Ολυμπιακός: Ο Χένρι και οι «γίγαντες» της Μπασκόνια

Ζητούμενο για τον Ολυμπιακό κόντρα στη Μπασκόνια να περάσει... χειροπέδες στον Πιέιρα Χένρι και να ματσάρει τα μεγάλα κορμιά των Βάσκων.

Ολυμπιακός: Ο Χένρι και οι «γίγαντες» της Μπασκόνια

Η Μπασκόνια δεν έχει παίκτες σούπερ-σταρ, αλλά διαθέτει μία καλή ομάδα με αξιόλογους μπασκετμπολίστες σχεδόν σε όλες τις θέσεις. Ποντάρει στην καλή ομαδική λειτουργία και παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει μέσα από την αποτελεσματικότητα του συνόλου.

Υπάρχει όμως ένας κομβικός παίκτης στο παιχνίδι της, ο οποίος αν βγει εκτός ρυθμού, οι Πειραιώτες θα έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα για να υπερασπιστούν το ΣΕΦ. Ο λόγος για τον Πιέρια Χένρι. Ο Αμερικανός γκαρντ κάνει φέτος τη καλύτερη σεζόν της καριέρας του, έχοντας μέσον όρο 10.7 πόντους και 6.7 ασίστ. Ενδεχομένως θα πήγαινε πάνω του ο Κώστας Παπανικολάου, αλλά τώρα προορίζονται να του βάλουν "χειροπέδες" οι Αντώνης Κόνιαρης, Τσαρλς Τζένκινς και ενδεχομένως και ο Σακίλ ΜακΚκίσικ.

Παράλληλα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας αντιλαμβάνεται πως η ομάδα του θα παρουσιαστεί με έλλειψη ύψους κόντρα στη Μπασκόνια, καθώς θα του λείπουν τέσσερις παίκτες που είναι πάνω από 2 μέτρα. Και όλα αυτά κόντρα στους Βάσκους που διαθέτουν αρκετά μεγάλα κορμιά, όπως τους Τόνι Τζεκίρι (2,12 μ.), Ιλιμάνι Ντιόπ (2,11 μ.) και τον θηριώδη Γιουσούφα Φολ (2,21 μ.). Το μήνυμα ξεκάθαρο: «εξαφανίστε» τους «γίγαντες» της Μπασκόνια.

Πως οι Πειραιώτες θα το καταφέρουν αυτό; Προσπαθώντας κατά κύριο λόγο να κόψουν ή τουλάχιστον να δυσκολέψουν την πάσα μέσα στη ρακέτα, αλλά και τους φθείρουν με φάουλ. Μην ξεχνάτε και τον σκληροτράχηλο Ιταλό, Ακίλε Πολονάρα (2..02 ύψος), ο οποίος προσφέρει ασφάλεια στα ριμπάουντ (8.3 πόντοι, 5.9 ριμπάουντ).