Ολυμπιακός: Ο κορονοϊός έχει πλήξει τη γραμμή των ψηλών - Προβληματισμός ενόψει Μπασκόνια

Η πλειοψηφία των κρουσμάτων έχουν πλήξει την φροντ-λάιν του Ολυμπιακού - Λύσεις εκ των έσω ψάχνει ο Γιώργος Μπαρτζώκας για να ματσάρει τα μακριά κορμιά της Μπασκόνια.

Ολυμπιακός: Ο κορονοϊός έχει πλήξει τη γραμμή των ψηλών - Προβληματισμός ενόψει Μπασκόνια

Στον Ολυμπιακό ηρέμησαν με τα τελευταία αποτελέσματα των τεστ της Πέμπτης, τα οποία μετά από καιρό δεν βρήκαν άνθρωπο της ομάδας ο οποίος να είναι θετικός στον κορονοϊό. Το γεγονός έφερε ηρεμία στους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι είχαν αρχίσει να ανησυχούν για την έκταση που θα έπαιρνε η πανδημία στο μεγάλο λιμάνι.

Μέχρι στιγμής ο αριθμός στα κρούσματα έχει σταματήσει στα πέντε άτομα, τα οποία και βρίσκονται σε απομόνωση, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Οι Πειραιώτες δεν μπορούν να γνωστοποιήσουν τα ονόματα, καθώς αυτή είναι η εντολή της Ευρωλίγκας, αυτό αναφέρει το πρωτόκολλο της διοργάνωσης, αλλά οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι στα «θύματα» του κορονοϊού βρίσκονται τουλάχιστον τέσσερις μπασκετμπολίστες!

Έχει... πληγεί η γραμμή των ψηλών

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας μάλιστα, ο κορονοϊός έχει χτυπήσει κυρίως την «ερυθρόλευκη» φροντλάιν και εφόσον η πληροφορία ισχύει, τότε ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του θα έχουν «πονοκέφαλο» ενόψει της Μπασκόνια. Γιατί όσοι αθλητές είναι θετικοί στον κορονοϊό, πέρα από το γεγονός ότι βρίσκονται σε αυστηρή καραντίνα, είναι δεδομένο πως θα απουσιάσουν από την αναμέτρηση της Πέμπτης στο ΣΕΦ με τους Βάσκους. Και εφόσον υπάρξουν πολλές απουσίες στους ψηλούς, ο Έλληνας τεχνικός θα κληθεί να κάνει αρκετές αλχημείες στο ρόστερ του, δοκιμάζοντας εναλλακτικές πεντάδες, που δεν έχουν δοκιμαστεί καν φέτος, αλλά και παίκτες σε διαφορετικές θέσεις.

Το ευτύχημα με το μεγάλο ρόστερ

Η οδηγία της Ευρωλίγκας είναι πως μια ομάδα μπορεί και πρέπει να αγωνιστεί αν έχει στη διάθεσή της τουλάχιστον οκτώ υγιείς μπασκετμπολίστες. Από τη στιγμή που στο μεγάλο λιμάνι έχουν δηλώσει 17 αθλητές, αντιλαμβάνεστε πως ακόμη και αν και τα 5 κρούσματα αφορούν παίκτες, ο Ολυμπιακός έχει 12 για να παρατάξει στο γήπεδο απέναντι στην Μπασκόνια.

Πάλι καλά που είχαν μεριμνήσει οι «ερυθρόλευκοι». Το έλεγαν από το περασμένο καλοκαίρι ότι θέλουν να φτιάξουν ένα μεγάλο ρόστερ με βάθος, όπως και πως θα δηλώσουν στη διοργάνωση επιπλέον μπασκετμπολίστες, γιατί ήθελαν να είναι προετοιμασμένοι στο ενδεχόμενο που ο κορονοϊός τούς… χτύπαγε την πόρτα. Όπως και έγινε. Ας μην ξεχνάμε ότι στην ομάδα έχουν δηλωθεί και oι νεαροί Αλέξανδρος Νικολαΐδης (πλέι μέικερ) και Βασίλης Χρηστίδης (φόργουορντ-σέντερ), ενώ υπάρχουν και οι Αντώνης Κόνιαρης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης και Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, οι οποίοι μέχρι τώρα είχαν βοηθητικό ρόλο.

Επέστρεψαν στις ατομικές προπονήσεις

Οι υγιείς παίκτες του Ολυμπιακού χθες, ύστερα από ορισμένες μέρες ξεκούρασης, έχοντας βγει νοκ άουτ λόγω των κρουσμάτων από τον κορονοϊό, επέστρεψαν στις ατομικές προπονήσεις. Σιγά σιγά θα έρθει και η στιγμή που η ομάδα θα προπονηθεί κανονικά μαζί, ξεκινώντας σε νορμάλ συνθήκες την προετοιμασία της ενόψει Μπασκόνια, αλλά προς το παρόν οι Πειραιώτες τηρούν με ευλάβεια το πρωτόκολλο της Ευρωλίγκας αλλά και του ΕΟΔΥ. Προφανώς και δεν άρεσε σε κανέναν στο μεγάλο λιμάνι το γεγονός ότι έχασαν τη «διαβολοβδομάδα» λόγω της πανδημίας, καθώς απώλεσαν μέρος του αγωνιστικού ρυθμού τους. Ας μην ξεχνάμε πως υπάρχει και αγωνιστική απραξία λόγω της μη συμμετοχής τους στις εγχώριες διοργανώσεις.

Ο προβληματισμός για τους Βάσκους

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας λοιπόν ετοιμάζει σιγά σιγά το πλάνο του ενόψει Μπασκόνια, έχοντας την πρόκληση να παρουσιάσει μία όσο το δυνατόν πιο ισορροπημένη ομάδα εξαιτίας των απουσιών. Ειδικά αν επιβεβαιωθεί πως ο κορονοϊός έχει χτυπήσει κυρίως τους ψηλούς της ομάδας, αντιλαμβάνεστε ότι το πρόβλημα μεγαλώνει.

Έχουν βρει και ρυθμό οι Βάσκοι στα τελευταία παιχνίδια τους. Σημείωσαν επιβλητική νίκη κόντρα στη Φενέρμπαχτσε (86-68) και νίκησαν εύκολα τον Παναθηναϊκό (93-72). Παράλληλα, υπάρχει ένας επιπλέον προβληματισμός. Διαθέτουν τρία μεγάλα κορμιά στη θέση του σέντερ, τους Τόνι Τζεκίρι (2,12 μ.), Ιλιμάνι Ντιόπ (2,11 μ.) και τον θηριώδη Γιουσούφα Φολ (2,21 μ.). Ειδικά ο πρώτος παίζει εξαιρετικά, έχοντας 6,8 πόντους και 5,6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.