Ολυμπιακός: Η ώρα του Σλούκα και ο γνωστός Πρίντεζης

Στα ματς-φωτιά που έρχονται ο Ολυμπιακός αναμένει από τον Κώστα Σλούκα να κάνει το βήμα μπροστά - Σε εξαιρετική κατάσταση ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος πάντα εξιτάρεται στα δύσκολα παιχνίδια.

Ολυμπιακός: Η ώρα του Σλούκα και ο γνωστός Πρίντεζης

Ο Κώστας Σλούκας ήταν εξαιρετικός κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου. Μπορεί να ήταν ένα φιλικό ματς, αλλά η αγωνιστική του συμπεριφορά ήταν ακριβώς αυτό που θέλει ο Ολυμπιακός ενόψει της συνέχειας. Προσέφερε στο κομμάτι της δημιουργίας (5 ασίστ), έβγαλε αρκετά πικ εν ρολ με τον Χασάν Μάρτιν, έβρισκε τον ελεύθερο παίκτη και έτρεξε την ομάδα στο ανοιχτό γήπεδο.

Παράλληλα, πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες και στην επίθεση, σουτάροντας με καλά ποσοστά (3/3 δίποντα, 2/4 δίποντα). Είναι δεδομένο πως όσο περνά ο καιρός τόσο και πιο έτοιμος θα δείχνει, αλλά σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, με ματς-φωτιά να έρχονται στη σειρά, είναι σημαντικό να δείξει την κλάση του. Τώρα, στα δύσκολα.

Ήταν ικανοποιητικός και απέναντι στη Μπασκόνια (15 πόντοι, 2/5 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 2 ασίστ, αλλά και 5 λάθη), αλλά άρχισε να ανεβάζει την απόδοση του στο δεύτερο μέρος. Το έχει κάνει συνήθειο η αλήθεια είναι να ξεκινά κάπως υποτονικά τα παιχνίδια του. Τώρα, όμως, ο Ολυμπιακός θα τον χρειαστεί πανέτοιμο από το πρώτο λεπτό.

Το έχει δηλώσει αρκετές φορές ο Γιώργος Πρίντεζης πως τον εξιτάρουν τα σημαντικά παιχνίδια, καθώς βρίσκει έτσι έξτρα κίνητρο για να δώσει το κάτι παραπάνω. Πλέον, με την εμπειρία αλλά και τη δεδομένη ποιότητα που διαθέτει ξέρει όσο λίγοι στην Ευρωλίγκα το τι πρέπει να κάνει ενόψει των σημαντικών παιχνιδιών που ακολουθούν για τον Ολυμπιακό.

Και η αλήθεια είναι πως ο Έλληνας φόργουορντ βρίσκεται σε φόρμα το τελευταίο διάστημα. Μετά την εξαιρετική του εμφάνιση κόντρα στην Μπασκόνια, όντας ιδιαίτερα εύστοχος (15 πόντοι, 6/8 δίποντα), και απέναντι στον Κολοσσό ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του.

Πέτυχε 20 πόντους (9/12 δίποντα, 2/4 τρίποντα), όντας ξανά αποτελεσματικός τόσο κοντά όσο και μακριά από το καλάθι. Πήρε πάνω του αρκετές προσπάθειες, έχει αρχίσει να βρίσκει ρυθμό και είναι δεδομένο πως για το επόμενο διάστημα θα αποτελέσει το σημείο αναφοράς για τους «ερυθρόλευκους» μέσα στο καλάθι. Είναι «ζεστός».

Ξέρει και ο ίδιος πως έχοντας μία λαβωμένη φροντλάιν, που τώρα έχει αρχίσει να συνέρχεται από τον κορονοϊό, με τα παιχνίδια που έρχονται να είναι ιδιαίτερα κρίσιμα, πρέπει και επιβάλλεται να κάνει το βήμα μπροστά. Και έχει ήδη αρχίσει να το κάνει τις τελευταίες μέρες. Το θέμα είναι να πράξουν το ίδιο και οι υπόλοιποι πρωτοκλασάτοι συμπαίκτες του και όχι μόνο.