Ολυμπιακός: Θρυλική εβδομάδα!

Ο Ολυμπιακός έδωσε ρεσιτάλ σε εβδομάδα «φωτιά» - Η αντίδραση στο δεύτερο μέρος, η κλάση του Πρίντεζη, ο Χάρισον που έλειψε, αλλά και το θράσος του Λαρεντζάκη.

Ολυμπιακός: Θρυλική εβδομάδα!

Η εβδομάδα ανήκει στον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες έκαναν υπέρβαση, καθώς έβγαλαν εις πέρας με επιτυχία 100% ένα αρκετά δύσκολο και απαιτητικό αγωνιστικό πρόγραμμα. Με δύο σερί εκτός έδρας ματς. Ύστερα από τη τεράστια επικράτηση τους απέναντι στη Μπαρτσελόνα μέσα στη Βαρκελώνη... άλωσαν και το Βελιγράδι. Δείχνοντας χαρακτήρα στο τέλος σαν ομάδα για ακόμη μία φορά. Στο 36' επί ισπανικού εδάφους, όταν οι Καταλανοί ισοφάρισαν «καθάρισε» το παιχνίδι ο Άαρον Χάρισον.

Αυτή τη φορά, με τη μπάλα να «καίει» στο τελευταίο λεπτό, έκανε τη δουλειά ο ηγέτης Γιώργος Πρίντεζης, το κορυφαίο «4άρι» της EuroLeague για τη δεκαετία που μας πέρασε. Με μία καταπληκτική κίνηση, δείγμα της ποιότητας και της κλάσης του, δημιούργησε... πανικό στην άμυνα των γηπεδούχων και σημείωσε το νικητήριο καλάθι της αναμέτρησης, με τους συμπαίκτες του να πανηγυρίζουν με ένταση. Ήταν λογικό το ξέσπασμα, γιατί αυτά τα παιδιά δέχτηκαν έντονη κριτική (και δικαιολογημένα) ύστερα από τις κακές εμφανίσεις τους κόντρα σε Μπασκόνια και ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ολική επαναφορά λοιπόν για τους "ερυθρόλευκους", οι οποίοι μπήκαν ξανά σε τροχιά πρόκρισης στα πλέι-οφς.

Ερυθρός Αστέρας-Ολυμπιακός 79-81: Τα highlights του κομβικού «διπλού» στη «Χάλα Πιονίρ» (vid)

Ο Ολυμπιακός έφτασε στη νίκη, καταφέρνοντας να γυρίσει το ματς στο τρίτο δεκάλεπτο, με τον κάθε παίκτη να κάνει υπερπροσπάθεια σε εκείνο το σημείο. Οι Πειραιώτες από το -14 στην πρώτη περίοδο (30-16), όντας πίσω στο σκορ και στο ημίχρονο (45-37), κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο 30' (61-62). Και το κατάφεραν γιατί έπαιξαν καλύτερη άμυνα, κυκλοφόρησαν σωστά τη μπάλα και κυρίως επειδή έβαλαν μεγάλα σουτ. Τα τρία σερί τρίποντα του Άαρον Χάρισον (μέτρησε 12 πόντους με 4/6 τρίποντα), έβαλαν ξανά στο ματς τους "ερυθρόλευκους", με τον Αμερικανό σουτέρ να δείχνει έμπρακτα το πόσο έλειψε από την ομάδα στα προηγούμενα ματς. Ύστερα από την κομβική παρουσία του στο τέλος κόντρα στους Καταλανούς, άφησε ξανά το στίγμα του στο Βελιγράδι.

Αξίζουν τα εύσημα όμως και στον Γιαννούλη Λαρεντζάκη. Ένας παίκτης που φημίζεται για την άγνοια κινδύνου με την οποία αγωνίζεται, αλλά και για το περίσσιο αγωνιστικό του θράσος. Και κυρίως φέτος στον Ολυμπιακό, για την εντυπωσιακή ετοιμότητά του, κάθε φορά που μπαίνει στο παρκέ. Αν και έχει τον ρόλο του 11ου ή και του 12ου παίκτη στο ρόστερ, κάθε φορά που ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον εμπιστεύεται στο παρκέ, εκείνος αρπάζει την... ευκαιρία από τα μαλλιά. . Στο Βελιγράδι πέτυχε 11 πόντους σε μόλις 15 λεπτά, έχοντας 3/4 τρίποντα και 2/2 βολές. Πήρε πρωτοβουλίες και «πυροβολούσε» από την περιφέρεια δίχως δισταγμό. Η παρουσία του έπαιξε σημαντικό ρόλο στο σημείο που οι Πειραιώτες ανέκτησαν το προβάδισμα στο σκορ.

Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός 79-81: Απόδραση με Πρίντεζη από το Βελιγράδι! (Highlights)

Είναι επίσης σημαντικό για τον Ολυμπιακό πως έφτασε σε δύο μεγάλες εκτός έδρας νίκες έχοντας διαφορετικός πρωταγωνιστές. Οι Σπανούλης-Πρίντεζης, και οι δύο μαζί, έπαιξαν μόλις 15 (!) λεπτά (μόλις 6 ο πρώτος, 9 ο δεύτερος) απέναντι στη Μπαρτσελόνα. Τώρα, χρησιμοποιήθηκαν στο παρκέ για 52 λεπτά (συνολικά) και έκαναν... θραύση! Συνολικά οι "ερυθρόλευκοι" είχαν πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (συν τον Σλούκα με 12 πόντους και 7 ασίστ, ο οποίος έπαιξε ξανά +30 λεπτά), δείγμα του πλουραλισμού που είχαν στην επίθεση.

Κάτι που οφείλεται στη μεγάλη βελτίωση που δείχνουν και στο περιφερειακό σουτ. Ήταν τελευταίοι πίσω από τα 6.75 μέτρα στη διοργάνωση (με 32%). Στο Βελιγράδι όμως τέλειωσαν το ματς με 52.2% (12/23), ενώ και στη Βαρκελώνη ήταν επίσης εξαιρετικά αποτελεσματικοί, μετρώντας και τότε διψήφιο αριθμό εύστοχων σουτ (10/23-43.5%).

Ακολουθεί επίσης σημαντική «διαβολοβδομάδα», αλλά αυτή τη φορά το θετικό είναι πως θα δώσει ο Ολυμπιακός και τα δύο ματς στο ΣΕΦ. Κόντρα, όμως, σε δύο ισχυρούς αντιπάλους, που αγωνίζονται στο κορυφαίο εγχώριο πρωτάθλημα, δηλαδή στο ισπανικό. Πρώτα την ενισχυμένη φέτος Βαλένθια και μετά τη σταθερά ποιοτική Ρεάλ. Με το νέο ρεκόρ που σημείωσε ο Βασίλης Σπανούλης, απέδειξε για ακόμη μία φορά πως δεν αποτελεί απλά παίκτη-θρύλο του Ολυμπιακού, αλλά και του ελληνικού μπάσκετ, αλλά ολόκληρης της Ευρώπης.

Ο Σπανούλης αρχισκόρερ και στο Πρωταθλητριών- «Το σημαντικό να κερδίζει η ομάδα» (vid)

Ερυθρός Αστέρας-Ολυμπιακός 79-81: Το καλάθι του Πρίντεζη που έδωσε το «διπλό» στο Βελιγράδι (vid)