Ολυμπιακός - Μπασκόνια: Οι έντεκα του Μπαρτζώκα

Οι απουσίες κυρίως μέσα στη ρακέτα υποχρεώνουν τον Γιώργο Μπαρτζώκα να… σκαρφιστεί διάφορα τεχνάσματα, ώστε ο Ολυμπιακός να κερδίσει απόψε στο ΣΕΦ τη Μπασκόνια.

Ολυμπιακός - Μπασκόνια: Οι έντεκα του Μπαρτζώκα

Τα προβλήματα και οι απουσίες, που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός, καθιστούν πολύ δύσκολο το αποψινό παιχνίδι με τη Μπασκόνια για την 11η αγωνιστική της Euroleague.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα έχει στη διάθεσή του όλους κι όλους έντεκα παίκτες με σημαντικές ελλείψεις, σύμφωνα με τις πληροφορίες, μέσα στη ρακέτα.

Υπάρχουν παίκτες που δεν έχουν αναρρώσει ακόμα από τον κορονοϊό και ασφαλώς δεν είναι σε θέση να αγωνιστούν και ο προπονητής του Ολυμπιακού θα πρέπει να επιστρατεύσει κάθε «όπλο» για να αντιμετωπίσει τις απουσίες.

Είναι αλήθεια πως έχουν γίνει δοκιμές πάμπολλες φορές το τελευταίο διάστημα και κυρίως στο φιλικό ματς με τον Χαρίλαο Τρικούπη.

Στο τεστ που έδωσε ο Ολυμπιακός κόντρα στο συγκρότημα από το Μεσολόγγι οι «ερυθρόλευκοι» δοκίμασαν διάφορες πεντάδες.

Σχήματα όπως τους Κόνιαρη, Σλούκα, Μακ Κίσικ, Πρίντεζη και Μάρτιν, με το δεύτερο να αποτελείται από τους Τζένκινς, Σπανούλη, Παπανικολάου και Χρηστίδη, στο οποίο ως πέμπτος έμπαινε είτε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης είτε κάποιος από την πρώτη πεντάδα για τη θέση «3».

Συνεπώς απόψε είναι πολύ πιθανό να δούμε αρκετά λεπτά τον «Παπ» σε ρόλο πάουερ φόργουορντ εξαιτίας των απουσιών, μία θέση η οποία πάντως δεν του είναι άγνωστη. Έχει παίξει εκεί και στο παρελθόν με τους «ερυθρόλευκους», σε στιγμές που υπήρχαν απουσίες στο συγκεκριμένο πόστο.

Έχει το κορμί, την ενέργεια, είναι καλός στην άμυνα, ενώ διαθέτει και αξιόπιστο περιφερειακό σουτ για να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις. Θυμόμαστε το 2013, όταν και είχε απουσιάσει από το ματς κόντρα στη Σιένα για το Τop-16 (επί ιταλικού εδάφους) ο Γιώργος Πρίντεζης.

Οι Πειραιώτες είχαν πάρει τότε το σπουδαίο διπλό (67-68) με τον τρομερό Κώστα Παπανικολάου να αγωνίζεται 37 λεπτά, κυρίως στη θέση «4», στην οποία τα πήγε περίφημα, πραγματοποιώντας μία από τις γνωστές γεμάτες (11 πόντοι, 3/6 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα) εμφανίσεις του.

Δεδομένο είναι πως οι Γιαννούλης Λαρεντζάκης και Αντώνης Κόνιαρης θα έχουν πιο ενεργό ρόλο στο ροτέισον, ο Χασάν Μάρτιν θα έχει γεμάτο χρόνο συμμετοχής, ενώ στην αποστολή θα βρεθεί και ο 18χρονος Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

Ας μην ξεχνάμε πως υπάρχει και ο τραυματισμός του Άαρον Χάρισον, ο οποίος έχει τεθεί νοκ άουτ από το ματς με την Μπασκόνια, με τον Μπαρτζώκα να έχει στη διάθεσή του έντεκα μπασκετμπολίστες.

Και οι έντεκα όμως θα είναι… υπέροχοι και θα δώσουν ο, τι μπορούν απέναντι στους Βάσκους του Ντούσκο Ιβάνοβιτς προκειμένου ο Ολυμπιακός να φτάσει στην επικράτηση.

Έτσι λοιπόν κόντρα στη Μπασκόνια θα παραταχθούν οι: Κόνιαρης, Σλούκας, Μακ Κίσικ, Πρίντεζης, Μάρτιν, Τζένκινς, Σπανούλης, Παπανικολάου, Χρηστίδης, Λαρεντζάκης, Νικολαϊδης.