Ολυμπιακός: Η «αχίλλειος πτέρνα» που προβληματίζει τον Μπαρτζώκα

Ο Ολυμπιακός εμφανίζει αδυναμία στον τομέα των ριμπάουντ - Έχει χάσει την μάχη στους αιθέρες στα τελευταία ματς του, ακόμη και κόντρα στον Κολοσσό και το γεγονός έχει προβληματίσει τον Γιώργο Μπαρτζώκα. 

Ολυμπιακός: Η «αχίλλειος πτέρνα» που προβληματίζει τον Μπαρτζώκα

Μπορεί να επρόκειτο για φιλική αναμέτρηση και ο Ολυμπιακός να πήρε τη νίκη απέναντι στον Κολοσσό (95-73), αλλά οι Πειραιώτες εμφάνισαν για ακόμη μία φορά πρόβλημα στα ριμπάουντ. Έχασαν και πάλη τη μάχη σε αυτόν τον τομέα, με τους Ροδίτες να παίρνουν έξι παραπάνω (21-27). Mάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως μάζεψαν 11 (!) επιθετικά, με τους «ερυθρόλευκους» να ζορίζονται να ασφαλίσουν τα ριμπάουντ κάτω από τα καλάθια τους. Έτσι όχι μόνο δίνουν στον αντίπαλο την ευκαιρία να σκοράρει με δεύτερες και τρίτες προσπάθειες αλλά στερούν και τη δυνατότητα στην ομάδα να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο για να σκοράρει σε καταστάσεις αιφνιδιασμού.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Το πρόβλημα υπήρχε και πριν από τον Κολοσσό. Συγκεκριμένα, το βλέπουμε έντονα στα πέντε τελευταία ματς του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα. Έχασε τα ριμπάουντ στο Μόναχο (33-28) κόντρα στην Μπάγερν, η Αναντολού Εφές έκανε... πάρτι στο ΣΕΦ (23-31), ενώ στη συνέχεια ναι μεν επικράτησε της Άλμπα Βερολίνου στον Πειραιά (75-71), αλλά σε αυτόν τον τομέα εμφάνισε και πάλι αδυναμία (23-30).

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα (αν και υπάρχει ελαφρυντικό για την απώλεια των ψηλών λόγω κορονοϊού) έχασαν τη μάχη στα ριμπάουντ και απέναντι στην Μπασκόνια (25-32), ενώ η μόνη φορά που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων ήταν στην Αγία Πετρούπολη (31-32) κόντρα στη Ζενίτ, που και εκεί πήραν τη... μάχη στις λεπτομέρειες.

Γενικότερα φέτος ο Ολυμπιακός βγάζει μία ανασφάλεια στα ριμπάουντ. Είναι 14ος στην Ευρωλίγκα με 30,8 ανά παιχνίδι, ενώ το τελευταίο διάστημα βλέπει και τους αντιπάλους του να παίρνουν αρκετά επιθετικά. Τώρα, μάλιστα, θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα, η οποία είναι η δεύτερη καλύτερη ομάδα στη διοργάνωση σε αυτόν τον τομέα, έχοντας παίκτες με ενεργή συμμετοχή σε αυτό το κομμάτι: Mπολομπόι (4,2), Κλάιμπερν (4,4), Σενγκέλια (5,8). Μιλουτίνοβ (6) και Βόιτμαν (4,6). Η μάχη στα ριμπάουντ θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη της αναμέτρησης.