Ολυμπιακός: Ξεκινά η περίοδος «φωτιά»

Γέμισε το ρόστερ του Ολυμπιακού ενόψει ΤΣΣΚΑ, αρχίζει η περίοδος «φωτιά», στόχος του να μετρήσει τέσσερις νίκες στα επόμενα δύσκολα επτά ματς. 

Ολυμπιακός: Ξεκινά η περίοδος «φωτιά»

Xαμόγελα στον Ολυμπιακό και για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, καθώς ύστερα από ένα διάστημα στο οποίο η ομάδα ταλαιπωρήθηκε με τα πέντε κρούσματα από κορονοϊό οι «ερυθρόλευκοι» βλέπουν και πάλι το συγκρότημά τους να εκπέμπει υγεία. Οι Πειραιώτες αναχώρησαν με πτήση τσάρτερ για τη Μόσχα, καθώς αύριο το απόγευμα (19.00) θα αντιμετωπίσουν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας επί ρωσικού εδάφους στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Ο Έλληνα έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες, ακόμη και εκείνους που απουσίασαν έχοντας πέσει «θύματα» της πανδημίας, αλλά θα απουσιάσει ο Άαρον Χάρισον (διάταση έσω πλαγίου συνδέσμου στο δεξί γόνατο). Ο Αμερικανός γκαρντ έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του, αλλά είναι ανέτοιμος από την αγωνιστική απραξία.

Το θετικό, όμως, είναι πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας μπορεί να υπολογίζει και πάλι τους Σάσα Βεζένκοφ, Λιβιό Ζαν-Σαρλ, Οκτάβιους Έλις και Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, με τη φροντλάιν να γεμίζει και πάλι σε ποιότητα και ύψος, καθώς απέναντι στην Μπασκόνια παρουσιάστηκε αποδεκατισμένη. Αποτέλεσμα; Ο Ολυμπιακός να χάσει (76-90) και το ρεκόρ του να πέσει στο 5-4.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα...

Ό,τι έγινε, έγινε όμως, και στον Ολυμπιακό δεν έχουν χρόνο για... κλάματα και δράματα. Οφείλουν να κοιτάξουν μπροστά, καθώς τους περιμένει ένα δύσκολο και ανταγωνιστικό πρόγραμμα. Έρχονται κρίσιμες μέρες και παιχνίδια... φωτιά.

Στον δρόμο του υπάρχουν τρία σερί εκτός έδρας ματς. Μετά τη Μόσχα και την ΤΣΣΚΑ, θα παίξει κόντρα στην πανίσχυρη Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη (8/12), ενώ δύο μέρες μετά θα ταξιδέψει στο Βελιγράδι για τον Ερυθρό Αστέρα.

Λίγες μέρες ξεκούρασης, γιατί μετά ακολουθεί... διαβολοβδομάδα αλά ισπανικά. Θα φιλοξενήσει στο ΣΕΦ πρώτα την ενισχυμένη φέτος Βαλένθια και ακολούθως την πάντα σταθερή και δυνατή Ρεάλ Μαδρίτης. Το... ζόρικο 2020 θα φύγει με δύο σερί εκτός έδρας αποστολές. Πρώτα κόντρα στη Φενέρμπαχτσε του Νάντο Ντε Κολό στην Πόλη και μετά απέναντι στη Χίμκι του Αλεξέι Σβεντ στη Ρωσία.

Σχεδόν όλες είναι ομάδες που διεκδικούν θέση για τα προημιτελικά. Ζητούμενο; Ο Ολυμπιακός να πετύχει σε αυτά τα επτά ματς τέσσερις νίκες ή τουλάχιστον τρεις, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα χάσει σημαντικό έδαφος στην προσπάθειά του να εδραιωθεί στην οκτάδα που δίνει εισιτήριο στα πλέι οφ. Οι απαιτήσεις αυξάνονται και άπαντες καλούνται να δείξουν την κλάση τους αλλά και να κάνουν το βήμα μπροστά.