Ολυμπιακός: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Μία εβδομάδα σχεδόν η ομάδα του Ολυμπιακού δεν είχε το μυαλό της στο μπάσκετ - Τα δύσκολα, όμως, αρχίζουν τώρα με τα τρία σερί εκτός έδρας παιχνίδια, με τον φόβο για το ταξίδι στη Ρωσία. Γράφει ο Νότης Ψιλόπουλος.

Ολυμπιακός: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Το κλίμα στην ομάδα του Ολυμπιακού τις τελευταίες μέρες ήταν πρωτοφανές. Η ομάδα έκανε συνεχώς τεστ για τον κορονοϊό, άνθρωποι της ομάδας έβγαιναν ο ένας μετά τον άλλον θετικοί στην πανδημία και να είστε σίγουροι πως στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο το μυαλό τους μόνο στο μπάσκετ δεν ήταν... Άγχος κάθε μέρα για το αν θα βγει κάποιος άλλος θετικός, νευρικότητα για το αν κάποιο μέλος από τους συγγενείς φίλους βρεθεί "θύμα" της πανδημίας, έχοντας και την ενοχή μήπως κόλλησε κάποιον δικό του άνθρωπο. Τέτοιο πράγμα, μάλιστα, δεν ξανάγινε φέτος σε άλλη ομάδα της EuroLeague, με τα σερί θετικά τεστ σε καθημερινή βάση. Δυστυχώς, αυτή δεν είναι μία νορμάλ κατάσταση για να λειτουργήσει μία ομάδα. «Έτσι είναι τα δεδομένα, αλλά δεν μπορούμε πλέον να ζούμε με τον φόβο», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Βλέπετε, ο Ολυμπιακός την επόμενη εβδομάδα έχει να ταξιδέψει στη Μόσχα, για να αντιμετωπίσει τη ΤΣΣΚΑ Μόσχας και υπάρχει μία μικρή ανησυχία. Ο λόγος; Τα μέλη της αποστολής των Πειραιωτών, φέρεται να κόλλησαν κορονοϊό ύστερα από το ταξίδι τους στη Ρωσία, όταν και πήραν το "διπλό" κόντρα στη Ζενίτ. Ήταν ένα ματς που είχε προσέλευση φιλάθλων, κάτι που θα ισχύσει και στο παιχνίδι απέναντι στο συγκρότημα του Δημήτρη Ιτούδη. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρξει προσέλευση στο 25%. Το γεγονός δεν το βλέπουν και θετικά στο μεγάλο λιμάνι, καθώς δεν θέλουν ούτε να σκέφτονται το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουν νέα προβλήματα από την πανδημία.

Τώρα, μάλιστα, αρχίζουν τα δύσκολα για τους Πειραιώτες, καθώς έχουν να δώσουν τρία σερί εκτός έδρας παιχνίδια, απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους. Μετά την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα, στις 8 Δεκεμβρίου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη και δύο μέρες μετά θα πρέπει να βρεθούν στο Βελιγράδι, για να παίξουν κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Απέναντι στην παρέα των Τζέιμς-Μιλουτίνοφ-Χάκετ-Κλάιμπερν-Σενγκέλια, αναμένεται να έχουν επιστρέψει οι Έλις-Βεζένκοφ-Ζαν-Σαρλ και Χαραλαμπόπουλος, αλλά το ερώτημα είναι σε τι κατάσταση θα βρίσκονται... Ο στόχος, πάντως, θα είναι τουλάχιστον ένα "διπλό" σε αυτά τα ματς.

Οι "ερυθρόλευκοι" κόντρα στη Μπασκόνια συνέχισαν την... κακή παράδοση που έχουν φέτος, με το να πραγματοποιούν κακά πρώτα ημίχρονα. Βρέθηκαν και πάλι σε θέση να κυνηγούν το σκορ, σε ένα ματς μάλιστα που υστερούσαν σε μεγάλα κορμιά, αλλά και σε ποσότητα παικτών. Ήταν και νωθροί αρχικά στην άμυνα, δίνοντας τη δυνατότητα στους Βάσκους να βρουν ρυθμό στην επίθεση, έχοντας πάνω από 50% στα τρίποντα και πάνω από 70% στα τρίποντα. Υπάρχει η δικαιολογία των απουσιών, αλλά η αλήθεια είναι πως αμυντικά η ομάδα δεν προσέγγισε σωστά το ματς στο πρώτο ημίχρονο, ούτε και έτρεξε όσο θα έπρεπε και θα μπορούσε.

Ο Ολυμπιακός, πάντως, βρήκε το κουράγιο να αντιδράσει στο δεύτερο ημίχρονο. Αν και βρέθηκε στο -21, έφτασε στο -7, είχε την κατοχή να πλησιάσει ακόμη περισσότερο, αλλά εκείνο το αντιαθλητικό φάουλ στον Σπανούλη άλλαξε το μομέντουμ. Πλέον, δεν υπήρχαν άλλα αποθέματα αντίδρασης. Με τα δεδομένα πριν και κατά τη διάρκεια του ματς, θα ήταν υπέρβαση για τους "ερυθρόλευκους" να έφταναν στη νίκη. Πλέον, όμως, δεν υπάρχει χρόνος για δάκρυα. Ψηλά το κεφάλι και απόλυτη συγκέντρωση στο δύσκολο και απαιτητικό πρόγραμμα που ακολουθεί.