Ιβάνοβιτς: «Αθλητική ομάδα ο Ολυμπιακός, παίκτες με εμπειρία οι Σπανούλης, Σλούκας, Παπανικολάου»

Ο προπονητής της Μπασκόνια, Ντούσκο Ιβάνοβιτς μίλησε για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό λίγο πριν από την αναχώρηση της αποστολής για την Ελλάδα

Ιβάνοβιτς: «Αθλητική ομάδα ο Ολυμπιακός, παίκτες με εμπειρία οι Σπανούλης, Σλούκας, Παπανικολάου»

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς αναγνωρίζει πως ο Ολυμπιακός, αντίπαλος της Μπασκόνια στο ΣΕΦ (26/11, 21:00), «έχει δημιουργήσει φέτος μια ομάδα αθλητική».

Ο τεχνικός της ομάδας της Βιτόρια έκανε ειδική αναφορά στον Βασίλη Σπανούλη, τον Κώστα Σλούκα και τον Κώστα Παπανικολάου.

Συγκεκριμένα, ο προπονητής των Βάσκων δήλωσε: «Ο Ολυμπιακός έχει δημιουργήσει φέτος μια ομάδα αθλητική που όλοι οι παίκτες τρέχουν καλά στο παρκέ, ενώ παίζουν και πολύ καλή άμυνα. Είναι μια τυπική ομάδα Euroleague, με παίκτες που έχουν μεγάλη εμπειρία, όπως ο Σπανούλης, ο Σλούκας, ο Παπανικολάου και παίκτες που μπορούν να τρέξουν και να παίξουν πολύ καλά στην άμυνα».

Ο Ιβάνοβιτς πρόσθεσε: «Πρέπει να βελτιωνόμαστε σε κάθε παιχνίδι εάν θέλουμε να πετυχαίνουμε νίκες... έχοντας την αποστολή να κατακτήσουμε έναν τίτλο φέτος. Έχω αυτή την αποστολή και πρέπει να σκέφτονται το ίδιο και οι παίκτες μου. Αυτό σημαίνει ότι σε αυτό το κομμάτι σε κάθε παιχνίδι πρέπει να είμαστε όλο και καλύτεροι. Ειδικά για το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τις χαμένες μπάλες και το transition παιχνίδι τους. Αυτά είναι δύο στοιχεία που πρέπει να βελτιώσουμε πολύ, ειδικά σε αυτό το παιχνίδι».

Μπαρτζώκας: «Πρόβλημα εάν...»

Από την πλευρά του ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε δηλώσει για τον αγώνα με την Μπασκόνια.

«Συμβαίνει σε όλους ή θα συμβεί κάτι ανάλογο με τις απουσίες λόγω της κατάστασης. Δεν μπορούμε να το έχουμε σαν δικαιολογία. Είναι ένας παράγοντας σίγουρα που θα παίξει ρόλο. Είμαστε χωρίς πέντε παίκτες, γιατί δεν παίζει και ο Χάρισον. Θα πρέπει να κάνουμε κάποια άλλα πράγματα για να κερδίσουμε τον αγώνα.

Δεν υπάρχουν εκπλήξεις για το πως παίζει η Μπασκόνια. Είναι πρώτη στις κατοχές. Παίζει σε υψηλό ρυθμό. Εάν πας αλόγιστα χωρίς υπομονή για να επιτεθείς θα έχεις πρόβλημα με αυτούς.

Η φροντ λάιν είναι περιορισμένη. Θα το δείτε και αύριο. Κάποιοι παίκτες θα πρέπει να ανέβουν και μια θέση για να βγουν τα αγωνιστικά λεπτά. Έχουν μπει και παιδιά από τη β’ ομάδα.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι απουσίες αλλά και το γεγονός πως δεν έχουμε παίξει καιρό. Δεν κάναμε προπόνηση λόγω καραντίνας, έχουμε αρκετό καιρό να παίξουμε.

Το φιλικό μας βοήθησε. Έχουμε καιρό να παίξουμε με την ένταση της Eurolegue και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε».