Μπάλντγουϊν για Μπαρτζώκα: «Αυτός έκανε τρομερή δουλειά, ξεκαθάρισαν οι ρόλοι» (vid)

Ο γκαρντ της Μπάγερν, Ουέιντ Μπάλντγουϊν μίλησε για την περσινή σεζόν στον Ολυμπιακό. Έβγαλε το καπέλο στον προπονητή της ομάδας του Πειραιά, Γιώργο Μπαρτζώκα

Μπάλντγουϊν για Μπαρτζώκα: «Αυτός έκανε τρομερή δουλειά, ξεκαθάρισαν οι ρόλοι» (vid)

Στην κάμερα της Cosmote TV για την περσινή σεζόν με τον Ολυμπιακό, τον Κεστούτις Κεμζούρα και την αλλαγή που έφερε στην ομάδα ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε ο γκαρντ της Μπάγερν, Ουέιντ Μπάλντγουϊν.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αμερικανός γκαρντ

Για τον Ολυμπιακό και τον Κεμζούρα:

«Δεν έχω καμία αντίρρηση σε πιθανή επιστροφή ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό που είπα ήταν πως πέρυσι σε κάποιο σημείο, ο προπονητής που ανέλαβε μετά τον Ντέιβιντ Μπλατ (Κεστούτις Κεμζούρα) με κάλεσε στο γραφείο του και μου είπε πως δεν σε χρειαζόμαστε άλλο στην ομάδα. Έτσι, περίμενα για περίπου τέσσερις εβδομάδες, είχε καθίσει στην άκρη και παρακολουθούσα την ομάδα. Αν θυμάμαι καλά έγιναν τέσσερις σερί ήττες τότε και κάπου εκεί με έβαλαν και πάλι να παίξω.

Η περσινή χρονιά ήταν γεμάτη πορκλήσεις για τον Ολυμπιακό, με τις αλλαγές προπονητών και τις αλλαγές στο ρόστερ. Δεν βρήκαμε ποτέ χημεία. Αυτό ουσιαστικά εννοούσα και στο ποστ μου στο Instagram, όταν ανέφερα πως πριν ένα χρόνο, ο βοηθός προπονητή μου είπε πως πρέπει να φύγω από την ομάδα και πως δεν μπορούσα να παίξω. Εγώ, δεν συμφωνούσα με αυτό.

Αυτό που έμαθα από πέρυσι, ήταν η "πολιτική διάσταση" των πραγμάτων στην Ευρώπη. Παίζεις κάτω από τον Βασίλη Σπανούλη και μαζί με τον Γιώργο Πρίντεζη, δηλαδή με παίκτες που αποτελούν θρύλους για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Έτσι, δεν είναι δουλειά σου να έρθεις σε μία ομάδα και να γίνει κάτι που δεν είσαι. Οπότε, ο ρόλος όλων έπρεπε να αλλάξει. Όλοι έψαχναν να βρουν τι μπορούν να κάνουν καλύτερο για τον Ολυμπιακό. Εκεί θεωρώ εντοπίζεται η βασική δυσκολία για την περσινή χρονιά. Δεν πρέπει να πέφτει το φταίξιμο από τον έναν στον άλλον, αλλά ο καθένας μας πρέπει να αναλογιστεί τις ευθύνες του».

Για τον Γιώργο Μπαρτζώκα:

«Κοιτάζοντας πίσω, δεν μπορώ να πω πως κάποιος είχε τρομερή περσινή σεζόν και αυτό αφορά όλους στον Ολυμπιακό. Εξάλλου φαίνεται από το ρεκόρ που είχαμε. Μόλις ανέλαβε ο κόουτς Μπαρτζώκας, οι ρόλοι ξεκαθάρισαν. Έπαιξαν πιο δυνατά και με το σωστό τρόπο, με όλους τους παίκτες να ξέρουν τι πρέπει να κάνουν στο παρκέ. Ο καθένας έμοιαζε να έχει εδραιωμένο το ρόλο του και αυτό πρέπει να πιστωθεί ως θετικό στη διοίκηση, για την κίνηση να προσλάβουν τον Μπαρτζώκα. Αυτός έκανε τρομερή δουλειά».

Τέλος, όσον αφορά το όνομά του:

«Με ονόμασαν έτσι προς τιμήν του παππού μου, ο οποίος πέθανε όταν ο πατέρας μου ήταν 10 ετών και ουσιαστικά δεν τον γνώριζε. Έτσι, ονομάστηκε και ο πατέρας μου Γουέιντ, εις μνήμην του πατέρα του. Κάπως έτσι έγινα εγώ ο Γουέιντ Μπάλντουιν ο 4ος. Είναι στο χέρι μου λοιπόν, να κατα;στρέψω το όνομα ή να το συνεχίσω».