Ολυμπιακός: Η απάντηση του Σλούκα

Ύστερα από την κακή εμφάνιση στη Μόσχα, ο Κώστας Σλούκας μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο - Πήρε πρωτοβουλίες, έδωσε ρεσιτάλ στη δημιουργία και ηγήθηκε της προσπάθειας. Αυτός άλλωστε είναι ο ρόλος του. 

Ολυμπιακός: Η απάντηση του Σλούκα

Η αγωνιστική εικόνα του Κώστα Σλούκα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ ήταν όντως απογοητευτική και προβλημάτισε. Βλέπετε, σε τόσο κρίσιμα ματς είναι σημαντικό να έχεις τους παίκτες-πρωταγωνιστές σου ετοιμοπόλεμους. Γιατί περιμένεις από εκείνους να... τραβήξουν το κουπί, να δώσουν το κάτι παραπάνω, να κάνουν τη διαφορά στα δύσκολα.

Όπως είχαμε επισημάνει, άλλες απαιτήσεις υπάρχουν από τον Τσαρλς Τζένκινς, διαφορετικές από τον 30χρονο γκαρντ, ο οποίος επέστρεψε γνωρίζοντας ότι θα του δοθεί ο ρόλος του ηγέτη, του μπροστάρη, αλλά και το υψηλότερο συμβόλαιο στο φετινό ρόστερ. Τα φώτα της δημοσιότητας είναι πλέον στραμμένα πάνω του, είναι λογικό να υπάρχει πίεση, άγχος, αλλά μέσα στις ευθύνες του είναι και να τα διαχειριστεί όλα αυτά.

Μέσα σε αυτή την εβδομάδα όμως ο Σλούκας έδειξε ιδανική αντίδραση. Έκανε την αυτοκριτική του, κατάλαβε τα λάθη του, τον βοήθησε και η ομάδα (το προπονητικό τιμ) ώστε να τον απελευθερώσει και έδωσε ρεσιτάλ! Τόσο στη Βαρκελώνη όσο και στο Βελιγράδι η παρουσία του ήταν κομβική για να πάρει ο Ολυμπιακός αυτά τα δύο πολύτιμα διπλά. Δεν έκανε τα τέλεια παιχνίδια, αλλά ήταν διαφορετικός, καλύτερος. Πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες στην επίθεση, ανέλαβε σουτ, λειτουργούσε δίχως δισταγμό και ήταν πιο αποφασιστικός. Σε κάθε ευκαιρία πήγαινε για ντράιβ μέσα στη ρακέτα, όταν ήταν ελεύθερος εκτελούσε δίχως δεύτερη σκέψη και οργανωτικά μοίραζε απλόχερα ασίστ στους συμπαίκτες του, διαβάζοντας έξυπνα το παιχνίδι.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μάλιστα του έδειξε για ακόμη μία φορά τρομερή εμπιστοσύνη, καθώς τον κράτησε για 33 λεπτά στο παρκέ στη Βαρκελώνη και για 32 στο Βελιγράδι. Κόντρα στην Μπαρτσελόνα μέτρησε 15 πόντους και 10 ασίστ χωρίς να κάνει ούτε ένα λάθος! Μπορεί να έχασε σουτ από την περιφέρεια (1/7 τρίποντα), αλλά το σημαντικό είναι πως δεν... κώλωσε. Δεν επηρεάστηκε από την αστοχία του. Σε κάθε ευκαιρία δοκίμαζε το χέρι του, λειτουργώντας με αυτοπεποίθηση, ενώ και στο τελευταίο λεπτό έβαλε ένα μεγάλο σουτ που «σκότωσε» τους Καταλανούς. Όταν η μπάλα... έκαιγε, φώναξε «παρών».

Παράλληλα, ο Έλληνας τεχνικός φρόντισε να τον ξεκουράζει κατά τη διάρκεια του αγώνα. Πώς; Η μπάλα πέρναγε από περισσότερα χέρια, δεν την κατέβαζε πάντα εκείνος από τη μία πλευρά στην άλλη. Η μπάλα κατέληγε σε εκείνον κοντά στα 10 δευτερόλεπτα και μετά εκείνος αποφάσιζε για την τελική πάσα. Μία λεπτομέρεια που τον απελευθέρωσε ώστε να λειτουργήσει σύμφωνα με τις δυνατότητές του.

Ήταν εξαιρετικός όμως και στο Βελιγράδι απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα. Οι Σέρβοι προσπάθησαν να του κόψουν τη δημιουργία, εν μέρει το κατάφεραν στο ξεκίνημα, αλλά εκείνος τους τιμώρησε στην επίθεση! Μέτρησε 10 πόντους στην πρώτη περίοδο, με 2/3 δίποντα και 2/2 τρίποντα, ξεχειλίζοντας από αγωνιστικό θράσος και αυτοπεποίθηση! Στη συνέχεια ανέλαβε τον ρόλο του μαέστρου, δίνοντας τη μία ασίστ μετά την άλλη στους συμπαίκτες του.

Η ποιότητα και η αξία του Κώστα Σλούκα είναι δεδομένη και κανείς δεν τα αμφισβητεί όλα αυτά. Εμείς θα πρέπει να καταλάβουμε πως θέλει χρόνο για να προσαρμοστεί 100% σε μία νέα ομάδα (δεν είναι ο Ολυμπιακός ίδιος με εκείνον του 2015), διαφορετική σε σχέση με τη Φενέρμπαχτσε που είχε συνηθίσει, ενώ και εκείνος θα πρέπει να εμπεδώσει πως είναι ο νέος ηγέτης της ομάδας. Δεν υπάρχει λόγος να διστάζει και να αγχώνεται. Έχει την εμπιστοσύνη όλων!