Ο φετινός Ολυμπιακός δεν εμπνέει ακόμη σιγουριά...

Έχοντας διανύσει σχεδόν το 1/3 της φετινής Ευρωλίγκας, ο Ολυμπιακός ακόμα δεν εμπνέει σιγουριά...

Ο φετινός Ολυμπιακός δεν εμπνέει ακόμη σιγουριά...

Σύμφωνοι, θα ήμασταν άδικοι αν κρίναμε τον φετινό Ολυμπιακό από το ματς με την Μπασκόνια, όπου εξαρχής η μάχη ήταν άνιση, όμως έχουμε διανύσει σχεδόν το 1/3 της Ευρωλίγκας και μπορούμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα, όσο κι αν έχουμε να κάνουμε με μια άκρως περίεργη χρονιά. Ο φετινός Ολυμπιακός λοιπόν ακόμη δεν μας εμπνέει σιγουριά. Μπορεί ο Μπαρτζώκας να έχει βάλει μια τάξη, αλλά πάλι φαίνεται πως λείπει κάτι για να κάνει την υπέρβαση ο Ολυμπιακός. Δεν ξέρουμε αν φταίει το άγχος και η πίεση από τις μέτριες πορείες των τελευταίων χρόνων ή κάτι άλλο. Το κυριότερο είναι οι «ερυθρόλευκοι» να βρουν και πάλι το DNA του νικητή. Να μπαίνουν μέσα και να φοβάται ο αντίπαλος. Ίσως φταίει και η απουσία τους από το ελληνικό πρωτάθλημα, σε μια ιστορία που θα πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει.

Η φετινή χρονιά πάντως παραμένει στοίχημα για τους «ερυθρόλευκους». Άπαντες στο λιμάνι θέλουν όσο τίποτα την επιστροφή της ομάδας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας και θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιτευχθεί αυτό. Για την ώρα ο Ολυμπιακός είναι στο γκρουπ των ομάδων που θα παλέψουν για την είσοδό τους στην οκτάδα. Βέβαια η βαθμολογία δεν είναι ενδεικτική, αφού με τις τόσες αναβολές έχει χαθεί ο μπούσουλας. Το θέμα είναι ότι και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να μάθει να ζει με τον κορονοϊό και με τις απουσίες που θα προκύπτουν. Καλή ώρα όπως προχθές. Μπορεί να πέρασε «αναίμακτα» τις πρώτες αγωνιστικές, όμως τον χτύπησε κι αυτόν ο ιός. Θα πρέπει λοιπόν να προσαρμοστεί σε αυτή την πραγματικότητα, όπως έκαναν και οι υπόλοιπες ομάδες που το έζησαν νωρίτερα. Είπαμε, η φετινή χρονιά είναι περίεργη και σαν βίντεο γκέιμ καλείσαι να ξεπεράσεις πολλά εμπόδια. Ο πιο δυνατός, ίσως και λίγο τυχερός, θα επιβιώσει.

Ας σταθούμε τώρα λίγο και στο θέμα που προέκυψε με τα φιλικά παιχνίδια του Ολυμπιακού και τη συμφωνία με την ΕΡΤ. Καταρχάς το ζήτημα αφορά κυρίως την κρατική τηλεόραση. Γιατί από τους γνωστούς κύκλους πήγε να βγει πάλι φταίχτης ο Ολυμπιακός. Ναι, για ό,τι συμβαίνει πάντα φταίει ο Ολυμπιακός. Να μιλάει όμως και ο ΠΑΟΚ για… σκάνδαλα πάει πολύ. Ας μας πει πρώτα πώς σώθηκε πέρσι. Απλά από όλο αυτό φάνηκε ότι το πάθημα δεν έγινε μάθημα σε αρκετούς και μετά μην γκρινιάζουν για την απουσία του Ολυμπιακού από την Μπάσκετ Λιγκ.

ΥΓ.: Πάει και ο Μαραντόνα… Στη γειτονιά των αγγέλων και αυτός. Αν και ποτέ δεν θεώρησε τον εαυτό του άγιο. Κακό παιδί για πάντα, ίσως και για αυτό τον αγάπησε τόσο ο κόσμος. Αντισυμβατικός, κόντρα στο σύστημα. Πάντα αυτό σε εξιτάρει. Ακόμη και τους διαιτητές κατόρθωνε να τους ξεγελάει. Γίναμε Αργεντινή για χάρη του. Ακόμη και Νάπολι. Ναι, για εμάς προσωπικά ήταν ο κορυφαίος. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις παραστάσεις του. Ο Θεός περιμένει να πάρει πίσω του το χέρι, αλλά είμαστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να του το δώσει. RIP, Ντιέγκο…