την παράταση: «Εγώ δεν πιστεύω πως ένας παίκτης θα μπει κρύος από τον πάγκο κα θα βάλει τη μπάλα μέσα. Εγώ πήγα με αυτούς που κατά τη γνώμη μου πήγαν καλά. Η μόνη αλλαγή ήταν ο Μάρτιν αντί του Έλις στην παράταση. Βασίστηκα στους περιφερειακούς. Ο ΜακΚίσικ ήταν επιθετικός, ο Παπανικολάου πολύ καλός και ο Βεζένκοφ είναι σουτέρ. Πάντα υπάρχει το "αν". Δεν πιστεύω ότι υπάρχει παίκτης από τον πάγκο να μπει και να βάλει νικητήριο σουτ, γι αυτό δεν το έκανα. Βασίστηκα στο ρυθμό των παικτών και στο feeling που είχα εγώ που ήταν παίκτες παθιασμένοι και έτοιμοι για νίκη».

Για τον Σπανούλη: «Ήταν απόφαση δική μου να πάω με αυτούς που πήγαν ως το τέλος».

Για την τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας: «Αν νομίζουμε ότι μπορούμε να ελέγξουμε τα πράγματα εμείς κάνουμε λάθος. Είναι αποφάσεις των παικτών. Δεν έχω παράπονο από εκείνη τη φάση. Θα μπορούσε να είχε μπει το σουτ και να είχαμε κερδίσει. Έτσι είναι το μπάσκετ»