Ολυμπιακός: Τα καλάθια... μήνυμα από Σλούκα και Ζαν-Σαρλ (vid)

Τα διαδοχικά γκολ-φάουλ από τους Σλούκα και Ζαν-Σαρλ, έδειξαν την αποφασιστικότητα των παικτών σε ένα κρίσιμο σημείο, στέλνοντας και... μήνυμα στην Άλμπα πως απόψε στο ΣΕΦ θα χάσει!

Ολυμπιακός: Τα καλάθια... μήνυμα από Σλούκα και Ζαν-Σαρλ (vid)

Με το σκορ στο 53-52 στο 33’, όλα ήταν ανοιχτά για το ποιος θα έπαιρνε τη νίκη στο ΣΕΦ. Υπάρχουν δύο συνεχόμενες φάσεις όμως που θα λέγαμε ότι... έστειλαν μήνυμα στον αντίπαλο πως θα χάσει. Η άμυνα του Κώστα Παπανικολάου έφερε την μπάλα στον Κώστα Σλούκα που έτρεξε στον αιφνιδιασμό. Η μπάλα πήγε ξανά στον «Παπ», ο οποίος στην κίνηση έδωσε στον Λιβιό Ζαν-Σαρλ μέσα στη ρακέτα.

Ο Γάλλος, αν και είχε τρεις αντιπάλους δίπλα του, κατάφερε να τελειώσει με δυναμισμό τη φάση κερδίζοντας γκολ-φάουλ. Ακολούθως, με το σκορ στο 56-52, ο Έλληνας πλέι μέικερ αποφάσισε να γίνει περισσότερο τολμηρός στην επίθεση.

Πήρε τον δεξιό διάδρομο, ντρίμπλαρε με αποφασιστικότητα και παρά το... ξύλο που δέχθηκε από δύο παίκτες στην προσπάθειά του να τελειώσει τη φάση με μπάσιμο κατάφερε να ευστοχήσει, κερδίζοντας και εκείνος γκολ-φάουλ.

Ήταν δύο στιγμές, δύο σκληροτράχηλα καλάθια, που έδωσαν ώθηση και ψυχολογική τόνωση στους «ερυθρόλευκους», κάνοντας τους παίκτες της Άλμπα να καταλάβουν ότι το ματς πλέον δεν γυρνάει για εκείνους.