Γιώργος Μπαρτζώκας: «Ο εφησυχασμός στην Ευρωλίγκα είναι μεγάλο πρόβλημα» (vid)

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας στις δηλώσεις του ενόψει του αγώνα με την Βαλένθια (16/12, 21:30) τόνισε πως η ομάδα του είναι σε μία καλή κατεύθυνση αλλά στην Euroleague δεν πρέπει να υποτιμήσεις κανέναν.

Γιώργος Μπαρτζώκας: «Ο εφησυχασμός στην Ευρωλίγκα είναι μεγάλο πρόβλημα» (vid)

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού στη Media Day:

«Πάντα οι νίκες φέρνουν αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στη δουλειά που κάνει ο ένας με τον άλλον. Από την άλλη είναι και παγίδα. Ο εφησυχασμός στην Ευρωλίγκα είναι μεγάλο πρόβλημα. Καμία ομάδα δεν πρέπει να υποτιμήσεις, όλες οι ομάδες είναι δύσκολες και τα αποτελέσματα το αποδεικνύουν. Γενικά είμαστε σε μία καλή κατεύθυνση. Αν είμαστε πλήρεις, πιστεύω είμαστε μία καλή ομάδα.

Είναι προφανές ότι επιθετικά είναι πολύ καλή ομάδα, γιατί είναι η δεύτερη επίθεση στην διοργάνωση. Έχουν δημιουργία από όλους τους παίκτες, έχουν εκτέλεση τόσο με πρόσωπο, όσο και με πλάτη στο καλάθι.

Ο Τόμπι και ο Ντούμπλιεβιτς που παίζουν στο “5” σουτάρουν καλά απ’ έξω. Είναι μία ομάδα με πολλές ιδιαιτερότητες και βάζουν πολλά αινίγματα στους αντιπάλους, γι’ αυτό άλλωστε πηγαίνουν καλά.

Εκτός του ότι έχουν έναν κορμό παικτών που παίζουν χρόνια μαζί συν τις προσθήκες που έκαναν με παίκτες με εμπειρία από την Ευρωλίγκα. Είναι μία δυσκολοκατάβλητη ομάδα που παίζει καλύτερα εκτός έδρας, όπως είπε και ο προπονητής τους. Πρέπει να παίξουμε με μεγάλη ένταση ένα physical παιχνίδι αν θέλουμε να κερδίσουμε.

Εδώ σιγά-σιγά νιώθεις να μειώνεται η σημαντικότητα ενός παιχνιδιού, όταν δεν βλέπεις ένα γήπεδο γεμάτο, ενώ εκτός έδρας είναι όλη η αποστολή μαζεμένη, έχουμε ένα πρόγραμμα όλοι μαζί. Εγώ θεωρώ ότι είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στα εκτός έδρας παιχνίδι, παρά στα εντός και νομίζω ότι με όλες τις ομάδες συμβαίνει αυτό, γιατί τα αποτελέσματα αυτό δείχνουν».

Ο κόουτς μίλησε για το ντεμπούτο του Ποκουσέφσκι αλλά και την καλή ιστορία στις αναμετρήσεις με τη Βαλένθια.

«Είναι ένας παίκτης που χαίρεσαι να τον βλέπεις, έχει μπασκετικό ταλέντο, για κάποιον που του αρέσει το μπάσκετ είναι ευχάριστο να βλέπεις τον Ποκουσέφσκι. Χαιρόμαστε με την εξέλιξη του. Δεν ήξερα το 9-0 που έχουμε κόντρα στην Βαλένθια, δεν υπάρχει στο μυαλό κανενός».

Ο Ζαν Σαρλ μίλησε από την πλευρά των παικτών:

«Θα είναι ένα σκληρό και δύσκολο παιχνίδι. Παίζουν καλά, έχουν πολύ επιθετικό ταλέντο. Το κλειδί στο παιχνίδι θα είναι η άμυνα. Πρέπει να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε τους καλούς παίκτες της Βαλένθια.

Όλη η ομάδα κοιτάει το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, δεν κοιτάμε την Ρεάλ Μαδρίτης που έρχεται ή την Μπαρτσελόνα που κερδίσαμε. Ανυπομονούμε για κάθε παιχνίδι που έρχεται και δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό».